ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟ ΛΕΚΚΑ: «ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ»

    Κοινοποίηση:
    varimpompi-4-960x640

    «Πάμε ίσως σε έναν εφιάλτη διαρκείας μέσα στον Αύγουστο εφιάλτη που θα συντίθεται ουσιαστικά από δεκάδες γεγονότα σε όλο τον ελληνικό χώρο, γεγονότα που θα υποβοηθηθούν από τα μελτέμια που είναι προ των πυλών. Συνεπώς έχουμε να κάνουμε με μια παρατεταμένη δύσκολη περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.
    «Αμέσως μετά τη λήξη των πυρκαγιών θα προκύψει τεράστιο θέμα ο σχεδιασμός και η ετοιμότητα που πρέπει να έχουμε για να μην πάμε στη δεύτερη πράξη αυτής της καταστροφής που είναι οι πλημμύρες (…) Πρέπει να είμαστε σε φάση διαρκούς έρευνας» επισήμανε ο καθηγητής.

    Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εξήγησε ότι χωρίς άνεμο η φωτιά προχωρά πάρα πολύ γρήγορα, επειδή υπάρχει πολλή καύσιμη ύλη ενώ τα επίπεδα υγρασίας είναι σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο. Σύμφωνα με μετρήσεις που κάναμε χθες στη Βαρυμπόμπη έπρεπε να είναι σε επίπεδο 20 με 30%, μιλάμε για ένα τύπο αυτανάφλεξης των υλικών.

    «Το υλικό είναι ώριμο να καεί χωρίς το παραμικρό εμπόδιο που θα αναστείλει την εξάπλωση της πυρκαγιάς» πρόσθεσε.

    Ο Ευθύμιος Λέκκας ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να απαγορευτεί κάθε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο όχι με σύσταση, με απαγόρευση. Όλες οι εθελοντικές οργανώσεις να αναλάβουν δράση επιτήρησης των κρίσιμων περιοχών για να ‘πιάνουμε’ τη φωτιά στην αρχή όχι όταν γιγαντώνεται, γιατί η γιγάντωση θα είναι άμεση λόγω των παραγόντων που είπα. Τις μικρές φωτιές που είναι σε σημείο προσβάσιμο μπορούμε να τις πιάσουμε εύκολα».

    Επανέλαβε δε ότι στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια είδε ζάντες αλουμίνιου να λιώνουν και να ρέουν σημαίνει έχουμε να κάνουμε με 650 βαθμούς Κελσίου. «Αδύνατον να προσεγγίσει κάποιος σε τέτοιο θερμικό φορτίο, από την πολυθρόνα είναι εύκολα» σχολίασε.

    Ο κ. Λέκκας καυτηρίασε μάλιστα τη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών. «Σε μια εκπομπή περίμενα τρία τέταρτα άκουγα κάποιους πολιτικούς, δεν τους ήξερα δεν τους έβλεπα, οι θεωρίες που ακούγονταν ήταν φοβερές, με αυτή τη νοοτροπία πώς θα πάμε μπροστά; Δεν υπάρχει περίπτωση».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΡΑ ΤΩΝ 300 Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ Ν Τ Π ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ !!!

    2. Ιδιως αμα ακους μια βουλτεψη που ολη η ρητορικη της εξαντλειται στο τι εκσνε ο συτιζαιος στο Ματι εεεε λογικο ειναι που λεει ο Λεκκας ετσι δεν πσμε πουθενα!!
      Αυτοι τσακωνονται μεταξυ τους με ποια κυβερνηση καηκαν τα πιο πολλα…..
      Φυγε εσυ ελα εσυ….
      Διαγωνισμο ρητορικης απολογισμου πυρκαγιων κανουν…..
      Ολα για το μαντρωμα των ψηφοφορων….
      Και το πετυχαινουν ως φαινεται και στις δημοσκοπησεις τους…

    3. Με τον Μαλακα για πρωθυπουργο , περιμενετε ολοι κατι καλυτερο;

    4. Με την παρατεταμένη ανομβρία, τις υψηλές θερμοκρασίες και τη χαμηλή ατμοσφαιρική υγρασία τα φύλλα ,οι βελόνες των δέντρων , τα χορτάρια και οι θάμνοι έχουν μετατραπεί σε εξαιρετικής ποιότητας καύσιμη. ύλη. Εαν στο αμέσως επόμενο χρονκό διάστημα υπήρχε η δυνατότητα τεχνητής πρόκλησης βροχών ,τα πράγματα θα βελτιώνονταν δραματικά .

    5. Επανιδρυση της Αγροφυλακης,χρηση των λαθρομεταναστων που τρωνε πινουν τζαμπα και παιρνουν και 400 ευρω για καθαρισμο δασων και δημιουργια αντιπυρικων και αντιπλυμμηρικων εργων,υπο την επιβλεψη του Στρατου και της Αστυνομιας φυσικα,ενισχυμενα περιπολα στις δασικες περιοχες απο μικτες ομαδες ενοπλων δυναμεων+σωματων ασφαλειας και χρηση drones με θερμικες καμερες.Μονο ετσι θα σωθει οτι μπορει να σωθει.Να σταματησουν να κοπροσκυλιαζουν οι λεθρομεταναστες αλλα και κατι καρεκλοκενταυροι κοιλαραδες στρατιωτικοι και αστυνομικοι.Αντι να μου εχουν ναυτες,σμηνιτες,στρατιωτες στα γραφεια στα μουσεια και στα ΚΕΔΑ να κανουν τους γραφιαδες και τους σερβιτορους,να τους βαλουν περιπολο στα δαση.

    6. Ερημοποιειται η Ελλαδα!
      Σε 2 10ετιες θα ειμαστε Λιβυη!
      (το καλο ειναι οτι θαχου(με)νε πετρελαια, που θα εκμεταλλευονται ξενες εταιριες και θα κανουμε “αναδασωση” με ανεμογεννητριες!

    Comments are closed.