ΝΕΟ ΦΟΡΟΣΟΚ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    sinalages

    Να ξοδεύουν το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους με πλαστικό χρήμα καλούνται εκατομμύρια φορολογούμενοι προκειμένου να αποφύγουν την… καμπάνα του πρόσθετου φόρου.

    Με το νέο φορολογικό καθορίζονται οι νέοι παράμετροι στις συναλλαγές με το πλαστικό χρήμα.

    Ειδικότερα, αυξάνεται το ποσοστό των δαπανών που απαιτείται, από 10%-15%-20% που ίσχυε σε 30% για όλους. Αυτό σημαίνει, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι να ψηφιστεί η τελική διάταξη, ότι 1 στα 3 ευρώ που βγάζει ένα νοικοκυριό θα πρέπει να το ξοδεύει με χρήση πλαστικού χρήματος ή e-banking.

    Εφόσον το απαιτούμενο ποσό δεν συμπληρωθεί τότε θα πέφτει… καμπάνα 22% στις δαπάνες που λείπουν.

    Μια δεύτερη αλλαγή είναι η αύξηση του αριθμού των υπόχρεων. Μέχρι πέρυσι η υποχρέωση αφορούσε 6 εκατομμύρια φορολογουμένους που είχαν εισόδημα από μισθούς και συντάξεις.

    Από το 2020 θα αφορά σχεδόν και τα 8 εκατομμύρια φορολογουμένους, δηλαδή και όσους έχουν εισόδημα από ενοίκια ή ελεύθερα επαγγέλματα που εξαιρούνταν ως τώρα από την υποχρέωση για ηλεκτρονικές δαπάνες.

    Επιπλέον, αυξάνεται και η βάση υπολογισμού του ποσοστού των δαπανών. Το 30% υπολογιζόταν στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις, ενώ πλέον θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος, μαζί με ενοίκια, κέρδη ελευθέρων επαγγελματιών.

    Ποιες δαπάνες υπολογίζονται για το αφορολόγητο

    Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο έτος δεν θα υπάρξει μεταβολή στον κατάλογο των δαπανών που αναγνωρίζει η εφορία. Σε αυτές θα προσμετρηθούν σχεδόν όλες οι δαπάνες, εκτός από αγορές ακινήτων και αυτοκινήτων, πληρωμές στεγαστικών δανείων και ενοικίων.

    Ειδικότερα, αναγνωρίζονται:

    -Ιατρικές δαπάνες
    -Ειδη διατροφής
    -Αλκοολούχα ποτά και καπνός
    -Ένδυση και υπόδηση
    -Στέγαση, κοινόχρηστα, έξοδα επισκευής ή συντήρησης σπιτιού, δαπάνη αγοράς πετρελαίου ή αερίου θέρμανσης, αμοιβές σε υδραυλικούς ή ηλεκτρολόγους, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λπ. Εξαιρούνται όμως τα ενοίκια.
    -Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες (ηλεκτρικά είδη, εργαλεία κήπου, οικιακές συσκευές, έπιπλα κ.λπ.)
    -Μεταφορές: εξαιρούνται οι δαπάνες για τέλη κυκλοφορίας και αγορά οχημάτων (εκτός από ποδήλατα).
    -Επικοινωνίες (λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κλπ).
    -Αναψυχή και πολιτιστικές δραστηριότητες (αγορές βιβλίων και μουσικών οργάνων, εισιτήρια για παραστάσεις στο θέατρο ή για τον κινηματογράφο κ.λπ.
    -Εκπαίδευση
    -Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια.
    -Άλλα αγαθά και υπηρεσίες (υπηρεσίες αισθητικής ή κομμωτηρίου κ.λ.π)

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Οργανωθείτε σε μικρές ομάδες και ξεκινήστε αγώνα για να αντιμετωπίσουμε το εβραικό κράτος και τους μπάτσους του, μη περιμένετε να χειροτερεύσει ακόμα η κατασταση για να ξυπνήσετε γιατί τότε θα είναι πολύ αργά

    2. Ξεσηκωθειτε ρεεε τα λεφτά που σας προσφέρει είναι τυράκι στην φάκα…μόλις το φάτε θα σας τσιπαρει για να σας στείλει στην κόλαση μια ώρα νωρίτερα…και ξέρετε γιατί;;; γιατί είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι ..πρώτους πρώτους θέλουν να αποστασιοποιηθούμε από τον Χριστό μας ,να πράξουμε όπως ο Ιούδας για τα 30 αργύρια…προσευχούλα,πίστη,νηστεία τα ισχυρά μας όπλα …μην φοβάστε και μην προσκυνησετε ποτέ κανέναν ,σηκώστε τα χέρια ψηλά στον ουρανό και ζητήστε έλεος αδέρφια

    3. Παλιά όλοι εισπρατανε και τίποτα δεν αποδιδανε.Δηλαδη παρτακιδες. Τώρα με κάρτα να πληρώνουν αυτό που αναλογεί. Αλλιώς κράτος δεν θα κάνουμε ποτε

    4. Εχουν βρει λαό μακάκα με ένα κινητό στο χέρι,κατά τα άλλα έχουμε δημοκρατία αφού μας βάζουν το πιστόλι στο κεφάλι για να ψωνίζουμε με κάρτες…στην Χιλή ξύπνησαν εμείς κοιμόμαστε ακόμα και όρθιοι…

    5. ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕ Ο ΓΚΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ, ΚΩΛΟΟΒΡΙΟΣ, ΣΑΤΑΝΑΣ, ΑΡΧΙΛΗΣΤΗΣ , ΣΙΧΑΜΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΑΤΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ. ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΝΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΛΥΣΣΑΞΑΝ . ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ . ΣΤΑΛΙΝ – ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ- ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΧΛΙΔΑ ; ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ , ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ , ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ , ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΚΑΛΑ. . ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΘΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΥΝΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑ΄ΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ . ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ .

    6. ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…

    7. Ένα ένα μας τα σερβίρει το επιτελείο του Κούλη. Μετά την ψευτο ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ , ακολούθησε ο αναδρομικός ΕΝΦΙΑ πενταετίας για όσους έχουν κάνει τακτοποίηση αυθαίρετου με τις ανάλογες αναδρομικές επιβαρύνσεις σε εφορία και δήμους. Σήμερα μάθαμε για την ιστορία με τις κάρτες..

      Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γκαζικώνουν καλά. Φόροι, πρόστιμα και παράβολα ! Αυτά είναι τα κρατικά έσοδα. Κατά τα άλλα έρχεται η έκρηξη επενδύσεων , βγήκαμε από την κρίση , μας αναβάθμισαν και οι οίκοι αξιολόγησης και όλα πάνε καλά……………………..
      Κούλη ξεβρακώθηκες . Ο Τσίπρας γλύτωσε την φυλακή χάρη σε εσένα αλλά εσύ μάλλον δεν γλιτώνεις .

      1. Φίλε η οικογένεια των κλεφτών, δηλαδή οι Μητσοτάκιδες, όταν στηρίζεται από τον πρεζέμπορα τον Μαρινάκη και την παρέα του δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσει. Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε μείνει απένταροι και τους ψηφίζουμε.

    8. Συνεληφθησαν ο πατηρ εκδικιος και ο φωτιος στο βοτανικο σημερα..βρειτε το στο ytb κι ανεβαστε το παρακαλω

      1. Αυτό που κολλάει ? Τι μέρος του λόγου είναι αυτοί οι δυο ‘’πατέρες ‘’ ? Συνελήφθησαν μήπως γιατί δεν πλήρωσαν τους φόρους τους ?
        Fuck …………..

    Comments are closed.