ΈΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ! ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ; ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. «Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ». ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΠΡΙΝ 33 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. (ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    germania

    Ήταν επαγγελματίας πολιτικός, παντρεμένος με τον μεγάλο έρωτα της ζωής του και είχε δυο παιδιά. Περίεργο πως ένας τέτοιος πολιτικός επιλεγεί να αυτοκτονήσει. Πληροφορίες αναφέρουνε ότι δεν άντεχε την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα επιφέρει ο κορωνοϊός στη Γερμανία.

    H Γερμανία έχει βυθιστεί στο πένθος.

    1,w=1489,q=low,c=0.bild (1)

    Ο συντηρητικός υπουργός οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης (ένα πλούσιο κρατίδιο και πόλος έλξης όλων των μεγάλων τραπεζών με πρωτεύουσα την Φρανκφούρτη), Thomas Schäfer, βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου νεκρός, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή Gemarkung Hochheim.

    Locator_map_Hesse_in_Germany.svg

    Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε ο «αυτόχειρας», δεν έχει ακομα ανακοινωθεί.

    Πληροφορίες του makeleio.gr, που μίλησε με δημοσιογράφους του γερμανικού ειδησεογραφικού δικτύου n-tv, αναφέρουν ότι ο πολιτικός επέλεξε να πέσει μπροστά από την υπερταχεία του ICE.

    grammes 1 grammes 2

    Η έγκριτη εφημερίδα της Φρανκφούρτης FAZ, επικαλούμενη πηγές της Γερμανικής Αστυνομίας, αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας άφησε στην οικεία του επιστολή, όπου και εξηγεί τους λόγους της αυτοχειρίας του.

    Η εφημερίδα Νωρίς της Κυριακής δημοσίευσε αποσπάσματα της επίμαχης επιστολής. Επικαλούμενη ωστόσο λόγους δεοντολογίας, το συγκεκριμένο κείμενο αποσύρθηκε.

    Το makeleio.gr  σας παρουσιάζει δύο  απόσπασματα της επιστολής 

    • «Κοινωνικά και οικονομικά η κατάσταση του κρατιδίου είναι απελπιστική. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με έχουν φέρει στα όρια μου»
    • «Από την σύζυγο μου και τα παιδιά μου ζητώ να με συγχωρέσουν»

    1,w=1489,q=low,c=0.bild (4)

    O Thomas Schäfer υπήρξε υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης από το 2010 με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών. Θεωρούνταν βέβαιο να αναλάβει την πρωθυπουργία του κρατιδίου μετά την αποχώρηση του σημερινού πρωθυπουργού Volker Bouffier.

    ministerpraesident-volker

    Ο Bouffier (αριστερά στην εικόνα)μιλώντας αργά το μεσημέρι σε Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε: «δούλευε μέρα και νύχτα να μπορεί το κρατίδιό μας να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα της κρίσης με τον κορωνοϊό. Πρέπει να βρισκόταν σε πολύ μεγάλη πίεση, αν και ο ίδιος θα μπορούσε να σταθεί άξιος στις προσδοκίες που είχαν στο πρόσωπό του οι πολίτες μας. Η πίεση αυτή για το μέλλον όλων μας, πρέπει να τον είχε κυριεύσει.  Τις τελευταίες ώρες σχεδίαζε πως θα μπορούσε οικονομικά να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους που έχει πλήξει ο κορωνοϊός. Ήταν σε απογοήτευση. Επέλεξε να φύγει από εμάς».

    O Thomas Schäfer, ήδη από την περασμένη Τρίτη, είχε ανακοίνωση ένα πακέτο διάσωσης ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για το κρατίδιο της Έσσης.

    O Thomas Schäfer αφήνει πίσω του μια γυναίκα και δύο παιδιά.

    Φίλοι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι τον χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα δημιουργικό και ταλαντούχο πολιτικό

    Περίεργες σκέψεις 

    mpaniera 1 mpaniera 2 mpaniera 3

    Το μυαλό όλων των πολιτικών σήμερα πήγε στον πρώην πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου του, Σλέσβιχ Χόλσταϊν.

    Πριν από 33 χρόνια βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του ξενοδοχείου Beau Rivage, στη Γενεύη, ο Ούβε Μπάρσελ, πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου, Σλέσβιχ Χόλσταϊν.

    Στην αρχή όλοι είχαν μιλήσει για αυτοκτονία

    mpaniera 5

    unnamed (2)

    Τρεις δεκαετίες προσπαθούν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι και αστυνομικοί να εξιχνιάσουν τις συνθήκες θανάτου του ταπεινωμένου χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, λίγες μέρες μετά την εμπλοκή του σε πολιτικό σκάνδαλο δυσφήμισης του σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου του, το οποίο είχε χαρακτηριστεί γερμανικό Ουότεργκεϊτ. Η υπόθεση Μπάρσελ θεωρείται μία από τις πλέον αινιγματικές της πάλαι ποτέ Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Κορυφώθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1987, με την παραίτηση του Μπάρσελ από την πρωθυπουργία και το θάνατό του εννέα μέρες αργότερα.

    mpaniera 4

    Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι έσπευδαν να αποδώσουν το θάνατό του σε αυτοκτονία, εσχάτως όμως πληθαίνουν οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τη Στάζι, τη Μοσάντ, τη Νότιο Αφρική, τον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία… και άλλες δυνάμεις να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του. Οι εικασίες, τις οποίες ασπάζεται και η οικογένειά του, συνδέονται με τη σκοτεινή πλευρά του Μπάρσελ. Συντηρητικός και καλός οικογενειάρχης εκ πρώτης όψεως, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός είχε πολλά πάθη και μελανά σημεία στην προσωπική και πολιτική ζωή του: διατηρούσε άφθονες ερωμένες, εξαφανιζόταν αιφνιδιαστικά από τους άνδρες της φρουράς του, είχε εμπλακεί σε αδιαφανείς συναλλαγές με εμπόρους όπλων στη Μέση Ανατολή, κατηγορήθηκε ότι παραβίασε το εμπάργκο εναντίον του απαρτχάιντ και πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στην Ανατολική Γερμανία. Το βέβαιο είναι πως η τραγική κατάληξη του σκανδάλου αποτελεί ένα αγκάθι στην ιστορία της γερμανικής δημοσιογραφίας και ειδικότερα του έγκυρου περιοδικού Der Spiegel και του βασικού ανταγωνιστή του, Stern.

     Τα γεγονότα ξετυλίχθηκαν ως εξής.
    Στις 14 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τις εκλογές στο κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν, κυκλοφόρησε το περιοδικό Spiegel με εκμυστηρεύσεις του συμβούλου επικοινωνίας, Ράινερ Πφάιφερ, ο οποίος αποκάλυψε τις εγκληματικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Μπγιορν Ενγκχολμ, επικεφαλής του SPD στο κρατίδιο και αντιπάλου του στην αναμέτρηση. Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι ερευνήθηκαν οι σεξουαλικές προτιμήσεις του Ενγκχολμ και πως ο ίδιος κατέθεσε ανώνυμη καταγγελία για φοροδιαφυγή. Παράλληλα, παριστάνοντας κάποιο «Δρα Βάγκνερ» παραδέχθηκε ότι τηλεφώνησε στον Ενγκχολμ και του είπε πως ίσως πάσχει από έιτζ. Ο Πφάιφερ ανέφερε στο περιοδικό ότι η βρώμικη αυτή εκστρατεία κατά του Ενγκχολμ διενεργήθηκε κατόπιν, όπως είπε, ρητής εντολής του Μπάρσελ. Η μαρτυρία του προκάλεσε τέτοια οργή ώστε ουδείς έκανε τον κόπο να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του. Ούτε από την πλευρά των ΜΜΕ ούτε από αυτήν των πολιτικών. Η συνταρακτική αποκάλυψη όπως τη χαρακτήρισε το περιοδικό Der Spiegel βασίστηκε ουσιαστικά σε 22 σελίδες, τις οποίες κατέθεσε ο Πφάιφερ. Οπως αποκαλύφθηκε όμως τα επόμενα χρόνια, ο αδιαμφισβήτητος μάρτυρας είχε χρηματιστεί για να προβεί στις αποκαλύψεις του. Απεχθής πάντως υπήρξε ο ρόλος και του έτερου μεγάλου περιοδικού της Γερμανίας, Stern. Ενας ρεπόρτερ του, ο οποίος επρόκειτο να πάρει συνέντευξη από τον Μπάρσελ την ημέρα του θανάτου του στη Γενεύη, μπήκε στο μοιραίο δωμάτιο του ξενοδοχείου και τράβηξε τη σοκαριστική φωτογραφία του Μπάρσελ νεκρού μέσα στην μπανιέρα, που αποτελεί κόλαφο για τη διεθνή δημοσιογραφική δεοντολογία.
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Πραγματικός φόβος η δήθεν αυτοκτονια του ανθρώπου αυτού και όχι ο ιός Τι μας περιμένει άραγε;

    2. Η πτανα η Μερκελ και ο σακατης το σοι το μπλε μπορουν να ψοφησουν πακετο απτον ιο.

    3. Ας διαλυθεί αυτό το ναζιστικό μόρφωμα που λέγεται Γερμανία να γλυτώσει ο πλανήτης

    4. Η σειρά:
      Βιολογικό όπλο, Όλεθρος, φόβος —- Παγκόσμια δικτατορία από τους δούλους της Παγκοσμιοποίησης—-Παγκόσμιο “εμβόλιο” —–Παγκόσμια πτώχευση , πείνα —-Αλληλοσπαραγμός Παγκόσμιος ——- ………… ————Το Φως

    5. αυτη την στιγμη στα μονοκλινα του Ευαγγελισμου Παπαχελας και Πρετεντερης..Ο Πρετεντερης διασωληνομενος με επιπλοκες,

    Comments are closed.