ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ… ΡΕΜΟΥΛΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΕΛΑΒΕ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 Ο “ΑΓΡΟΤΗΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΠ΄ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ! ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ…

    Κοινοποίηση:
    agroths

    Ειδική αναφορά στον «αγρότη»… Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη ροή των χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τα κράτη-μέλη, στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής την περίοδο 2014-2021, κάνει η μεγάλη έρευνα από 11 δημοσιογραφικούς οργανισμούς, με τη συμμετοχή των Reporters United.

    Σύμφωνα με την έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει περίπου 30.000 ευρώ από το 2014.

    Στο δημοσίευμα των Reporters United σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν κάνει κάτι παράνομο και προφανώς κάνει χρήση των δικαιωμάτων που προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ωστόσο, όπως έχει ξαναγράψει το Documento, προφανώς είναι νόμιμο αυτό που έπραξε ο Κυρ. Μητσοτάκης, το θέμα όμως είναι πόσο ηθικό είναι εκ μέρους του να λαμβάνει επιδοτήσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι αγρότες της Ελλάδας, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δυσθεώρητες οικονομικές απαιτήσεις.

    «Σύμφωνα με την ανάλυση της βάσης δεδομένων και των στοιχείων που προέρχονται από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να έχει εισπράξει από το 2014 μέχρι το 2021 συνολικά 29.849,03 ευρώ σε αγροτικές επιδοτήσεις μέσω των προγραμμάτων ενίσχυσης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής στην Ελλάδα» τονίζουν οι Reporters United εξηγώντας ότι πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

    Ειδικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει πως μέσω των καθεστώτων ενίσχυσης της ΚΓΠ, ο κ. Μητσοτάκης έχει λάβει:

    2014: 4.108,50 ευρώ
    2015: 3.840,61 ευρώ
    2016: 3.154,79 ευρώ
    2017: 3.464,50 ευρώ
    2018: 3.327,78 ευρώ
    2019: 3.388,32 ευρώ
    2020: 4.301,22 ευρώ
    2021: 4.263,31 ευρώ
    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Reporters United επικοινώνησαν με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σχετικά με την εν λόγω έρευνα, αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Τσιόδρας επανέλαβε όσα είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περί ιστορικού δικαιώματος του πρωθυπουργού. Ωστόσο στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο και ότι «δεν στερεί την επιδότηση από κάποιον άλλον αγρότη».

    Η ίδια δημοσιογραφική ομάδα σημειώνει ότι η απάντηση που δίνεται δια του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου αφήνει εκτός κάδρου το γεγονός ότι η νομοθεσία προβλέπει τη δυνατότητα μη χρήσης του δικαιώματος ενίσχυσης, και μάλιστα παραχώρησης του δικαιώματος προς το εθνικό απόθεμα, το οποίο σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ «χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα, για να στηρίξει τη συμμετοχή γεωργών νεαρής ηλικίας και γεωργών που αρχίζουν τη γεωργική δραστηριότητά τους στο καθεστώς βασικής ενίσχυσης».

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΜΙΣΗ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ…

    2. #Μιζοτάκη_γυφτόγυφτα_γ@μιέσαι…

    3. Μητσοτάκη Είσαι αλήτης και κάθαρμα. Στο διάολο να πας

    4. Για την Αγία αυτή οικογένεια τα 30 χιλιάρικα είναι ταλιροδίφραγκα..

    5. Κουλαρα εισαι το….παραδειγμα για επιστροφη στο….πρωτογενη τομεα! Ετσι θα φτηνινει και το….καλαθι του νοικοκυριου! Κλανο Αδωνι ακους?

    6. Ένας ηγέτης πρέπει να δίνει το παράδειγμα….υπάρχει και το ηθικό κομμάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα εχει πάει ταξίδι αναψυχης για πάντα….Είναι λογικό…η Ελλάς κυβερνάται 400 χρόνια από την οθωμανική αυτοκρατορία,κοινώς τουρκοσποροι και σε χούγια ,κ συνηθειες και έπειτα από ηγέτες εβραϊκής καταγωγής ,τον πουτσο κλαιγανε ,αλλάξανε επίθετα οι πρόγονοι τους κλπ κλπ ένα κράμα τουρκοεβραικο ….θανατηφόρος μύκητας…το ηθικό κομμάτι λοιπόν….άγνωστη λέξη για πλούσιους πολιτικούς …….υπάρχει ένας τύπος ο πρόεδρος ο κυβερνήτης δηλαδή της Ουρουγουάης …μιας χώρας η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μια δεύτερη Ελλάδα….στην Ουρουγουάη νοιωθεις ότι είσαι στην πατρίδα σου…απίστευτο μόνο αν το ζήσεις….υπάρχει ένας κυβερνήτης λοιπόν που κάνει μια ζωή που θα πρέπει έτσι από περιέργεια να δείτε κάποια πράγματα για φιλοσοφία ζωής.Το ξεχωριστό αυτό μικρό κράτος ,που διαφέρει τελείως απ’ όλα τα κράτη της Νοτίου Αμερικής …είναι Έλληνες με παμπάλαιο dna ελληνικό…ψάξτε το ,γιατί κ πως καλο είναι σε ότι μας λένε ,να το ψάχνουμε μόνοι μας για όσες διασταυρώσεις στοιχείων θέλουμε..τι έχει πετύχει αυτή η Τισό μικρή χώρα ,τι παράδειγμα αποτελεί ,και τι χώρα είναι και αν έχει ακουστεί ποτέ αρνητικά ανάμεσα σε χώρες γεμάτες σκάνδαλα Αργεντινή Βραζιλία ….Άσε μας τώρα με τον κάθε Μητσοτάκη και τον κάθε γραικυλο ηγέτη …λες κ δεν ξέρουμε η δεν είδαμε τι ήσαν όλοι οι πρωτυτεροι …και ποιοι είναι αυτοί και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι που καβατζωθηκαν για πάντα….αεί γυρίστε πλευρό…υπνοοοοος ελληνικός και ατάραχος….

    7. κάτι τέτοια τυπάκια που μαζεύουν τα φραγκοδίφραγκα
      ΕΝΩ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ,
      λέγονται εις την λαϊκην γλώσσαν
      Φ Τ Ω Χ Ο Μ Π Ι Ν Ε Δ Ε Σ!!!!!!

    8. Πόσο νόμιμο και πόσο παράνομο είναι για έναν πρωθυπουργό όλα αυτά να μιλήσουμε ειλικρινά έχει κτηματικη περιουσία αν δηλώνει παραγωγή ναι είναι νόμιμο όλο αυτό κλπ τόσο νόμιμο όσο όταν έχεις δικά σου χωράφια και νοικιάζεις και άλλα 100 στρέμματα πχ και τα βάζεις μέσα όλα είναι νόμιμα ακόμα και ένσημα αγρότη να κολάει για σύνταξη κλπ ναι εδώ όλα νόμιμα δεν φενετε να έχει εισπράξει πολλά απλά τη γίνετε για να τα είσπραξη αυτά ένας αγρότης απλός αν δεν είναι του κόμματος τρώνε πολλή και πάνε ποιο λίγα στην τσέπη του το θέμα των πολλαπλών ταμείων ασφάλισης θα ρωτάτε δικηγόρο διότι θα δείτε τη σας σιμφερει αρχικό ταμείο τα υπόλοιπα πληρώνετε ποιο λίγα χρήματα πχ σαν αγρότης άλλος δίνη πχ 600 ευρώ την τριμηνια και εσύ μόνο 50 ρωτήστε δικηγόρο κλπ διότι πληρώνετε σκάρτα κλπ το ίδιο υσχιει και ταμείο εμπόρων πολλά

    9. Δήμευση όλων των ακινήτων της οικογένειας Μητσοτάκη, στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή.
      Προϊόντα εγκλήματος από την επαγγελματική συμμετοχή τους στον δημόσιο βίο.

    10. Με λίγα λόγια δεν μπορώ να τρώω 120 χρόνια Μητσοτάκη εντάξει ο γέρος σου ήταν εντάξει δεν το βρίζω μιας άλλης εποχής πχ δεν μπορώ να τρώω τον γιο του την κόρη του τα εγγόνια και τα δισέγγονα του κλπ ,εσείς ξεπεράσετε στην διαδοχή και των Βασιλιά ακόμα τη άλλο να πούμε κλπ δεν μάθατε άλλη εργασία να κάνετε

    11. ΈΤΣΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ….. Ο ΣΑΥΛΩΚ…… γενικώς η εβραιλα δε χορταίνει χρήμα.

    12. Που να δείτε και τον Τσίπρα τι έφαγε άλλο ραμολιμέντο και αυτός
      Με χρέος 300 εκατ. ευρώ, πού βρίσκει λεφτά η ΝΔ;

    Comments are closed.