ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΥΜΦΩΝ: ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΣ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ «ΧΑΡΤΙΚΑ». ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΙ ΕΧΑΝ ΜΕΣΑ ΟΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ;

Κοινοποίηση:
samaras stamatis-polan

Μπόχα, δυσωδία και πολιτικός παλιανθρωπισμός χαρακτηρίζουν μια από τις πιο μαύρες σελίδες της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας. Αυτή που δεν θέλει να θυμάται με τίποτα ο υποτακτικός της Μέρκελ, ο ντόπιος ολιγάρχης της Πύλου που από κλητήρας του πολιτικού συστήματος, φιλώντας τις κατουρημένες ποδιές της τρόικας, συγκυβερνά με τον σώγαμπρο του Μπακατσέλου. Πρόκειται για τις δραματικές ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φθινόπωρο του 1993. Στο αρχοντικό σπίτι της οδού Νυμφών στην Κηφισιά. Εκεί που ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν κι αυτός σώγαμπρος αλλά σε άλλη οικογένεια: Των πανίσχυρων αστών από το Ναύπλιο, μετόχων του εργοστασίου «ΚΥΚΝΟΣ». Της φαμίλιας Κρητικού με αρχηγό την πληθωρική κυρία Τέτα, πεθερά του Αντώνη Σαμαρά. Πάντα η κυρία Τέτα, έκανε κουμάντο στη φαμίλια, ακόμα και πριν από το θάνατο του άντρα της. Του εργοστασιάρχη Κρητικού στο νεκρικό κρεβάτι του οποίου αναπαύθηκε ο φέρελπις τότε πολιτικός για να «ξεκουραστεί μετά την κηδεία του πεθερού του». Για τέτοιο παρτάκια και φιλοτομαριστή πρωθυπουργό μιλάμε. Στο νεκρικό κρεβάτι του πεθερού του, ο οποίος είχε φύγει λίγες ώρες νωρίτερα από τον μάταιο τούτο κόσμο!

Η Πόρσε του Αλαφούζου, ο ναύαρχος Γκίνης, ο δημοσιογράφος-σύνδεσμος, οι βαλίτσες και οι γεμάτες σακούλες σκουπιδιών

Για εκείνη την εποχή που κατατρώει τη μνήμη και τα σωθικά του Σαμαρά, λίγοι και εκλεκτοί γνωρίζουν. Ένας από αυτούς ήταν ο Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Γκίνης. Σήμερα ο τότε «ταμίας» της ΠΟΛΑΝ, δεν ζει. Πιθανόν εάν σεβόταν την στρατιωτική του τιμή θα είχε να πει πολλά. Ο Γκίνης ήταν κάτι σαν τον Γιάννη Βαρθολομαίο της Ν.Δ. Πανίσχυρος και άριστος γνώστης των οικονομικών του νεοπαγούς κόμματος της «Πολιτική Άνοιξης».

Ο μακαρίτης Γιάννης Βαρθολομαίος, δεν είχε καλό και ήσυχο τέλος. Tον έβγαλαν από τη μέση σε μια πολυκατοικία στου Ζωγράφου, οδός Λυκάβου, όπου εκεί διέμενε η ερωμένη του. Μια πολύ περίεργη γυναίκα που ποτέ δεν μάθαμε από πού πραγματικά κρατάει η σκούφια της και τι σκούφια φορούσε. Στην θολή ανθρωποκτονία Βαρθολομαίου(ο οποίος γνώριζε αναμφίβολα τα πάντα γύρω από τα μαύρα ταμεία των πολιτικών κομμάτων και την εισροή κεφαλαίων της Siemens σε αυτά), ένας υπάλληλος εταιρείας πληροφορικής που έπαιρνε δουλειές για τη Siemens(Ο1 Πληροφορική)έτυχε να είναι παρών τα κρίσιμα δευτερόλεπτα της δολοφονίας του αξιωματούχου της Ν.Δ και στενού φίλου του τότε πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή που τώρα…ιδιωτεύει κυνηγώντας πέρδικες. Ο Βαρθολομαίος πήρε τα μυστικά των παράνομων χρηματοδοτήσεων στον τάφο του.

Ο Ναύαρχος Γκίνης(αξιωματικός του Ναυτικού στα Οικονομικά Επιτελεία του ΓΕΝ)διετέλεσε ως συνταξιούχος απόστρατος επί έτη, αντίστοιχα ως ο Βαρθολομαίος της «Πολιτικής Άνοιξης» του Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες μου από ανεξάρτητες πηγές λένε ότι ο εντιμότατος στρατιωτικός ήταν το δεξί χέρι του «φύλαρχου του Μελιγαλά και της Πύλου», την εποχή που ο «Αντωνάκης» δεν είχε προκάμει να μετακομίσει στο σημερινό αρχοντικό του στην Κηφισιά, στο τεράστιο οίκημα που διαμένει τώρα με την οικογένεια του. Και το οποίο ανέλαβε με έξοδα της οικογένειας Κρητικού(εργοστάσιο Κύκνος)να περατώσει η πεθερά του.

Τότε, εκεί, στην Ερυθραία, επί της οδού Νυμφών(έτσι Αντώνη;) κάποιες νύχτες πριν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γείτονες αλλά και αυτόπτες της κίνησης του δρόμου, έβλεπαν συνεχώς έξω από το σπίτι παρκαρισμένη μια Πόρσε που έλεγαν ότι ήταν του σημερινού ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, Γ. Αλαφούζου ή του πατέρα Αλαφούζου. Επίσης στην ομήγυρη παρών ήταν και κάποιος δημοσιογράφος ονόματι, Νάσος Τσαγκανέλης. Τσαγκανέλης και πεθερά εξέδιδαν τοπική εφημερίδα με έξοδα της πεθεράς για να στηρίζουν τον προεκλογικό αγώνα, του «γαμπρού». Φαρμακερές γλώσσες λένε ακόμα και σήμερα ότι εκτός από την Πόρσε στο σπίτι έμπαιναν και επιχειρηματίες. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Και εκτός από επιχειρηματίες έμπαιναν και μαύρες σακούλες αλλά και σακβουαγιάζ. Τα οποία ίσως να μην είχαν τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ.

Ο Ναύαρχος Γκίνης δεν ζει πια. Πήρε τα μυστικά των εξαιρετικών συνευρέσεων και συζητήσεων, μαζί του. Όμως… Η ιστορία- τώρα που ο Αντώνης είναι πρωθυπουργός ή πρωθυπουργεύων-διδάσκει ότι ίσως να ήρθε η ώρα να ξανανοίξουμε όλοι μαζί, σαν μια παρέα, εκείνες τις βαλίτσες για να ξαναθυμηθούμε(όλοι μαζί σαν μια οικογένεια που είμαστε, όπως έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς)τι περιείχαν οι βαλίτσες.

Για το περιεχόμενο με τις βαλίτσες, τις σακούλες σκουπιδιών που ήταν τίγκα στο «χαρτικό» και τα σακβουαγιάζ, πολλά(ίσως όλα)γνωρίζουν δύο-τρείς ακόμα άνθρωποι. Μεταξύ αυτών και η πεθερά. Η οποία-παρεμπιπτόντως-κατασκεύασε με «χτίστη» πολυτελή πισίνα στη «φωλιά» του φιλοξενούμενου γαμπρού, στη βίλα της οδού Νυμφών. «Χτίστης» κατά διαβολικές συμπτώσεις(!)ήταν ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ,Στέλιος Σταυρίδης. Εκείνος που μόλις έκλεισε η απαράδεκτη συμφωνία αγοραπωλησίας(ξεπούλημα για την ακρίβεια)του ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, έτρεξε να ταξιδέψει με το ιδιωτικό του τζετ στην Κεφαλονιά.

Πληροφορίες από πηγές της εποχής λένε ακόμα και σήμερα ότι «το χαρτικό» έμπαινε πάντα νύχτα στη βίλα. «Ο Αντώνης δυσανασχετούσε όταν οι βαλίτσες είχαν χαρτικό μη ενδιαφέρον. Καλά για ψιλικατζήδες με περνάτε;», φέρεται να έλεγε στους συνεργάτες του και στους κάθε λογής κολαούζους και κομιστές.

Εμείς ρωτάμε ευθέως τον πρωθυπουργό του δοσιλογισμού, της τρόικας και των ραγιάδων της χώρας: «Τι είχαν οι βαλίτσες Αντώνη; Χαρτιά υγείας ή κόκκινα, καφετί και πράσινα παιδικά παιχνίδια για να περνάς την ώρα σου;».

Η εκπληκτική λεπτομέρεια είναι ότι δημοσιογράφοι του Αλαφούζου μετά από λίγες μέρες καυχήθηκαν ότι έριξαν τον Μητσοτάκη. Για να ιδρυθεί η ΠΟΛΑΝ και να επιβιώσει οικονομικά άλλα δέκα χρόνια πριν διαλυθεί. Και πως ζούσατε ρε Αντώνη δέκα χρόνια; Από τα χαρτζιλίκια της πεθεράς ή από τα πολύχρωμα «χαρτάκια» της οδού Νυμφών; Σας πήρανε χαμπάρι Αντωνάκη. Και τώρα που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, όλα θα βγουν στη φόρα…

 

Σ.Χ

 

@@@Το θέμα δημοσιεύτηκε στην “Ελεύθερη ‘Ωρα” της Τετάρτης και δεν αναπαρήχθη από κανένα ΜΜΕ. Ο καθείς εφ ω ετάχθη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Σε παρακολουθώ συστηματικά Στέφανε Χίο.
    Εάν ήμουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και έγραφες αυτά τα πράγματα για εμένα,ήδη θα ήσουν έγκλειστος για συκοφαντική δυσφήμιση,και μάλιστα για πολλά πολλά χρόνια…
    Η μεγάλη μου απορία είναι γιατί δεν κουνιέται φύλλο…

  2. Πες μου ρε ΧΙΟ, ότι οι βαλίτσες περιείχαν κοκαίνη και μετά πάρε μου την ψυχή.

  3. Λεφτα ειχε το παιδι με τα γυαλια διοτι ηταν πιτσαδορος αριστος στην αμερικη μαζι με τον γαπ αλλοσιχαμα και αυτος ετσι λοιπον ο μεσσηνιος που μπορει και τρωει τα σιδερα οπως λεει επιβιωσε σε αυτην την μικρη χωρα που λεγεται ελλαδα και τωρα σαν χαρυ ποτερ που ειναι θα μας μαθει να τρωμε και ολοι εμεις τα σιδερα μονο που την χωρα μας θα την ονομασουμε σκουρια

  4. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΣΤΟΜΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ.

Comments are closed.