AYTH EINAI! Εταιρεία αλλαντικών με μισό αιώνα ιστορίας και εξαγωγές παρασκεύασε τα προϊόντα στα οποία ανιχνεύτηκε σαλμονέλα

Κοινοποίηση:
allanton

Στην ανάκληση προϊόντων από την αγορά, στα οποία ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε τόσο σε παραδοσιακό μπιφτέκι barbeque, όσο και σε ρολό κοτόπουλο γεμιστό, την ύπαρξη του παθογόνου βακτήριου Salmonella spp. Το ανωτέρω προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «Π. Καμαράτου και ΣΙΑ ΕΕ» με έδρα στη ΒΙΠΑ Μαρκόπουλου.

Ποια είναι η εταιρεία

Η εταιρεία Π. Καμαράτου και ΣΙΑ ΕΕ μετρά μσό αιώνα παρουσίας στην αγορά, εμπειρίας και γνώσης, και αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής αλλαντικών και προϊόντων επεξεργασίας κρέατος με τους διακριτικούς τίτλους ΑΛΛΑΝΤΟΝ.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τον «πατριάρχη» της οικογένειας Δημήτρη Μπακιρλή, δραστηριοποιούμενη στην παραγωγή παραδοσιακών λουκάνικων BELLISSIMO. Στην πορεία του χρόνου προστέθηκαν στον κατάλογο των προϊόντων τα αλλαντικά και μεγάλος αριθμός προϊόντων επεξεργασίας κρέατος.

Σήμερα τα ηνία της επιχείρησης έχουν πάρει στα χέρια τους οι δύο θυγατέρες του ιδρυτή, Δέσποινα και Παρασκευή και ο γαμπρός Λουκάς Καμαράτος, με διαρκή την παρουσία και του «πατριάρχη» της οικογένειας.

Πρόσφατα η εταιρεία δημιούργησε μια σημαντική επένδυση ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Το νέο εργοστάσιο δημιουργήθηκε το 2011, με ίδια κεφάλαια, επενδύοντας σε μηχανολογικό εξοπλισμό νέας γενιάς. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τη μονάδα παρασκευής και συσκευασίας προϊόντων κρέατος και κρεατοσκευασμάτων, καθώς και χώρους αποθήκευσης, ψύξης και κατάψυξης.

Πάντως παρά το γεγονός, όπως σημειώνει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, την παραγωγή απολύτως ασφαλών και υγιεινών προϊόντων διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση κατά HACCP, ISO: 22000, καθώς και η εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας, το “ατύχημα” δεν αποφεύχθηκε με την προβληματική παρτίδα προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των πελατών της, είναι super market, catering, αλυσίδες μαζικής εστίασης, fast food, mini markets, κρεοπωλεία, εστιατόρια. Η εταιρία παράγει επίσης προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label). Παράλληλα η εταιρία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε αγορές του εξωτερικού, με επιλεκτικές επαφές κυρίως για παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

economy365.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αποζημιωσεις θα πληρωσει στους καταναλωτες; η θα χρειαστει μια περιουσια και αγωνας δικαστικος μακροχρονιος εως παραιτησεως τω ν θυματων…;

Comments are closed.