Το αντάρτικο πόλης στηρίζει τον «Μανώλη». Σύμπραξη οργανώσεων πίσω από τις απειλές Ξηρού. Σε ύψιστο συναγερμό οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Κοινοποίηση:
antitromokratikikoridallos

Oι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς υπάρχουν φόβοι που κάνουν ακόμη πιο δυνατό το σενάριο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα μετά την “έξοδο” τους Χριστόδουλου Ξηρού από τον Κορυδαλλό.

XRISTODOYLOS_3

Σύμπραξη σχημάτων του λεγόμενου αντάρτικου πόλης «βλέπει» η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση εξαφάνισης Ξηρού.

Nέες πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανή σύμπραξή του με μέλη ενόπλων οργανώσεων που διαφεύγουν της σύλληψης και δεν έχουν στοχοποιηθεί από την αντιτρομοκρατική.

Η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας γύρω από τον “Μανώλη”  της 17Ν  και του παρέχει κάλυψη ενώ παράλληλα πιστεύουν ότι εκείνος και άλλα πιο έμπειρα μέλη θα επιχειρήσουν το χτύπημα.

Επίσης υπάρχει  η πληροφορία ότι ο «Μανώλης» της 17Ν εκμυστηρεύτηκε ,πριν την απόδρασή του ,σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης του πως «δεν πάει άλλο, πρέπει να αναλάβουμε δράση».

Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο δραπέτης Χρ. Ξηρός είχε αποκαλύψει στον συγγενή του, ότι αυτοί που θα τον βοηθούσαν, θα συνέχιζαν μαζί του τις ένοπλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Μου είχε πει ότι θα αποδράσει αύριο και ότι δεν θα πάει να παρουσιαστεί για να δώσει το παρών. Οτι έχει βρει κάποια παιδιά τα οποία θα τον καλύψουν», ανέφερε ο συγγενής του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Ήταν απόλυτα αποφασισμένος και απλά μου το ανακοίνωσε. Δεν δεχόταν κουβέντα και καμία συζήτηση. Μου έκανε ολόκληρη ανάλυση για την κατάσταση στη χώρα, την οικονομική και την πολιτική και για το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα για τον λαό. Μου είχε πει ότι θα αποδράσει αύριο, ότι δεν θα πάει να παρουσιαστεί για να δώσει το “παρών’, ότι έχει βρει κάτι δικά του παιδιά, έτοιμα για δράση και θα τον κρύψουν για να συνεχίσουν μετά μαζί τον αγώνα», είπε.

antitromokratiki

Καθημερινές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Μέτρα ασφαλείας Ολυμπιακών διαστάσεων 

Μέσα σε τρεις ημέρες έχουν γίνει δεκάδες έλεγχοι σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχουν συλληφθεί επτά άτομα.

Παράλληλα οι επιτελείς της ΕΛΑΣ αναθεωρούν συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας για τους θεωρούμενους «κόκκινους» στόχους έχοντας παράλληλα στραμμένη την προσοχή τους και στις συναντήσεις και τις επίσημες επισκέψεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: «Ντου» σε σπίτια για τον Ξηρό- Τρεις συλλήψεις. Μέτρα ασφαλείας διαστάσεων Ολυμπιακών Αγώνων, συνδρομή FBΙ και Σκότλαντ Γιαρντ! «Κόκκινος» συναγερμός στο Μαξίμου για τρομοκρατικό χτύπημα

koufodinas5

Και ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατά του Χριστόδουλου Ξηρού: η 17Ν έκλεισε το 2002

Μήνυμα για οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της 17Ν στέλνει σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Με μία λιτή κατηγορηματική δήλωση ξεκαθαρίσει ότι η 17Ν έχει τελειώσει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Oλόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει και βιβλίο για την ιστορία της 17Ν:

«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.

Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου πιο μητροπολιτικό με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Και το κίνημα στην ώρα του θα αξιολογήσει στις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ όμως σήμερα από τη δική μου μεριά οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση, προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της ιστορίας. »

Διαβάστε επίσης: ΟΤΑΝ Ο “ΜΑΝΩΛΗΣ” ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ “ΛΑΜΠΡΟ” ΤΗΣ 17Ν. ΟΙ “ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ” , ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΣΕ Ο ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΞΗΡΟΣ

savva

Σάββας Ξηρός κατά Χριστόδουλου: «Δεν υπάρχει 17Ν… το παραμύθι τελείωσε»

Αδειάζει και ο Σάββας τον Χριστόδουλο: Το παραμύθι της 17Ν δεν υπάρχει – Μακάρι να συνέλθει και να κάνει το σωστό (Ακούστε όλη τη συνέντευξη)

“Πόλεμος” μεταξύ Αθανασίου- Δένδια! – Κατηγορίες με αφορμή τον Ξηρό!

Συνεχίζεται η μάχη του Χ. Αθανασίου και του Νίκου Δένδια για το ποιος ευθύνεται για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης «κάρφωσε» τον κ. Δένδια ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τον Χρ. Ξηρό τις μέρες που έπαιρνε άδεια για να εισπράξει την οργισμένη αντίδραση του κ. Δένδια ότι αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί απλά είναι παράνομο. Συνέχισε δε, εξηγώντας ότι όταν το Δικαστικό Συμβούλιο δίνει άδειες, πρωτίστως εκτιμά ότι ο κρατούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σήμερα πάντως αναμένεται και η απόφαση για τις ευθύνες όσων έδωσαν τις άδειες τη μια μετά την άλλη στον Χ. Ξηρό.

hpa

Την ίδια ώρα καθημερινή είναι η αναφορά των Αμερικανών στην ελληνική τρομοκρατία με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , Μαρί Χαρφ να λέει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, αν τους ζητηθεί, να παράσχουν βοήθεια…

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ «συμμετέχουν ενεργά» στις έρευνες για την τρομοκρατία (στην Ελλάδα), η κα Χαρφ είπε: «Όχι, εννοώ, αυτή είναι μια ελληνική έρευνα. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση αν χρειαστεί, σίγουρα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.