Σάλος με την “παραίτηση” Μουζάλα και η κόντρα με τους “53”

Κοινοποίηση:
690_83c74d3b-d989-4131-b9ca-2d9c660d036d

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Προσφυγικό από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, εκπρόσωποι της κίνησης των «53» εξέφρασαν τις πάγιες αντιρρήσεις τους επί του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας αντέδρασε και απάντησε ότι από τη στιγμή που έχουν τόσο σοβαρές διαφωνίες με την πολιτική που ακολουθεί τότε θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ωστόσο η συζήτηση σταμάτησε εκεί, χωρίς να δοθεί συνέχεια κι από τις δυο πλευρές.

Κυβερνητικές πηγές πάντως, σχολιάζοντας το θέμα τόνιζαν ότι «δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα».

Σε ότι αφορά τη συζήτηση για το Προσφυγικό επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να δουλέψουν όλοι για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, αλλά και τη δυσκολία που περιέχει η ανάγκη αυτή, λόγω της εμπλοκής πολλών υπουργείων.

Ο κ. Μουζάλας περιέγραψε την κατάσταση και έθεσε ως προτεραιότητα την άμεση βελτίωση των συνθηκών, αρχικά για τις ευπαθείς ομάδες των προσφύγων και τα ασυνόδευτα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα της αξιολόγησης και του κοινωνικού μερίσματος, με τον Πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι «το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: