Πύρινα μέτωπα σε Αργολίδα, Αρκαδία και Καρπενήσι

Κοινοποίηση:
0ade361f-4f03-434b-99b5-94cb6cd9b815

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Μετόχι Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε χαράδρα και κορυφογραμμή, καίγοντας έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, κοντά στην κοινότητα Μάρκου, στην Δημητσάνα Αρκαδίας.

Στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πυρκαγιά σε δάσος στο Καρπενήσι

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι σε δάσος με έλατα στο Καρπενήσι.
Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, απείλησε ξενοδοχεία, σπίτια αλλά και το νοσοκομείο της πόλης.

Καθοριστική για τον περιορισμό της φωτιάς ήταν η επέμβαση ενός ελικοπτέρου, αλλά και ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες καπνοί κάλυψαν τη δυτική πλευρά της πόλης του Καρπενησίου, καθώς οι φλόγες είχαν επεκταθεί σε ένα δάσος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κεφαλόβρυσο πολύ κοντά στην πόλη.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν αποθηκευτικοί χώροι από κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αυτοκίνητα, μελίσσια αλλά και σημαντική δασική έκταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: