Πώς ο Μέσι έσωσε μια 90χρονη από τη Χαμάς

Κοινοποίηση:
GIEuh3oXgAAZyTi

Μια απίστευτη ιστορία μιας 90χρονης που ζούσε σε ενα κιμπούτς του Ισραήλ, οταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της

Η Έσθερ Κούνιο στις 7 Οκτωβρίου 2023 βρισκόταν στο κιμπούτς Νιρ Οζ στο Ισραήλ, όταν εξαπολύθηκε η επίθεση της Χαμάς. Η 90χρονη σήμερα Έστερ είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αργεντινή, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε μετακομίσει στο Ισραήλ μαζί με την οικογένειά της.

Αυτό που δεν ήξερε εκείνη την ημέρα ήταν ότι ο Λιονέλ Μέσι θα της έσωζε τη ζωή.

Στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς εισέβαλε και στο δική της σπίτι. Όπως περιγράφει σήμερα η ίδια στο ντοκιμαντέρ «Voces de 7 de octubre – Latino Stories of Survival» οι τρομοκράτες μπαίνοντας στο σπίτι της απαίτησαν να τους πει πού είναι η υπόλοιπη οικογένειά της. αυτή τους απάντησε ωστόσο ότι ζει μόνη της και δεν υπήρχε κανένας άλλος εκεί. Τους είπε μάλιστα αν θέλουν να ελέγξουν μόνοι τους τον χώρο.

Ένας από τους τρομοκράτες της είπε ότι θα την έπαιρναν μαζί τους στην Γάζα ως όμηρο. Όπως της είπε μετά την επίθεση δεν θα έμενε κανείς στο κιμπούτς και το μόνο που θα απέμενε εκεί ήταν φωτιά και στάχτες.

Η Κούνιο λέει πως ήταν πολύ δύσκολο να επικοινωνήσει με τους άντρες της Χαμάς. Έχοντας μεγαλώσει στην Αργεντινή δεν ήξερε πολύ καλά ούτε αγγλικά ούτε εβραϊκά.

«Του είπα να μην μου μιλάει, γιατί δεν καταλάβαινα τη γλώσσα του, την αραβική, και μιλάω φτωχά εβραϊκά. Του είπε ότι μιλάει μόνο αργεντίνικα ισπανικά. Έτσι, αυτός με ρώτησε τι είναι τα αργεντίνικα. Τότε του απάντησα “Βλέπεις ποδόσφαιρο;”. Είπε ότι του άρεσε και του είπα ότι είμαι από τη χώρα του Μέσι».

Το άκουσμα του ονόματος του Μέσι ενθουσίασε τον τρομοκράτη: «Μέσι; Λατρεύω τον Μέσι» της είπε!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response