ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΤΣΟΥΣ!!! Black Friday: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές…

Κοινοποίηση:
Shoppers reach for television sets as they compete to purchase retail items on Black Friday at a store in Sao Paulo, Brazil, November 24, 2016. REUTERS/Nacho Doce

Ένα χρηστικό οδηγό για το τι ακριβώς ισχύει σήμερα, τη γνωστή πλέον «Black Friday» και στην ελληνική αγορά εξέδωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, στην προσπάθειά της να ενημερώσει αναλυτικά εμπόρους και καταναλωτές.

Όπως αναφέρει:

  • Ως «Black Friday» ορίζεται η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου.
  • Η συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική.
  • Στα προϊόντα που προσφέρονται, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή.
  • Χρειάζεται προσοχή τόσο στην αποτύπωση όσο και στην ουσία των μειώσεων

Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή». Σύμφωνα δε με την ειδική έρευνα του ΙΝΕΜΥ, η περυσινή δοκιμαστική εφαρμογή της αποδείχθηκε επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και στην τόνωση της αγοράς, παρά την εγγύτητα που η συγκεκριμένη ημέρα έχει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου.

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή. Συγκεκριμένα, για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τι του λείπει του ψωριάρη; …….. Ότι χαζοαμερικανιά τρέξτε…..τουλάχιστον αντιγράφουν που αντιγράφουν όλα τα ξενόφερτα, ας τα κάνουν και σωστά……το Black Friday στην Αμερική είναι μια μέρα και όχι 3, και όσο για την έκπτωση ξεπερνάει το 70%. Οπότε τρέξτε χαϊβάνια να αγοράσετε……

  2. Τρέξτε ζωντοβολα να αγορασετε τις σαβουρες των απατεωνων

Comments are closed.