Χανιά: Σε σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα στην Ανάσταση

Κοινοποίηση:
nosokomeio-1-782x440-1

Εφιαλτικό το φετινό Πάσχα για τον 14χρονο στα Χανιά. Ακρωτηριάστηκαν τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού από κροτίδα που έσκασε πάνω του, την ώρα της Ανάστασης…

Σε νοσοκομείο στα Χανιά παραμένει ο 14χρονος τραυματίας από το βράδυ της Ανάστασης. Μετά την χειρουργική επέμβαση και τον ακρωτηριασμό τριών δαχτύλων του, ο ανήλικος προσπαθεί να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ με τη βοήθεια γιατρών και ψυχολόγων. Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν και οι γονείς του. Μια άτυχη στιγμή έφερε το κακό έξω από εκκλησία του Γαλατά. Η κροτίδα έσκασε στα χέρια του παιδιού και πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι. Οι γιατροί, παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον ακρωτηριασμό.

Τη γη κάτω από τα πόδια της, έχασε η μητέρα του 14χρονου, η οποία μετέφερε τον γιο της στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Το σοκ για τον έφηβο όπως και για την οικογένεια του ήταν μεγάλο.

Σε μια στιγμή, ανατράπηκαν τα όνειρα του, με τον έφηβο να στηρίζεται και ψυχολογικά από την οικογένεια του προκειμένου με δύναμη ψυχής να μπορέσει να αντιμετωπίσει την δραματική αυτή κατάσταση η οποία επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα αλλά και την ζωή του, γενικότερα.

Ο 14χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Χανίων. Δείτε το ρεπορτάζ του neakriti.gr, για την κατάσταση της υγείας του ανήλικου τραυματία.

Παρά τους ελέγχους και τις συστάσεις της Αστυνομίας, βαρύς είναι και φέτος ο απολογισμός από την παράνομη χρήση βεγγαλικών τις ημέρες του Πάσχα, καθώς σημειώθηκαν 7 σοβαροί τραυματισμοί σε όλη τη χώρα. Πέρα από το 14χρονο αγόρι που υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού χεριού του, καταγράφηκαν άλλοι πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική και ένας ακόμη ακρωτηριασμός στους Φούρνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε όλη την Ελλάδα από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα ενώ έχουν συλληφθεί 115 άτομα.

Δημότες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το φαινόμενο, το οποίο έλαβε δραματικές διαστάσεις τις ημέρες του Πάσχα, τονίζοντας την ανάγκη αυστηρών ελέγχων από την ΕΛΑΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response