ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ…Κόβονται οι επικουρικές συντάξεις λόγω κόστους!

Κοινοποίηση:
7

Να αποδεχθούν το «λουκέτο» στο λογαριασμό επικούρησης της Εθνικής, τη μετάβαση συνταξιούχων και ασφαλισμένων στο ενιαίο επικουρικό και το «ψαλίδισμα» των συντάξεων, καλεί ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης τους συλλόγους εργαζομένων και συνταξιούχων.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής καλεί εργαζομένους και συνταξιούχους να σταματήσουν να επιμένουν σε «μη ρεαλιστικές απόψεις», που δε συμβάλλουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πρόταση Φραγκιαδάκη, όπως αναπτύσσεται σε αυτή την επιστολή, είναι η εξής: Η Εθνική δεσμεύεται να καλύψει ένα μέρος της διαφοράς ανάμεσα στις επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΕΠ και στα βοηθήματα που λαμβάνουν οι δικαιούχοι από το Λογαριασμό Επικούρησης της Εθνικής.

Χωρίς να έχει ανακαλέσει το τελεσίγραφό του, για παύση χρηματοδότησης του ΛΕΠΕΤΕ μετά τον Οκτώβριο, που θα οδηγούσε σε «βίαιη» περικοπή των επικουρικών της τάξεως του 50%, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ενημερώνει τους συλλόγους ότι εντός των προσεχών ημερών θα ζητήσει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους τους, για να συζητηθούν οι προτάσεις της τράπεζας.

Ουσιαστικά, ο Φραγκιαδάκης καλεί εργαζομένους και συνταξιούχους να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πολύ μεγάλη μείωση επικουρικών συντάξεων/βοηθημάτων ή σε μια «ηπιότερη» (αλλά πάντως αρκετά επώδυνη…) προσαρμογή, μέσω της ένταξης στο ΕΤΕΑΕΠ.

Δεδομένου ότι η Εθνική θα αντιμετωπίσει στις αρχές του επόμενου χρόνου το τεστ αντοχής του ευρωπαϊκού εποπτικού μηχανισμού, όλα δείχνουν ότι πρόθεση της διοίκησης της τράπεζας είναι να σταματήσει την «αιμορραγία», ύψους 100 εκατ. ευρώ ετησίως, μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. παρτε τα ολα ρε να πατε να πηδηχτειτε ρε ψυχη δεν μας παιρνετε αλητες θα πεθανουμε με το κεφαλι ψηλα εσεις μια ζωη ραγιαδες με το κεφαλι σκυμενο θα ειστε

Comments are closed.