Αποκαλύψεις και αντιδράσεις για γάμο Κοσιώνη: «Δε μπορεί επειδή είναι ο Μπακογιάννης να…» (BINTEO)

Κοινοποίηση:
gamos-mpakogianni-kosioni-mitropolitis

Τι αποκάλυψε ο Μητροπολίτης που τέλεσε τον γάμο Μπακογιάννη -Κοσιώνη;

O Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για τον γάμο της Σίας Κοσιώνη και του Κώστα Μπακογιάννη, εξηγώντας το γιατί τελέστηκε μέσα στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Σεβασμιώτατος ήρθε σε εμφανή αμηχανία και δύσκολη θέση, με τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου.

«Να πω ένα ναι ή ένα όχι; Είναι προσωπικά, δεν γίνεται να σας πω, εμπλέκεται στη μέση το προσωπικό. Κάθε άνθρωπος είναι μια άλλη περίπτωση, δεν μπορώ να μη βλέπω τον παράγοντα άνθρωπος. Το σωστό, όταν είναι εφικτό, είναι να τελούνται οι γάμοι εντός ιερού ναού.

Γιατί εμπλέκεστε σε πράγματα, θέλετε να βγάλετε την είδηση, δεν θα σας πω κάτι, αν δεν μιλήσει η οικογένεια. Αν δεν ήταν προσωπικό, θα το έκανα ανοιχτά, να υπάρχει και η πληροφόρηση και όλα. Από τη στιγμή που η οικογένεια αποφασίζει να είναι κλειστά, δεν μπορείτε να έχετε την πληροφόρηση που θέλετε, σας ζητώ συγγνώμη.

Δεν είναι τίποτα απόλυτο, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν είναι του παρόντος. Αν είναι έτσι όπως τα είπα, χρησιμοποιήστε τα! Χαίρετε!» είπε ο Μητροπολίτης.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη προκάλεσαν έντονες συζητήσεις στο «Φτάξε καφέ».

«Υπάρχουν κανόνες, δεν μπορεί επειδή είναι ο Μπακογιάννης, όλοι πιστεύουμε στο Θεό! Εγώ δεν έχω ξαναδεί γάμο να γίνεται σε σπίτι! Αν ήθελαν να κρυφτούν, θα μπορούσαν να το πετύχουν!» είπε, ενώ η Κατερίνα Καινούργιου προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση του ζεύγους.

«Εγώ δεν πήρα απάντηση από τον Σεβασμιώτατο!» είπε η Ανθή Βούλγαρη, με την αντιπαράθεση να συνεχίζεται στο πάνελ της εκπομπής. Δείτε τι ειπώθηκε στο βίντεο που ακολουθεί:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πεστα ρε φιλε..
    Και στο nammos στη μυκονο αμα γουσταρει η κοτσωνη η τηλεπερσονα και η καρικατουρα πολιτικαντη που τσιμπισε βαζουνε δυο γλαστρακια κι εναν παπα και παντρευονται
    Εκει θα σκαλωσουμε;

  2. Ακούστε να σας πω κυράτσες μου … το γεγονός ότι εσείς “δεν έχετε ξαναδεί να γίνεται γάμος σε σπίτι”, δεν σημαίνει ότι δεν έχει γίνει ή ότι δεν επιτρέπεται να γίνει … Ο κανονισμός της Εκκλησίας λέει ότι τα ιερά μυστήρια, για την τέλεση των οποίων δεν χρησιμοποιείται το Ιερόν (ο χώρος του Ναού όπου ευρίσκεται η Αγία Τράπεζα), μπορούν να τελεστούν και εκτός Ιερού Ναού, με την απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, ότι τα μυστήρια θα τελέσει ιερέας (οιουδήποτε βαθμού) χειροτονημένος και χρισμένος κατά τα τελετουργικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας … Στην δική μου οικογένεια, η οποία δεν ανήκει στην high society, τελέστηκε λίαν προσφάτως, γάμος συγγενούς σε σπίτι, επειδή είχε προηγηθεί αιφνίδιος θάνατος προσφιλούς προσώπου, ο δε προγραμματισμένος προ καιρού γάμος, έπρεπε να τελεστεί χωρίς αναβολή … Προσωπικά, έχω επίσης παρευρεθεί, σε μυστήριο ιερού ευχελαίου, αλλά και σε μυστήριο βαπτίσεως, που τελέστηκαν σε σπίτι και όχι σε ναό … Τα τελεσθέντα εκτός ναού μυστήρια είναι εγκυρότατα και δεν απαγορεύονται από καμία Ιερά Σύνοδο, όπως ανακριβώς λέτε … Σας διαβεβαιώ ότι στο παρελθόν έχουν γίνει πάμπολλοι γάμοι και βαπτίσεις σε σπίτια (εδώ στην επαρχία), για ξεχωριστούς λόγους της κάθε οικογένειας … Το αν κάποιος ιερέας, απαγορεύει τον στολισμό ή την τέλεση μυστηρίου εκτός ναού, έγκειται στην δική του αποκλειστικά κρίση & ευχέρεια και δεν αποτελεί κανονισμό της Εκκλησίας … Το γεγονός ότι εσείς οι τηλεπερσόνες, τραβάτε ζόρι, για τον συγκεκριμένο γάμο, επειδή δεν μπορέσατε να εξασφαλίσετε σχετικά πλάνα προς προβολή τους στην tv και σχολιασμό (κουτσομπολιό), είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν έχει να κάνει με τους κανονισμούς της Εκκλησίας …

Comments are closed.