Ασύλληπτο: Ψυχολόγος της ΕΛΑΣ εξέδιδε ψευδείς γνωματεύσεις σε βάρος πατεράδων για ασέλγεια

Κοινοποίηση:
875_e9d42d3a-58e3-4a06-a34a-704f1e1f63ed

Τουλάχιστον 11 πατεράδες πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ. που έδινε ψευδείς γνωματεύσεις για ασέλγεια σε υποθέσεις που εκκρεμούσε δικαστική μάχη για την επιμέλεια. 

«Σκέφτηκα να σκοτώσω τα παιδιά μου και να αυτοκτονήσω»

«Η δικαιοσύνη με απάλλαξε με βούλευμα γιατί δεν βρέθηκε κάτι που να έχει υπόσταση. Ούτε η ιατροδικαστική ούτε η παιδοψυχιατρική έκθεση που έγινε από πραγματογνώμονα που όρισε η ΓΑΔΑ. Ακόμα και της ψυχολόγου η πραγματογνωμοσύνη δεν μπόρεσε να σταθεί. Το μόνο που έκανε ήταν να μου στερήσει τα παιδιά μου. Αντί να τα παίρνω κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο και δύο φορές την εβδομάδα στο σπίτι, όπως έκανα κατάφερε να τα βλέπω στο σπίτι παρουσίας της μητέρας», επεσήμανε, μιλώντας στο OPEN και το Τώρα Μαζί, πατέρας που κατηγορήθηκε άδικα ότι ασέλγησε στο παιδί του κατόπιν γνωμάτευσης της συγκεκριμένης ψυχολόγου.

Μιλώντας για το κοινωνικό στίγμα, που βίωσε αφού κατηγορήθηκε για ασέλγεια, εξομολογήθηκε ότι σκέφτηκε να σκοτώσει τα παιδιά του παιδιά του και να αυτοκτονήσει. «Είχα σκεφτεί σε κάποια φάση να σκοτώσω τα παιδιά μου και να αυτοκτονήσω. Μου πέρασε από το μυαλό μία φορά πριν κοιμηθώ.Οι δικαστές δεν πρέπει να παίρνουν υπόψη καμία πραγματογνωμοσύνη, αν δεν έχει υπάρξει επικοινωνία και με τον πατέρα. Για να ευσταθεί θα πρέπει να έχει δει τον πατέρα, τη μητέρα, τα παιδί και τον πατέρα μαζί με το παιδί. Εμένα δεν με κάλεσαν καν. Το δικαστήριο δεν έπρεπέ καν να δεχθεί την πραγματογνωμοσύνη. Εάν δεν την είχε δεχθεί θα ήταν όλα διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Το παιδί είναι σε μία κατάσταση διαρκούς υποβολής που ξεκινάει πριν από την καταγγελία αλλά συνεχίζεται και μετά. Γιατί αμέσως εκδίδεται μία απόφαση περικοπής κάθε επικοινωνίας. Από το σημείο αυτό και μετά για να δει το παιδί θα πρέπει να πάει είτε σε δημόσιο χώρο είτε στο σπίτι της μητέρας. Είναι τραγικό λάθος να στέλνουν τον πατέρα στο σπίτι της μητέρας όπου αντιμετωπίζει μια κατάσταση απόλυτα εχθρική που θα δυσκολέψουν την επικοινωνία με το παιδί», επεσήμανε, άλλος πατέρας που έπεσε θύμα της ίδια ψυχολόγου.

«Λένε ότι τα πηγαίνουν τα παιδιά εκεί για να θεραπεύσουν το τραύμα τους αλλά στην πραγματικότητα τα τραυματίζουν όσο πιο βαθιά μπορούν. Μέχρι να χαραχθεί μέσα τους η ψευδής ανάμνηση. Ώστε μετά από δύο χρόνια που θα καταθέσουν ότι είχαν πει στην αρχή να βγει χειρότερο επί 100», κατέληξε.

Το χρονικό

Μετά από πολύμηνες έρευνες η ψυχολόγος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.  Σύμφωνα με τις καταγγελίες η πιο συνηθισμένη κατηγορία ήταν αυτή της ασέλγειας.

Περισσότεροι από 10 γονείς που έχουν συρθεί στα δικαστήρια για υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, δηλώνουν ότι έχουν φτάσει γνωματεύσεις που έφεραν την υπογραφή της συγκεκριμένης αξιωματικού. Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών έχουν ήδη δικαιωθεί.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η δράση άλλων δυο ιδιωτών ψυχολόγων, με τις Αρχές να εξετάζουν τυχόν σύνδεση μεταξύ όλων των υποθέσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Γιαυτό βλέπεις και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν.

  2. η Αστυνομια εργαζεται σκληρα να διαλυσει την Ελληνικη Οικογενεια οπως τους διαταζουν οι Μασονοι του Μπογδανου. Μπατσοι Γουρουνια ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΟΛΟΙ ΣΑς.

Comments are closed.