Χαμός για την δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ο Σύλλογος Ψυχολόγων ζητάει από την ψυχολόγο της Καρολάιν να προσκομίσει το πτυχίο της

Κοινοποίηση:
εγκλημα γλυκα νερα

Να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ζητά Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, ζητά από την Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία αναφέρεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Σε επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, με αφορμή πρόσφατες διατυπώσεις της Ελένης Μυλωνοπούλου, τονίζεται:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.

Στο μεταξύ, δεν βρέθηκε DNA στα νύχια της Καρολάιν ενώ ταυτόχρονα δεν έχει εντοπιστεί ούτε και το όχημα διαφυγής των δολοφόνων σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες γύρω από το έγκλημα.

Tην ίδια ώρα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στο περιθώριο του δημοσιεύματος της βρετανικής Sun, το οποίο αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν καταλήξει σε 10 υπόπτους αλλά την ίδια ώρα,  ίσως και να μην καταφέρουν να λύσουν τον «γρίφο του εγκλήματος», ο  πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος, σχολιάζει πως αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουμε συγκλονιστεί από την δολοφονία αυτή ωστόσο δεν πιστεύει πως η αστυνομία απέτυχε.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν όλοι λίγο υπομονή, και να μην υπάρχει τέτοιου είδους πίεση πάνω στην Αστυνομία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το τι ενδεχομένως δυσκολεύει περισσότερο τις αρχές ως προς την συλλογή στοιχείων σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες ο κος Πάκος απάντησε πως αυτό αποτελεί το πώς θα βρεθεί αυτό το στοιχείο για το οποίο δεν θα χωρά αμφιβολία πως θα αποτελεί απόδειξη της ενοχής του εκάστοτε δράστη ώστε να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε, «δεμένος» ώστε να μην βρίσκεται έξω στην κοινωνία.

Το σοκαριστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια του μωρού της, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Ανάμεσα τους και η βρετανική Sun, όπου σε εκτενές δημοσίευμα αναφέρει ότι η αστυνομία έχει αποτύχει, εβδομάδες μετά τη δολοφονία, να βρει τους δράστες.

«Η αστυνομία απέτυχε» να συλλάβει τους ερασιτέχνες, όπως του χαρακτηρίζει το βρετανικό δημοσίευμα, δράστες του εγκλήματος.

Η Sun υπογραμμίζει τα λόγια του εγκληματολόγου, Απόστολου Λύτρα, τονίζοντας ότι εάν επρόκειτο για μια τυπική ληστεία, ο ύποπτος θα έπρεπε να είχε ήδη συλληφθεί.

«Δεν βρέθηκε δείγμα DNA, ούτε δαχτυλικά αποτυπώματα, γεγονός που δεν βοηθά στις έρευνες καθώς δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις. Κάτι δεν πάει καλά», τα λόγια το νομικού τα οποία προβάλλει η Sun.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει, ακόμη, ότι οι αρχές εστιάζουν σε δέκα υπόπτους, σεσημασμένους κακοποιούς, από διαφορετικές χώρες.

«Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Θα μας πάρει περισσότερο απ’ ό,τι υπολογίζαμε για να βρούμε τους δράστες», δήλωσε Έλληνας αστυνομικός στη Sun.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Εδώ και ο Κούλης φοίτησε και στο Χάρβαρντ και στο Στάνφορντ.
    Δείτε το ντοκιμαντέρ “Operation Varsity Blues” στο Netflix που εξηγεί ακριβώς πώς μπαίνουν διάφοροι γόνοι, ακόμα και αν είναι βλήματα, σε αυτά τα μεγάλα πανεπιστήμια. Δίνοντας οι γονείς τους υψηλές χορηγίες σε αυτά τα πανεπιστήμια και λαδώνοντας προπονητές κλπ. Και κάπως έτσι, με κλεμμένα από τους πολίτες λεφτά, κάποια στούκας φοίτησαν σε Χάρβαντ και Γέιλ

  2. Στην Ελλάδα ματάκια μου ό,τι δηλώσεις είσαι

  3. οι μασωνοι ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.. ΟΛΟΥΣ…
    ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ……

    ΜΑΣΩΝΑ Η ΚΥΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ…. ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΣ Κ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ?………………………… ………………..
    ΘΥΣΙΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΑΙΝ?……

  4. Oλοι εγιναν ψυχολογοι ,θεραπευτες,γιατροι ,experts …..ελεος !!!

  5. Δεν ειναι η μονη περιπτωση.
    Η περιπτωση της συζυγου πρωην πρωθυποργου που κοιμηθηκε νηπιαγωγος και ξυπνησε γιατρος, και μαλιστα με διδακτορικο και μεταπτυχιακο στις ΗΠΑ, σας θυμιζει κατι?
    Μηπως καποιος μαγκας δημοσιογραφος να το ψαξει σε βαθος, με ημερομηνιες και ονοματα.
    Γιατι η εν λογω κυρια εγινε γιατρος, αλλα απο κοντα φτιαχτηκαν και καποιοι που βοηθησαν.
    Το ελληνικο Πανεπιστημιο (εκει οπου σπουδασε και της απενειμε τους τιτλους), τι λεει?

Comments are closed.