Φωτιές: Καλύτερη εικόνα στην Αχαΐα αλλά μεγάλο το μέτωπο – Φόβος για αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο

Κοινοποίηση:
pyrkagia

Δύσκολο, αλλά βελτιωμένο, παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/07) στην Αχαΐα καθώς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την οριοθέτηση του μετώπου, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ τα τέσσερα αεροπλάνα και τα έξι ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων συντονιστικό, θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή από το 112 για εκκένωση των οικισμών Αγίας Παρασκευής και Πλατανόβρυσης, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το μέτωπο με κατεύθυνση προς την Πλατανόβρυση σταδιακά οριοθετείται.

Μέχρι και αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 Α/Φ και 6 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ορνέ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που κατακαίει από χθες το μεσημέρι στην Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου, μετά την σχεδόν πλήρη αποδυνάμωση της που είχαν επιτύχει οι σημαντικές σε αριθμό πυροσβεστικές δυνάμεις τις πρωινές ώρες. Συχνές αναζωπυρώσεις σε πολλά και διαφορετικά σημεία κρατούν σε εγρήγορση τα 30 πυροσβεστικά οχήματα και τους 140 πυροσβέστες από τις υπηρεσίες σχεδόν όλης της Κρήτης.

Το γεγονός ότι η φωτιά διατηρείται σε σημεία με χαμηλή βλάστηση κάνει τους υπεύθυνους να αισιοδοξούν όπως επίσης τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έχουν πληγεί κυρίως σε ότι αφορά τις γεωργικές τους καλλιέργειες, τους ελαιώνες, το ζωικό κεφάλαιο και τα μελίσσια που οι φλόγες κατέκαψαν.

Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα συνεχίζουν τις ρίψεις για όσο διαρκέσει ακόμη το φως της ημέρας βοηθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Στο Ροδάκινο όπου το δεύτερο μέτωπο απασχολεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από χθες το μεσημέρι, η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο με τους πυροσβέστες και εθελοντές να επιτηρούν και να επεμβαίνουν όποτε υπάρχει αναζωπύρωση. Στην περιοχή δρουν 7 οχήματα με 40 πυροσβέστες.

Η φωτιά έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής γης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια, ενώ σχεδόν 15.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Kαρβουνο τελειομανή πρωθυπουργός μας , καψτα όλα ,μην αφήσεις ούτε γλάστρα
    Όχι σαν τους προηγούμενους …μισές δουλειές!!!

  2. ΡΕ ΝΑ ΚΑΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΕΣ. ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ

Comments are closed.