Υποτονική η κίνηση στα Λαδάδικα – «Νεκρά Χριστούγεννα» και χωρίς κρατήσεις την Πρωτοχρονιά

Κοινοποίηση:
265596470_410508287483283_102355127535442377_n-768x577

Μακριά από τις δόξες του παρελθόντος κύλησε η ημέρα των Χριστουγέννων για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες στα Λαδάδικα, αφού η κίνηση είναι εντελώς υποτονική και δεν θυμίζει σε τίποτα τις εικόνες των προηγούμενων ετών προ κορωνοϊού με τα γλέντια και τα γεμάτα τραπέζια με τη σωρεία πελατών που έσπευδαν να απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο γεύμα τους έξω.

Παρά τις προσπάθειες των καταστηματαρχών με τη ζωντανή μουσική και τα σπέσιαλ πιάτα για τη χθεσινή μέρα, τα τραπέζια δεν έχουν γεμίσει και πολλοί από τους πελάτες γευματίζουν με άδειες καρέκλες γύρω τους από τις κενές θέσεις.

«Πτώση του τζίρου 50% προχθες παραμονή Χριστουγέννων»

Για νεκρά Χριστούγεννα στην εστίαση μιλάει στο ThessToday.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης, ο οποίος σημείωσε πως και προχθες, παραμονή Χριστουγέννων η εικόνα ήταν απογοητευτική.

«Υπήρχε μια πτώση του τζίρου συγκριτικά με το 2019 από 50-60%. Χθες υπήρχαν προκρατήσεις, ήταν αισιόδοξα τα μηνύματα αλλά σταμάτησαν και δε βγήκε ο κόσμος χθες. Επέλεξε τα σπίτια».

Και πρόσθεσε: «Αυτό συνεχίζεται και σήμερα. Μόνο ό,τι υπήρχε από κρατήσεις. Οι περισσότεροι επέλεξαν το σπίτι. Ο καλός καιρός βοηθάει για να μπορέσει ο κόσμος να ψήσει στα μπαλκόνια του». Μάλιστα δήλωσε πως δεν περιμένει να βελτιωθεί η κατάσταση απόψε το βράδυ.

Και ο λόγος για αυτή την εικόνα, όπως επεσήμανε, είναι ο φόβος για τον κορωνοϊό. «Ο κόσμος φοβάται. Αυτό είναι το κύριο. Επειδή σε ταβέρνες και εστιατόρια οι ηλικίες είναι κάπως μεγαλύτερες, βλέπουμε τον κόσμο να είναι επιφυλακτικός και να φοβάται. Το διαπιστώνουμε από την είσοδό τους κιόλας στο μαγαζί. Χρησιμοποιούν αντισηπτικό μόλις μπουν και μετά το τέλος της παραγγελίας με τους τιμοκαταλόγους πάλι χρησιμοποιούν αντισηπτικά».

«Μηδέν κρατήσεις για την πρωτοχρονιά»

Όσον αφορά την πρωτοχρονιά οι οιωνοί επίσης δε φαίνεται να είναι με το μέρος των ιδιοκτητών εστιατορίων, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης, δεν υπάρχει καμία κράτηση αυτή τη στιγμή για ρεβεγιόν.

Δείτε φωτογραφίες:

thesstoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν. Στην γειτονιά μου έκλεισαν οριστικά ήδη δυο φαγάδικα.

  2. Κάντε κάτι θα με πιάσει κατάθλιψη
    Δεν αντέχω άλλη μια μέρα γιορτή.
    Δε θέλω γιορτή

  3. Στην Ερμού να δείτε τι γινότανε.
    Στο δρόμο μέσα χόρευαν έπιναν έτρωγαν και τραγουδούσαν.
    Εψηναν φαγητά στο δρόμο μύριζε τσίκνα παντού.
    Κρύο τσουχτερό υγιεινό με τραγούδια χορό μουσική και φαγητο.
    Υπέροχη Θεσσαλονίκη. Αν και εγώ τους θεωρούσα ολίγον παλαβους.

Comments are closed.