Το Κρεμλίνο ξεκινά νέα δίκη κατά του Ναβάλνι

Κοινοποίηση:
navalni_13

Ξεκίνησε την Τρίτη η νέα κεκλεισμένων των θυρών δίκη του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης και του πιο ένθερμου επικριτή του Ρώσου προέδρου, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κινδυνεύει με 10 επιπλέον χρόνια κάθειρξης.

Ο Ναβάλνι εκτίει επί του παρόντος ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών για παλιές κατηγορίες, τις οποίες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιέγραψε ως «αυθαίρετο και προδήλως παράλογο».

Ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορείται για υπεξαίρεση δωρεών στην οργάνωσή του για την καταπολέμηση της διαφθοράς FBK, η οποία κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι κατέχει μια έπαυλη αξίας 1 δισ. λιρών και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους που πλουτίζουν μέσω διεφθαρμένων σχεδίων. Ο Ναβάλνι κατηγορείται τώρα ότι απέσπασε για προσωπική χρήση περισσότερα από 4,8 εκατ. δολάρια από δημόσιες δωρεές. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και τις αποκαλεί πολιτικά υποκινούμενες.

Η ακρόαση, η οποία χαρακτηρίζεται από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως «απάτη», ξεκίνησε μέσα σε σωφρονιστικό ίδρυμα έξω από τη Μόσχα, στο Βλαντιμίρ, μια ασυνήθιστη επιλογή τρεις ή τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από τη ρωσική πρωτεύουσα, που περιορίζει σοβαρά τη δυνατότητα των υποστηρικτών και των παρατηρητών να παρακολουθήσουν τις ακροάσεις.

«[Οι αρχές] θέλουν να τον κρύψουν από όλους, από τους υποστηρικτές του, από τους δημοσιογράφους», έγραψε η σύζυγός του, Γιούλια Ναβάλναγια, σε ανάρτησή της στο Instagram την παραμονή της δίκης. «Είναι τόσο αξιολύπητο που φοβούνται να διεξαχθεί η δίκη στη Μόσχα», πρόσθεσε.

Καθώς άρχισαν οι ακροάσεις την Τρίτη, η Ναβάλναγια αγκάλιασε τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν ντυμένος με μια μπλε φόρμα φυλακής. Ο Ναβάλνι δεν κρατήθηκε σε κελί, όπως συνηθίζεται κατά τη ρωσική ποινική διαδικασία, επειδή η αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκεται μέσα στη φυλακή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ναβάλνι ό ιππότης τής Δύσης μέ τήν σκουριασμένη πανοπλία θέλει νά απελευθερώσει τήν Ρωσία από τήν “τυραννία” τού Πούτιν
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.