Τζιχαντιστής του ISIS ο ένας από τους δράστες της επίθεσης στη Βιέννη

Κοινοποίηση:
69360

Ο ένας από τους δράστες που έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση στη Βιέννη που συγκλόνισε όλο τον κόσμο ήταν οπαδός του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξη τύπου ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας το σπίτι του δράστη έχει ερευνηθεί χωρίς, όμως, για την ώρα να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τυχόν ευρήματα.

Παράλληλα στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες – δύο άνδρες και μια γυναίκα. Υπενθυμίζεται ότι νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε και ο ένας από τους δράστες ενώ τουλάχιστον 15 είναι οι τραυματίες, επτά εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση..

Αυτό που προβληματίζει τις αυστριακές αρχές είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για έναν ή για περισσότερους δράστες. «Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά αν ήταν ένας ή περισσότεροι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκαθάρη απάντηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που συμμετείχε στην πρωινή συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Νεχάμερ ο τρομοκράτης που εξουδετερώθηκε «ήταν βαρύτατα οπλισμένος και είχε και ζώνη με εκρηκτικά».

Η Βιέννη το τελευταίο θύμα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας

Η Βιέννη που αποτελεί κόμβο ανάμεσα στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη είναι το τελευταίο θύμα της ισλαμικής τρομοκρατίας, η οποία ρίχνει βαριά την σκιά της στη Γηραιά Ήπειρο. Έρχεται να υπενθυμίσει ότι η Δύση βιάστηκε να πανηγυρίσει την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Η ήττα του ως κρατικό μόρφωμα με κυριαρχία επί ιρακινού και συριακού εδάφους, δεν συνιστά και ολοκληρωτική ήττα. Ούτε το πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη οργάνωση. Το πρόβλημα είναι η ισλαμική τρομοκρατία, μέσα από όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται. Αυτή είναι που αποσταθεροποιεί την καθημερινότητα των Ευρωπαίων σ’ όλη σχεδόν την έκταση της Γηραιάς Ηπείρου, αφού ο απλός άνθρωπος νοιώθει ότι μπορεί να είναι το επόμενο θύμα εάν βρεθεί στη λάθος στιγμή στον λάθος τόπο.

Είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος πιστεύει ότι η διείσδυση του ισλαμικού φονταμενταλισμού στις μουσουλμανικές κοινότητες είναι μονάχα γαλλικό πρόβλημα ή ακόμα χειρότερα ότι γεννήθηκε ως αντίδραση στη δράση του Εμανουέλ Μακρόν έναντι του ακραίου Ισλάμ. Η Γαλλία, εξάλλου, είχε αιματοκυλιστεί επανειλημμένως πριν αποφασίσει ο Μακρόν να αναρτήσει σε δημόσια κτήρια αφίσες με σκίτσα του Charlie Hebdo.

Η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (Aqmi) δεν περιορίστηκε να απειλήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας. Κάλεσε τους υποστηρικτές της να σκοτώσουν όποιον προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ. «Το να σκοτώνουμε όποιον προσβάλλει τον προφήτη είναι δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου ικανού να το πράξει», ανέφερε σε δήλωσή της.

Στην πραγματικότητα, το κάλεσμα είναι να σκοτώνουν όποιον Δυτικό μπορούν κι όχι όποιον προσβάλει τον Μωάμεθ. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι επιθέσεις της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι τυφλές. Γι’ αυτούς κάθε Δυτικός δεν είναι απλός «άπιστος», είναι και εχθρός που του πρέπει ο θάνατος. Μόνο το μεταφυσικό θρησκευτικό υπόβαθρο μπορεί να εμπνεύσει ένα τέτοιο μίσος, μία τέτοια περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Για πολλοστή φορά να το ξαναπώ. “Κοσκίνισμα” των μουσουλμάνων των “παρεπιδημούντων” σε Ελλάδα και φυσικά σε Ευρώπη. Μέχρι να μείνουν οι ολίγοι νομοταγείς που θα σεβαστούν τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί. Λάθρες, ψευτοπρόσφυγες, έποικοι έμμισθοι των ΜΚΟ… και πάει λέγοντας, απέλαση χθες, χωρίς πολλές διαδικασίες… Σε Ασία; Αφρική; Στη μέση του ωκεανού; Σε μουσουλμανικές χώρες που θα τους κάνουν αποδεκτούς;… Χώρες υπάρχουν. Και λεφτά υπάρχουν.

Comments are closed.