Τζέιν Φόντα: Η πανδημία είναι «δώρο Θεού για την αριστερά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
fonda-zoom

Η πανδημία έχει μετατραπεί πλέον για τα καλά σε κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ, ενόψει και των επικείμενων εκλογών, με εκπροσώπους των δύο πλευρών να εκφράζουν συχνά διαμετρικά αντίθετες απόψεις για σοβαρό ζήτημα που απειλεί κυριολεκτικά τους πάντες. Βέβαια, αυτό δεν εμποδίζει κατά καιρούς Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς να χρησιμοποιούν σχεδόν πανομοιότυπες εκφράσεις για να στηρίξουν τις θέσεις τους, εμπλέκοντας ακόμη και… τον Θεό.

Ενώ προχθές λοιπόν ακούσαμε τον Τραμπ να αποκαλεί «ευλογία από τον Θεό» τη μόλυνσή του με Covid-19, την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η Τζέιν Φόντα χαρακτήρισε… ολόκληρη την πανδημία «δώρο Θεού», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα social media.

H ηθοποιός και ακτιβίστρια έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια ενός event που πραγματοποιήθηκε μέσω Zoom στις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους Washington Times. Δευτερόλεπτα αργότερα, η 82χρονη έσπευσε να συμπληρώσει πως ξέρει «ότι είπε κάτι φρικτό» και να εξηγήσει το σκεπτικό της, λέγοντας ότι η πανδημία ουσιαστικά αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο του Τράμπ.

«Νομίζω ότι η Covid είναι το δώρο του Θεού προς την αριστερά. Ξέρω ότι λέω κάτι φρικτό. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που στάλθηκε σε εμάς και αποκάλυψε ποιος είναι πραγματικά ο Τραμπ, τι υποστηρίζει και τι παθαίνει ο μέσος άνθρωπος και η εργαζόμενη τάξη σε αυτή τη χώρα». «Άνθρωποι που δεν το έβλεπαν πριν το βλέπουν τώρα, και έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την οργή», συμπληρώνει η Φόντα στο κλιπ που αναπαράγεται κυρίως από τα αμερικανικά συντηρητικά media, όπως το foxnews.

Νωρίτερα, η 82χρονη είχε επισημάνει πως: «είμαστε οι άνθρωποι που μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της ανθρωπότητας». «Τι σπουδαίο δώρο, τι εκπληκτική ευκαιρία, είμαστε πολύ τυχεροί. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με όλη την εξυπνάδα και το κουράγιο μας και με ό,τι έχουμε», συμπλήρωσε η Φόντα.

Η δήλωση της Φόντα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, κυρίως από υποστηρικτές του Τραμπ όπως ο ηθοποιός Τζέιμς Γουντς: «Τζέιν Φόντα: μια ασθένεια που σκότωσε 200.000 Αμερικανούς “δώρο θεού” για την αριστερά».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Στην αριστερά του κώλου αναφέρονται.

  2. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ. Αλλαξε το καθεστως περι τουτου?

    1. Η Αριστερά είναι απολύτως νόμιμη στην Ελλάδα. Τόσο η Κοινοβουλευτική (ΣΥΡΙΖΑ, Μέρα 25, Κομμουνιστικό Κόμμα) όσο και η εξω-κοινοβουλευτική (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αναρχο-Κομμουνιστές κτλ.).

      Γενικότερα η Άκρα-Αριστερά είναι απολύτως ανεκτή και έχουμε μάλιστα και την πρωτιά ως χώρα του Δυτικού κόσμου να εκδίδουμε βιβλία καταδικασμένων τρομοκρατών (Δημήτρης Κουφοντίνας, “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη”, καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία 22 ανθρώπων), να τα τοποθετούμε στις βιτρίνες των μεγαλύτερων αλυσίδων βιβλιοπωλείων (Public), να τα κάνουμε επίσημη παρουσίαση σε Κρατικά Πανεπιστήμια με ζωντανό σχολιασμό του συγγραφέα από τη φυλακή (Αριστετέλειο Πανεπιστήμιο) και αυτά να γίνονται Best Seller, επειδή όλοι οι Έλληνες έχουμε κατά βάθος Αριστερή παιδεία.

      Εκτός Νόμου στην Ελλάδα είναι πλέον μόνο η Άκρα-Δεξιά (βλέπε Χρυσή Αυγή) και γενικότερα ο Εθνικισμός. Άσχετα από το γεγονός πως σε αυτή τη χώρα δεν υπήρξε ΠΟΤΕ κάποια Ακρο-Δεξιά τρομοκρατική οργάνωση. Ανέκαθεν, όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα μας ήταν Ακρο-Αριστερές και δολοφονούσαν Δεξιούς πολιτικούς στο όνομα του “κοινωνικού αγώνα” και του παγκόσμιου προλεταριάτου.

      Προσωπική μου γνώμη είναι πως θα έπρεπε να απαγορεύονται και τα 2 άκρα, αλλά πλέον η Αριστερά έχει μια παγκόσμια και καθολική ιδεολογική ηγεμονία, οπότε δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το μέλλον βέβαια για όλο τον Δυτικό κόσμο θα είναι Κομμουνιστικές χώρες Σταλινικού τύπου ή τύπου Βόρειας Κορέας, μιας και πάντα η φυσική εξέλιξη του Κομμουνισμού είναι ο Αριστερός Απολυταρχισμός.

      https://www.eleytheriagora.gr/9307616023-2/

  3. Εδώ οι Εβραίοι εκμεταλλεύτηκαν το θάνατο 6 εκατομμυρίων δικών τους ανθρώπων για να κατακτήσουν οικονομικά ολόκληρο τον πλανήτη και να πάρουν την Παλαιστίνη και δεν θα κάνει το ίδιο η Αριστερά με 200 χιλιάδες; Και πολύ άργησαν θα έλεγα.

    Είναι ωστόσο πασιφανές πως η Αριστερά είναι πάντα έτοιμη να χύσει αίμα (των άλλων) ώστε να πετύχει το σκοπό της. “Εισάγει” ψηφοφόρους (βλέπε “πρόσφυγες”), έχει τάγματα πολιτοφυλακής (Αντίφα), έχει τρομοκρατικές οργανώσεις (οι δολοφόνοι της Μαρφίν και των Φουντούλη-Καπελώνη βρέθηκαν; ), έχει “κοινωνικά” στέκια (Αναρχοαυτόνομοι), έχει τις μειονότητες (Black Lives Matter, Ισλάμ), έχει καθηγητές σε πανεπιστήμια, δημοσιογράφους σε κανάλια, συνδικαλιστές σε όλους τους τομείς, έχει τον Φεμινισμό (διότι και η μάχη των 2 φύλων είναι “ταξική” και η αρρενωπότητα “τοξική”), έχει και τους ομοφυλόφιλους, τρανς, εναλλακτικές σεξουαλικότητες κτλ.

    Η κοιμισμένη Δεξιά τι έχει; Δημογραφικό πρόβλημα! Διότι οι Δεξιοί δεν κάνουν πια παιδιά. Και αυτοί που κάνουν, “χάνουν” τα παιδιά τους όταν αυτά φτάνουν στο Πανεπιστήμιο και δέχονται “κατήχηση” από τους καθηγητές και τον φοιτητικό συνδικαλισμό. Η Αριστερά “πήρε” τα παιδιά της Δεξιάς εδώ και 3 γενιές πλέον. Παππούς αντάρτης στο βουνό, μπαμπάς στο Πολυτεχνείο, γιος στις καταλήψεις…

    Η Αριστερά θα νικήσει τη Δεξιά αμαχητί. Διότι η Δεξιά θα αφανιστεί λόγω…αγαμίας.

    Πως τα κατάφερε όλα αυτά η Αριστερά; Μα, με τον Ανθρωπισμό (Ανθρώπινα Δικαιώματα) και την Αλληλεγγύη! Τα νεανικά μυαλά είναι ρομαντικά και συναισθηματικά. Και η Αριστερά λέει πως “όλοι είμαστε αδέλφια”. Και ποια είναι η πιο συμπονετική και συναισθηματική κατηγορία ανθρώπων; Μα, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Οι οποίες αποτελούν και την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του Εκλογικού σώματος…

    Κατάλαβες τώρα μαλάκα Δεξιέ;

    https://www.youtube.com/watch?v=mFTSt-A2Cls

  4. και καλο παραδεισο.ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΠΑΚΙ ΣΟΥ

Comments are closed.