Τεντώνει το σχοινί η Τουρκία: Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, μαχητικά πέταξαν πάνω από το Βορειοανατολικό Αιγαίο

Κοινοποίηση:
παραβιασεισ αιγαιο

Λίγη ώρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και η Τουρκία προχώρησε σε νέες προκλήσεις.

Συγκεκριμένα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν σε σχηματισμό αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο βορειοανατολικό Αιγαίο ανεβάζοντας σε 41 τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου τη Δευτέρα και σε 5 τις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Από τις ελληνικές αρχές, είχαν καταγραφεί μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες οι πτήσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, δύο κατασκοπευτικών CN-235, και ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας ATR-72.

Τα συγκεκριμένα τουρκικά αεροπλάνα προέβησαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (οι 6 έγιναν από το UAV και οι 34 από τα CN-235) ενώ σημειώθηκαν και 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και πάγια πρακτική αφού μας τα έριξαν στα μούτρα τους δώσαμε και χαρτί για να τον σκουπίσουν. Όπως δηλαδή και στο φουρδέλο μόνο που εκεί πληρώνεις για τις υπηρεσίες ξαλαφρώματος. Και σαν να μην ήταν αρκετά τα παραπάνω τώρα θέλουν να μαμήσουν και οι τσάμηδες.

Comments are closed.