Τατόι: Εικόνες καταστροφής και εγκατάλειψής στα μνήματα- 2 μήνες μετά την ταφή του βασιλιά Κωνσταντίνου

Κοινοποίηση:
85518168351a41e4a97217f21859051a

ΤΑΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ: Μούχλα, καταστροφές, πλημμυρισμένοι τάφοι – Απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης στο Τατόι δύο μήνες μετά την κηδεία και ταφή του Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Δυστυχώς στη χώρα μας , με το που κλείσουν τα φώτα και πέσει η αυλαία, εμφανίζονται ξαφνικά όλες οι παθογένειες που μας κρατούν πίσω.

Τατόι σήμερα 29 Μαρτίου 2023. Αποχώρησε εδώ και εβδομάδες η αστυνομική δύναμη που επιτηρούσε το χώρο και προστάτευε τα μνημεία.

Μούχλα, υγρασία στα μνήματα της Βασιλ. Ασπασίας και του τέως Βασιλέα των Ελλήνων Γεώργιου, του οποίου ο τάφος εκτός από μούχλα και υγρασία είναι πλημμυρισμένος βρώμικα νερά χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να τα καθαρίσει.

Έφυγαν οι λαμπεροί καλεσμένοι, οι πρίγκιπες, και ο χώρος βρίσκεται πάλι στο σκοτάδι. Οφείλουμε να προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πρέπει να καθαριστούν ξανά τα μνημεία και να φτιαχτεί νέο σύστημα για τα νερά όπως έχει ο τάφος του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου που είναι ο τελευταίος και ευτυχώς παραμένει σε σχετικά καλή κατάσταση μέχρι στιγμής.

Είναι σημαντικό το έργο που επιτελούν οι υπεύθυνοι του χώρου αλλά όπως μας τόνισαν χρειάζονται περισσότερα εργατικά χέρια.

ΠΗΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Είναι άραγε οι τάφοι μιας οικογένειας που ο ελληνικός λαός εκδίωξε “πολιτιστική κληρονομιά” που οφείλει να διαφυλάξει; Φαντάζομαι ότι αν οι Έλληνες ήθελαν βασιλείς θα τοποθετούνταν διαφορετικά στο δημοψήφισμα. Άρα τι επιδιώκουμε με τις σπαραξικάρδιες περιγραφές; Δεν επιτρέπεται στους απογόνους της εκδιωχθείσας οικογένειας να συντηρούν ιδιωτικά τους τους τάφους των προγόνων τους; Έτσι δεν κάνουμε όλοι οι Έλληνες άλλωστε;

  2. Διάβασε το τελευταίο γράμμα του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ προς τον βουλευτή και εκπρόσωπο του ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΡΟΥΦΟ βουλευτή ,που του έστειλε από το ΠΑΡΙΣΙ μία εβδομάδα πριν τον αιφνίδιο θάνατο του ,αφού εκφράζει τον σεβασμό του προς αυτόν και τον Ι.ΜΕΤΑΞΑ καταλήγει , ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ . Το πλήρες κείμενο στην παγκόσμιο ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ΒΙΚΙ ΠΑΙΔΕΙΑ . Εκεί μπορείς να πεις τις απόψεις σου , αλλά ενημερώνεστε από τα γνωστά για την ψευδολογία τους στην προπαγάνδα Μ.Μ.Ε.

  3. Σε ενα ανυπαρκτο κρατος δεν υπαρχει η πολυτελεια της οργανωσης και της ποιοτητας. Ende banana. Μια ζωη φωτοδοτες της ανυπαρξιας.

  4. Εκτος πολιτικης παντως, αποτελει εναν ιστορικο χωρο. Τελευταια φορα που το επισκεφτηκα ηταν ενας χωρος γεματος δεντρα και πυκνη βλαστηση. Αυτο που βλεπω τωρα σου δινει την εντυπωση οτι βρισκεσαι σε εντελως διαφορετικο χωρο. Εχω την εντυπωση οτι η συντηρηση ειναι ευθυνη κρατικη και η τεως βασιλικη οικογενεια δεν εχει δικαιωμα ουτε καν συντηρησης. Στο πυρηνα του κτηματος υπηρχε μια μικρη δυναμη αστυνομιας, που ηταν αρμοδια για την φυλαξη.

  5. Και τι ζόρι τραβάτε εσείς στο μακελειό για έναν Γερμανό θαμμένο σε Ελληνικό έδαφος; ΔΕΝ έπρεπε να ταφεί εκεί.
    Ο τελευταίος Έλληνας βασιλιάς υπήρξε στην αρχαιότητα. Από παιδί ΔΕΝ άκουσα τίποτα καλό για τους γκλήξμπουρκ. Μήπως οι υπόλοιποι γκληξμπούρκες περιμένουν να πληρώσουμε εμείς την φροντίδα;

    1. Στους λάκκους τους είπαμε; Δεν είπαμε…πολύ μου είχε λείψει…

    2. “”””……. για έναν Γερμανό θαμμένο σε Ελληνικό έδαφος; ””” ξερεις ποσοι ελληνες ειναι θαμενοι στην γερμανια;;; Χιλιαδες…..

  6. Γιατι δεν τα καθαρισαν τα βλασταρια του κοκου παρα καβαλησαν τα λιαρ τζετ και την κοπανησαν!

    1. Είμαι κάργα αντιβασιλικος, αλλά όπως και να έχει, καλώς ή κακώς,είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδος. Όμως το πιο σωστό ερώτημα θέτεις. Η οικογένεια τι κάνει; Μόνο να πετάει ατάκες ο πρωτότοκος, ότι ίσως μπορεί να πολιτευτει; Σε όλες τις χώρες ότι ιστορικό μνημείο υπάρχει “μαύρο” το συντηρούν ως μέρος της. Δεν γίνεται να διατηρούμε τα των κομμουνιστοσυμμοριτων και όχι αυτό. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως πάντα σε αυτήν την χώρα.

  7. Ε ειναι και δουλεια της τεως βασιλικης οικογενειας η συντηρηση των μνημειων οπως κανουμε εμεις με τα μνηματα των δικων μας ανθρωπων που χασαμε!
    Και το λεω σαν Βασιλικος! Οχι τον θαψαμε, καναμε ενα μνημοσυνο και την καναμε!

  8. Οι τάφοι αυτών είναι πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος; Τί έκαναν για την Ελλάδα;

    1. ΙΑΝΟΣ ,Διάβασε ιστορία αγράμματε ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ δώρο από τον ΓΕΩΡΓΙΟ Α΄ με τον ερχομό του το 1864 μετά από απαίτηση των ΕΛΛΗΝΩΝ , ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ με ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ τον ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΚΩΝ/ΝΟ ελευθέρωση από τους τούρκους της ΕΛΛΑΔΟΣ από ΛΑΡΙΣΑ μέχρι ΚΑΒΑΛΑ και των νησιών του Β . ΑΙΓΑΙΟΥ , ΚΩΝ/ΝΟΣ Β΄ εκπρόσωπος της ΕΛΛΑΔΟΣ στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ 1960 στην ΡΩΜΗ και έφερε το ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ,στην ιστιοπλοία . Κατάλαβα είσαι οπαδός αυτών που πούλησαν την ΚΥΠΡΟ γιατί ήταν μακριά αυτών που σου έφεραν τα μνημόνια και πούλησαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ φτύνοντας τον ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ , ΑΥΤΆ ΤΑ ΛΙΓΑ από σεβασμό στο ΜΑΚΑΛΕΙΟ .

      1. ιστορια να μαθεις εσυ, οι βασιλιαδες ρημαξαν το τοπο, ευτυχως υπηρχε ο Βενιζελος αλλιως δε θα χε μεινει τιποτα. Εξαιρεση ο Γεωργιος

        1. Βενιζελος η μαστιγα αυτου του τοπου.
          Αρχιτοκογλυφος και φυσικα της γνωστης καταγωγης οπου δεν τους αγγιζει κανεις και δεν πληρωνουν και εφορια.

        2. Διάβασε το τελευταίο γράμμα του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ προς τον βουλευτή και εκπρόσωπο του ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΡΟΥΦΟ βουλευτή ,που του έστειλε από το ΠΑΡΙΣΙ μία εβδομάδα πριν τον αιφνίδιο θάνατο του ,αφού εκφράζει τον σεβασμό του προς αυτόν και τον Ι.ΜΕΤΑΞΑ καταλήγει , ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ . Το πλήρες κείμενο στην παγκόσμιο ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ΒΙΚΙ ΠΑΙΔΕΙΑ . Εκεί μπορείς να πεις τις απόψεις σου , αλλά ενημερώνεστε από τα γνωστά για την ψευδολογία τους στην προπαγάνδα Μ.Μ.Ε.

          1. Ε βεβαια, με το βασιλια ηταν αφου αυτος ηταν η κεφαλη του κρατους τοτε. Τι ηθελες, να κανει κινημα για να τον ριξει? ο Μεταξας ηταν απο τοτε ανυποληπτος γιατι λιποτακτησε απ τη Μικρασια

      2. ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΤΟΝ «ΠΑΤΡΙΩΤΗ» ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ.

  9. Πάντως αφού αυτοί σκοτώνουν κόσμο, όπως τον διευθυντή του ΟΣΕ, να ξέρουν ότι και τα παιδιά του τέως, οι συγγενείς του, που ζουν στην Ελλάδα κινδυνεύουν.

Comments are closed.