ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ! Νομιμοποιούν άμεσα και τα «φακελάκια»

Κοινοποίηση:
εμβολιο

Στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με την οποία καθορίζονται οι αμοιβές-«φακελάκια» των ιδιωτών γιατρών για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον ή σε ιατρεία.
Τα «φακελάκια» σε γιατρούς ανακοίνωσε το καλοκαίρι ο πρώην πλέον υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας για να τους δώσει κίνητρο να εμβολιάζουν τους πολίτες στα σπίτια τους.

Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα πως θα ξέρουν στο υπουργείο Υγείας ότι εμβολιάζουν πράγματι και κάποιοι δεν θα το κάνουν απλά για να πάρουν τα χρήματα.

Ποιος θα ελέγχει ότι κάνει όντως ένας γιατρός το εμβόλιο σε πολίτες; Κάποιοι θα μπορούσαν να φτιάξουν μια ολόκληρη «βιομηχανία» εμβολιασμών και μάλιστα αρκετά προσοδοφόρα.

Για παράδειγμα δέκα εμβολιασμοί κατ’ οίκον σε μία ημέρα θα μπορούσαν να αποφέρουν σε έναν γιατρό κέρδος 500 ευρώ!

Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίζεται σήμερα, ενώ καθορίζεται και το νέο ύψος αμοιβής για κάθε εμβολιασμό.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι νέες αμοιβές έχουν ως εξής:

α) Για ιδιώτες ιατρούς:

Κατ’οίκον στο ποσό των 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στα 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων

Στο ιατρείο στο ποσό των 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δυο δόσεων,

β)Φορείς υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμού

Στα 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί θα αμοίβονται από το κράτος, από σχετικό κονδύλι και όχι από τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία προβλέπει και την παροχή κουπονιού Freedom Pass/Data, του πακέτου που προσφέρει δωρεάν 50 GB για χρήση στο διαδίκτυο σε νέους ηλικίας 15-17 ετών που εμβολιάζονται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Γιατί δεν σχολιάζετε και τα μέτρα των ανεμβολιαστων στον οδοντίατρο; Και τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος είναι θετικό ς; Πόσο βαθιά να βαλει ο Έλληνας το χέρι στην τσέπη;;;;

  2. Γιατί δεν σχολιάζετε και τα μέτρα για τους ανεμβολιαστους σε οδοντίατρο…… Αν κάποιος πονάει κάνει το μοριακό και βρεθεί θετικός Τι γι νεται σε αυτή την περίπτωση; Πόσο να αντεξει η τσέπη του Έλληνα;

  3. Όλοι αυτοί θα έχουν μαζί τους ψυγεία με -70 °C; Ρωτάω τώρα εγώ

Comments are closed.