ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ, ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ – ΕΠΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΜΠΑΝ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΓΟΒΑΤΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – 50 ΔΙΣ. ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ… ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Κοινοποίηση:
orban

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει την παροχή επιπλέον βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών στη χώρα του, κάνοντας λόγο για «συνεισφορά» στην «κοινή νίκη» απέναντι στη Ρωσία.

«Οι χώρες μέλη της ΕΕ για μία ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη και την ενότητά τους βοηθώντας τον ουκρανικό λαό να αντέξει τον πόλεμο», έγραψε ο Σμιχάλ στο Χ. «Κάθε μία από τις ψήφους σας αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην κοινή μας νίκη», τόνισε.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε ανακοινώσει στην ίδια πλατφόρμα ότι οι 27 χώρες μέλη κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα, ξεπερνώντας τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας.

«Έχουμε συμφωνία. Ενότητα», τόνισε ο Μισέλ στην ανάρτησή του. «Όλοι οι 27 ηγέτες συμφώνησαν στο επιπλέον πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ».

«Αυτή η συμφωνία εγγυάται μια σταθερή, προβλέψιμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και (επιδεικνύει) υπευθυνότητα στηρίζοντας την Ουκρανία. Γνωρίζουμε τι διακυβεύεται», υπογράμμισε ο Σαρλ Μισέλ.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος είχε ασκήσει βέτο σε αυτό το πακέτο βοήθειας τον Δεκέμβριο.

Τι αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

«Με βάση την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για την εφαρμογή του μηχανισμού Διευκόλυνσης της Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα διεξάγει κάθε χρόνο συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή της Διευκόλυνσης με σκοπό την παροχή καθοδήγησης. Εάν χρειαστεί, σε δύο χρόνια το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καλέσει την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για επανεξέταση στο πλαίσιο του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου», αναφέρει το κείμενο το συμπερασμάτων στο οποίο κατέληξαν οι «27» ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφού κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, η Ουκρανία θα λάβει τη βοήθεια των 50 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου.

Νωρίτερα, στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έγραψε: «Εχουμε συμφωνία. Ενότητα. Και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε ένα επιπλέον πακέτο στήριξης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ. Αυτό κλειδώνει σταθερή, μακροπρόθεσμη, προβλέψιμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει την ηγεσία και την ευθύνη για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Ξέρουμε τι διακυβεύεται».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. 50 δις θα στειλουν για να αγοράσει η πισωκουνα ο Ζελένσκι δονητές για τον πάτο του…

    1. Ζηλεύεις εεε; Θάθελες και μερικούς για τον δικό σου πάτο.

  2. Ξεφτίλες πολιτικοί στερείτε χρήματα από τους πολίτες, κλέβετε ασφαλιστικές εισφορές, κλεβετε καταθέσεις πολιτών με συνεργάτες τραπεζίτες και σκάτε δις σε διεφθαρμένα καθεστώτα τύπου Ζελένσκι για να κάνετε μπιζνες με τα όπλα. όπου συναντάτε πολιτικό μη τον λυπάστε, βαράτε, να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν. Μας καταστρέφουν τις ζωές μας Ξυπνείστε! Τέλος οι αυταπάτες

  3. Καλα, πετανε τα δις ευρω στον Ζελενσκι σαν μαρουλοφυλα και εμας μας εχουν στην πεινα και ολα αυτα χωρις να μας ρωτησουν, σαν τα χρηματα αυτα να ειναι απο την τσεπη τους. Αντι να υπηρετουν τους Ευρωπαιους πολιτες οι Ευρωπαικες ηγεσιες συρονται απο τους Αμερικανους.Τωρα ειναι ευκαιρια στις ευροεκλογες να τους στειλουμε ενα ισχυρο μηνυμα.

  4. Ευρω πέη ας εκαναν εστω το 1/4 απο αυτα που κανουν στην ουκρανια για την κυπρο δεν θα κουνιονταν φυλλο απο τους μογγολους ξανα αλλα ειναι οπως παντα μονοπλευροι η με 2 μετρα και 2 σταθμα

  5. Τ ακουσες Βλαδιμηρε? ! Τρωει και σνιφαρει καλα η γοβα! Με 50 δις λυναμε το αγροτικο αλλα….

  6. Κάποιοι δήλωναν μετά βεβαιότητος ότι η βοήθεια της ΕΕ προς Ουκρανία, τέλος. Τι έγινε μωρέ; Σας έφαγε η σιγουριά.

  7. ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΟΡΜΠΑΝΗΣ ΕΣΚΥΨΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ…

  8. Eνας κουκος δεν φερνει την ανοιξη…Επεσε χοντρος εκβιασμος και εκανε πισω….

  9. ΡΕ ΤΟΝ ΨΕΚΑ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΥ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

  10. Οτι και να κανουν οι χαρτογιακαδες της διαλυμμενης ΕΕ, το θεμα θεωρειται ληξαν!!!Τους παιζει γατα με το ποντικι ο Βλαδιμηρος ….Οσο για τον Ορμπαν κατι θα εχει στο νου του και εκανε πισω!!!Ισως το συμφερον του λαου του ??Πολιτικη μανουβρα ??Ουτως η αλλως ενας δεν μπορει να τα βαλει με ολους τους λοιπους ,αμεσσα και καταμουτρα!!!Κατι θα εχει ο Ουγγρος στο μυαλο του για την συνεχεια!!!!

  11. Αυτος ηταν ο Ορμπαν,που μερικοι του εγραφαν υμνους? Μια απο τα ιδια, οπως η Μελονι. Καληνυχτα…

  12. Κανείς τον δύσκολο μήπως και φας κάνε ψιχουλακι!

  13. Αυτοί εκεί κάνουν ότι και πολλοί επιχειρηματίες. Γράφουν έξοδα για να τα μετακυλισουν αργότερα στους λαούς. Είχαμε έξοδα θα πουν, τόσα μας στοίχισε ο πόλεμος. Κόψτε το ένα, κόψτε το άλλο, θα περιοριστούν οι δαπάνες, επιδοτήσεις, συγχρηματοδοτησεις στο βωμό του τρελού που τα βάζει με τη Ρωσία. Γιατί δεν τα δίνουν όλα αυτά στους αγρότες.

  14. Δεν έχω τίποτα με τον ουκρανικό λαό… Αν και στο β’ παγκοσμιο πολεμο χαιρετουσαν τον Χίτλερ και το υποστυριξαν, υπάρχουν πλάνα από εκείνη την εποχή, όμως εδώ πέφτοντας οι Ουκρανοί και νίκη της Ρωσίας καταστρέφετε η ΝΠΤ αυτοί που θέλουν λαθρομεταναστευση λοατκι γιαυτο τους στυριζουν με ακόμη 50Δις … Να πάτε να γ@@μ@@θυτ@@ Γαμω την Ευρώπη σας. Πουτιν Ξέσκισε τους. Ολοι οι ελληνες πατριωτες ειμαστε μαζι σου.

  15. Κι αυτά τα 50 τι είναι,δώρο ή δάνειο? Έχει σημασία αυτο

  16. ο εβραιος Ζελενσκι τρωει με δεκα μασελες και με μπουρι ρουφαει κοκα

  17. Τον Ιούνιο θα δουν οι Ευρωπαίοι “ηγέτες” τι “διακυβεύεται”!!!
    Οι καρέκλες τους ήδη τρίζουν.
    Οι φόροι των Ευρωπαίων, θα πάνε στις τσέπες του Zelenskyy & της παρεούλας του. Ψηφίστε Πατριωτικά Κόμματα, να πετάξετε έξω τους Διεθφαρμένους της ΕΕ.

  18. Τι θα γίνει Βλαδήμηρε θα την πάρεις την Ουκρανία να ησυχάσουμε και ‘μείς, γρήγορα γιατί θα μας φάνε και τα χρήματα και τα όπλα.

    1. Και μετά ακολουθούν οι Πνευματικοί νόμοι της αποστασίας μας:
      Πολεμος-σεισμοι-ΠΤΩΧΕΥΣΗ….και οι μλκες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου στηρίζοντας τον αφορεσμενο και τις αδερφές του ελέους !!!

Comments are closed.