02/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Aν αυτοί οι άσχετοι Tουρκόφιλοι και Γερμανόφιλοι υπουργοί βρουν λύση, εμείς θα πάμε στο Μαξίμου και θα καθίσουμε να μας γ…..

Κοινοποίηση:
4885328_fotor

Αποφάσεις για το θεμα των προσφυγικών ροών ελήφθησαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), όπου μεταξύ άλλων σχεδιάζεται αλλαγή του πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών, ενώ, παράλληλα, δρομολογείται αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

Από την κυβέρνηση αναφέρουν πως το ΚΥΣΕΑ ανέλυσε σε βάθος την κατάσταση που διαμορφώνει η σταθερή αύξηση των μεταναστών/προσφύγων που φθάνουν και παραμένουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους τελευταίους μήνες. Για το λόγο αυτό απαιτείται η διαμόρφωση μιας νέας σθεναρής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1. Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

2. Άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες ολοκληρώθηκε ήδη η σχετική συνεννόηση. Επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η μετακίνηση επιπλέον 250 ασυνόδευτων παιδιών σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας.

3. Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, σε συνεργασία τόσο με τη FRONTEX και τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και με το ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα η υιοθέτηση – μετά από 4,5 χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης – του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) – ένα σύστημα προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ που διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών («απλές» και θερμικές κάμερες, drones κ.λ.π.).

4. Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών με στόχο – σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου – να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Πάντα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και για την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να αναλάβει με συνέπεια τις ευθύνες που τις αναλογούν.

5. Αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ενέργεια και από τις οποίες η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει περίπου 1.000 πρόσωπα για τα οποία δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής τους.

6. Άμεση προμήθεια 10 νέων ευέλικτων μικρών σκαφών για ταχύτατη αντίδραση σε περίπτωση εντοπισμού κινήσεων μεταφοράς μεταναστών/προσφύγων από κυκλώματα διακίνησης που εκκινούν από τα τουρκικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά.

7. Στήριξη των τοπικών κοινωνιών με ενδυνάμωση των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού (π.χ. ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου).

Για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα είναι σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

kysea2kysea1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Αγαπητέ Στέφανε,

    Τι Είναι αυτά τα Πράγματα με τα Μέτρα που Αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ; 1.500 Αιτούνται Άσυλο, έτσι απλά και το Παίρνουν; Η ΝΔ Υποσχέθηκε Απελάσεις, με Επιστροφή ή στην Τουρκία, ή στις Πατρίδες τους Έπειτα από Ταυτοποίηση. Που Είναι Λοιπόν οι Απελάσεις;

    Από Φωτογραφίες που Είδαμε στο Διαδίκτυο, από τα 546 Άτομα που Έφθασαν Προχθές στην Λέσβο, οι Άνθρωποι που Έβγαιναν στην Στεριά, δεν Έμοιαζαν για Απελπισμένοι, αντιθέτως μάλιστα, Έδειχναν Ευδιάθετοι και Χαρούμενοι. Σήμερα Διαβάζουμε ότι άλλοι 300 Έφτασαν το Τελευταίο 24-ωρο.

    Λένε θα τους Μεταφέρουν στην Ενδοχώρα. Μα καλά δεν Βλέπουν τα Προβλήματα που Έχουν Δημιουργηθεί στις Τοπικές Κοινωνίες, και αντί να Κοιτάξουν να Ελαφρύνουν την Κατάσταση, Προσπαθούν να Δημιουργήσουν και άλλα;

    Τι να Πω Παιδιά, με αυτή τη Διαχείριση του Μεταναστευτικού από την Ελλάδα, Μακάρι και Εύχομαι να Διαψευστώ, δεν θα Αργήσει η Στιγμή Εκείνη όπου ο Κόσμος θα Πάρει την Κατάσταση στα Χέρια του.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  2. Και η παραμυθα, καλα κρατει! Εκατομμυρια, εχουν μπασει. Στο μεταξυ, να σας πληροφορησω, οτι την βρωμικη δουλεια, περι Ασυλου, την εκανε ο Πακης. Και μαλιστα, υπερηφανευεται, γι` αυτο, το… κατορθωμα!

  3. Θα πουλησει και συστηματα ασφαλειας, ο Σορος και ολα, καλα! Λεπτομερειες, για το αποκλειστικο, αλλη φορα.

  4. Μην ξανα λεμε τα ιδια και τα ιδια ξερουμε τι είναι οι πολιτικάντηδες και ξερουμε πολύ καλα ότι και η ακροδεξια πτερυγα πασχει από θεματα ηγεσιας ,ουδεις είναι ικανος και ανιδιοτελης να θεσει σε εφαρμογη της ιδεες και της αντιληψεις του εθνικισμου και να της υπηρετησει πιστα.

  5. Μια χαρα τα λενε Τσουκνιδα και Μαρινα, τωρα κατι αλλοι Ανθελληνες λαθρολαγνοι παρτε τους στα σπιτια σας να τους νταντευετε, αντε πια σκατομυαλοι!!!!!!!!!!

  6. Ποια αυξηση επιτηρησης των συνορων ρε καραγκιοζηδες με την Frontex και το ΝΑΤΟ, μας δουλευετε;;;;;;;; Αφου επιτρεπετε στις βαρκες να παιρνουν και να αποβιβαζουν στα νησια τους λαθρο, που μας στελνουν οι Τουρκοι δουλεμποροι!!!!!!!!!! Και την καραμελα που πιπιλιζουν και τα πουλημενα Καναλια περι προσφυγων να την φτυσουν, δεν ερχονται προσφυγες πλεον, ερχονται Ασιατες και Αφρικανοι λαθρο και να σταματησουν αυτο το τροπαριο περι προσφυγων!!!!!!!!! Αυξημενη επιτηρηση των συνορων σημαινει δεν παιρναει ουτε κουνουπι και Οχι να ερχεται η μια βαρκα πισω απο την αλλη!!!!!!!!! Φτανει πια η λαθροεισβολη!!!!!!!!

  7. ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ .
    ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
    ………………ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ………………
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ..
    MΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΟ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ????????
    ………ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ…………. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ.
    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ.

  8. Επιτελους θα γεμισουν τα στρατοπεδα,θα ανοιξουν οι δουλειες,θα πουλησω κιλιμια και χαλια.
    Ζητω η νεα συριζοδημοκρατια

  9. Μαρινα στην κουζινα σου εσυ και στο νοικοκυριο σου κατινα της γειτονιας εχεις και αποψη τρομαρα σου

  10. αποφασίστηκε 1.500 αιτούντες άσυλο, από ευάλωτες ομάδες, να μεταφερθούν από τις δομές της Λέσβου σε ανενεργά στρατόπεδα στην ηπειρωτική χώρα και στη συνέχεια να διαμοιραστούν σε χερσαίες δομές, υπάρχουσες και νέες. χαχαχαχαχαχαχα

    Με λίγα λόγια τους λένε ελάτε όλοι, σας περιμένουμε με στοργή και προδέρμ σε κάθε σπιθαμή ελληνικής γης…. Για απέλαση ούτε λόγος… Ευάλωτες ομάδες και αιτούντες άσυλο πάλι τι σημαίνει; Αφού όλοι τους με ψέυτικα χαρτιά ή χωρίς καθόλου χαρτιά πρόσφυγες το παίζουν και όλοι τους ζητούν άσυλο! Ρε μαλάκες συριζαίοι με γραβάτες τι κάνετε; Πάτε καλά;

  11. Σκασε αμορφωτη μαραμενη γελοια τσουκνιδα ,δεν γνωρίζεις περισσοτερα από αυτους δεν μπαινεις καν στον κοπο να σκεφτεις για ποιους λογους αποφασισαν αν εφαρμοσουν αυτά ,οποτε κανε μοκο ξερολα του τιποτα.

  12. Mπά, κάνουμε και αυστηρές Προειδοποιησεις στούς Τούρκους ; Οι Τούρκοι μάς κρατούν στό χέρι . Αν αμολυσουν τίς ορδές πνίγηκαμε.

  13. Μέτρα για γέλια από άθλιους πολιτικάντηδες.

Comments are closed.