Συναγερμός στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι σχεδιάζουν τη «μεγαλύτερη πρόβα πολέμου που έγινε ποτέ»

Κοινοποίηση:
asjuisu

Μεγάλη άσκηση προγραμματίζουν ο τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου σε μια περιοχή 462 χιλιάδων χιλιομέτρων

 

με την επονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» στην οποία θα συμμετάσχουν, εκτός από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, και οι δυνάμεις ξηράς αλλά και οι αεροπορικές δυνάμεις, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η άσκηση έχει τον χαρακτήρα μηνύματος προς την Αθήνα και περιλαμβάνει και περιοχές του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου τις οποίες «η Ελλάδα και ο ελληνοκυπριακός τομέας ισχυρίζονται ότι είναι αμφιλεγόμενες», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Κατά τις ίδιες πηγές η άσκηση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη «πρόβα πολέμου» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Με ασκηση πηραν την μιση Κυπρο τοτε το 74 τα μεμετια με το συκονταρισμα των ανθελληνων συμμαχων μας με ασκηση θα παρουν και την υπολοιπη και ολο το ΑΙΓΑΙΟ με τα 300 κοπρητια που εχουμε στιν βουλη και με μια στρατιωτικη ηγεσια πιονι του ΝΑΤΟ δεν υπαρχη καλητερη ευκαιρια για τους Μογγολους καλα απο λαο για τα μπαζα δυστηχος στον κοσμο του και στιν τυχη του αφημενος

Comments are closed.