Συγκλονιστικά στοιχεία: Τι φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες;

Κοινοποίηση:
1

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι Έλληνες φαίνεται να φοβούνται τις φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

Οι σεισμοί, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες είναι οι φυσικές καταστροφές που φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες πολίτες. Παρ’ όλα αυτά, η προετοιμασία και τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

Ανήσυχοι για τις φυσικές καταστροφές εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες, των οποίων ο «νούμερο 1» φόβος είναι οι… σεισμοί.
Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πέραν του «Εγκέλαδου», οι Έλληνες φοβούνται – κατά σειρά – τόσο τις πυρκαγιές, όσο και τις πλημμύρες.

Ωστόσο, παρά τον υψηλό φόβο, η προετοιμασία και τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι το 26% δεν μπορεί να «σκεφτεί σωστά» ούτε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το 199 ή το 112.

Παράλληλα, το 77% δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε κάποια σχετική άσκηση προετοιμασίας, ενώ το 64% δεν έχει κάνει ασφάλεια της περιουσίας του έναντι κάποιας φυσικής καταστροφής

Όσον αφορά την πιθανότητα εκδήλωσης μιας φυσικής καταστροφής, οι Έλληνες θεωρούν πιθανότερο να συμβεί μια καταιγίδα, ενώ έπονται κατά σειρά οι καύσωνες, οι σεισμοί, οι παγετοί, οι πυρκαγιές, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες.

Αυτό που φοβούνται λιγότερο, πάντως, είναι οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι οποίες θεωρούνται ασυνήθιστες στην Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕΙΣΜΟΙ 10 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Comments are closed.