ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ… ΟΜΗΡΟΙ! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
8e1278d7dd821ffb5bf33e3b57ac4866_XL

 Συνεχίζονται οι αδιάκοποι βομβαρδισμοί στη Γάζα, με δεκάδες θύματα, σε προσφυγικά στρατόπεδα, νοσοκομεία, εκκλησίες, ενώ το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Hamas στη Γάζα.

Συναντήθηκε ο επικεφαλής της Mossad με τον εμίρη του Κατάρ

Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Mossad David Barnea, συναντήθηκε αργά την Παρασκευή 16/12 με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Mohamed bin Abdulrahman al Thani, με σκοπό την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα και μια νέα συμφωνία για την ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η Hamas στη Γάζα με αχμαλώτους του Ισραήλ.
Η συνάντηση στην Ευρώπη ήταν η πρώτη μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων από το Ισραήλ και το Κατάρ, το οποίο ενεργούσε ως μεσολαβητής, μετά την κατάρρευση της επταήμερης εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjiamin Netanyahu φάνηκε να επιβεβαιώνει αργότερα ότι νέες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη,  δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα βοήθησε στη σύναψη συμφωνίας για την απελευθέρωσης ενός αριθμού ομήρων τον Νοέμβριο.

«Η οδηγία που δίνω στη διαπραγματευτική ομάδα βασίζεται σε αυτήν την πίεση, χωρίς την οποία δεν έχουμε τίποτα», δήλωσε.
Απέφυγε ωστόσο ερώτηση για τη συνάντηση του αρχηγού της Mossad με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, λέγοντας ότι δεν θα αποκαλύψει πληροφορίες στη Hamas.

γαζα2_4.JPG
Αρνείται την κατάπαυση του πυρός ο Netanyahu

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα του έχει λάβει αιτήματα για κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατευμάτων από τη Γάζα, αλλά «δεν θα το κάνουμε».
«Παρά τις σοβαρές επικρίσεις, αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την επιστροφή των ομήρων μας», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου.
Το Κατάρ επιβεβαίωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές προσπάθειες για την ανανέωση της ανθρωπιστικής παύσης» των εχθροπραξιών.
Ωστόσο, η Hamas ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «επιβεβαιώνει τη θέση της να μην ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή αιχμαλώτων εκτός εάν σταματήσει οριστικά η επίθεση εναντίον του λαού μας», προσθέτοντας:
«Το κίνημα κοινοποίησε αυτή τη θέση σε όλους τους μεσολαβητές».
Η κατά λάθος εκτέλεση τριών ομήρων από τις ισραηλινές δυνάμεις που έγινε την Παρασκευή 15/12 δημιούργησε πολύ πίεση στον Netanyahu να βρει τρόπο να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των κρατουμένων.
Όση ώρα μιλούσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ, με μερικούς να κρατούν πλακάτ, που έγραφαν «βγάλτε τους από την κόλαση».
Ένας ομιλητής φώναξε: «Φέρτε τους σπίτι τώρα!».
Κατόπιν αυτών των ανακοινώσεων, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin ανακοίνωσε  ότι θα ξεκινήσει περιοδεία στο Ισραήλ, το Μπαχρέιν και το Κατάρ, υπογραμμίζοντας «τη δέσμευση της Ουάσινγκτον για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας».

ισραηλ1.JPG

Μέρα νύχτα σφυροκοπείται η Kahn Younes 

Τη νύχτα του Σαββάτου 16/12 προς Κυριακή 17/12, οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν ότι λαμβάνουν χώρα μεγάλες συγκρούσεις στο κέντρο της Khan Younes που είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Γάζας, καθώς άκουγαν αδιάκοπους βομβαρδισμούς από τα ισραηλινά αεροπλάνα και ήχους από χειροβομβίδες, που προφανώς εκτοξεύονταν από μαχητές της Hamas.
«Κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει. Το φαγητό μειώνεται, το νερό χειροτερεύει. Μόνο ο θάνατος, ο φόβος και η καταστροφή γίνονται μεγαλύτερα», είπε η Samira, 40 ετών, μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία εκτοπίστηκε στη Ράφα, κοντά στα νότια σύνορα με την Αίγυπτο.
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις λένε ότι η εντελώς κατεστραμμένη πλέον Γάζα και ο εκτοπισμός των περισσότερων από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της -πολλοί που ζουν σε σκηνές και αυτοσχέδια καταφύγια χωρίς φαγητό ή καθαρό νερό- αποτελεί μια μείζονα ανθρωπιστική κρίση.
Gaza.jpg

Το Ισραήλ ολοκλήρωσε την επιχείρηση – σφαγή στο νοσοκομείο Kamal Awdan – Λέει ότι βρήκε όπλα

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε την επιχείρησή του στο νοσοκομείο Kamal Awdan το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τη Hamas ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου».
«Οι στρατιώτες συνέλαβαν σχεδόν 80 τρομοκράτες, κατέστρεψαν υποδομές των τρομοκρατών και εντόπισαν πολλά όπλα», σύμφωνα με τον στρατό, ο οποίος διευκρίνισε ότι το ιατρικό προσωπικό εξετάστηκε.
«Το προσωπικό παραδέχτηκε ότι όπλα ήταν κρυμμένα σε θερμοκοιτίδες που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για πρόωρα βρέφη», σύμφωνα με τον στρατό.
Η Hamas κατήγγειλε ότι στην αυλή του νοσοκομείου έλαβε χώρα μια φοβερή σφαγή μέσα στο νοσοκομείο, καθώς ο στρατός κατέστρεψε με μπουλντόζες τις σκηνές των εκτοπισμένων που είχαν καταφύγει εκεί, με συνέπεια να προκαλέσουν πολλούς θανάτους.
«Τα ισραηλινά εγκλήματα έχουν στόχο να εκφοβίσουν τον λαό μας και να τον διώξουν από τη γη του», κατηγόρησε το παλαιστινιακό κίνημα, το οποίο πήρε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το 2007.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για 18.800 νεκρούς από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα μετά την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, ο οποίος ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου έπειτα από την επίθεση των μαχητών της Hamas στο ισραηλινό έδαφος  που στοίχισε τη ζωή σε 1.140 ανθρώπους.

Βομβαρδισμοί στις πόλεις Deir ah Balah, Bani Sukheila

Ο ισραηλινός στρατός πλήττει επίσης την πόλη Deir al Balah στο κεντρικό τμήμα της Γάζας και πόλη Bani Sukheila στο Νότο.
Από την επίθεση στην Deir al Balah σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι ανακοίνωσε το Υπουργείου Υγείας.
Το τελευταίο 24ωρο ο ισραηλινός στρατός, βάσει των ανακοινώσεων του, επιτέθηκε σε δύο σχολεία, τα οποία αποτελούσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, κρυψώνες της Hamas στο βόρειο τμήμα της Πόλης της Γάζας.

Ο στρατός χτυπά καθολικά μοναστήρια κι εκκλησίες

Επίσης σύμφωνα με καταγγελία του Λατινικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο ισραηλινός στρατός έβαλε στο στόχαστρο καθολικά μοναστήρια κι εκκλησίες στη Γάζα, πυροβολώντας εν ψυχρά πιστούς.
Μια μητέρα και η κόρη της σκοτώθηκαν από Ισραηλινό στρατιώτη και 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρότημα στο οποίο στεγάζεται η μοναδική Καθολική εκκλησία της Πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
«Ενας σκοπευτής του ισραηλινού στρατού σκότωσε δύο Χριστιανές στην ενορία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα, όπου η πλειονότητα των χριστιανικών οικογενειών της Γάζας έχει βρει καταφύγιο μετά την έναρξη του πολέμου», αναφέρει το Λατινικό Πατριαρχείο σε ανακοίνωσή του.
«Η Nahida και η κόρη της Samar σκοτώθηκαν από πυρά ενώ περπατούσαν προς το Μοναστήρι των Αδελφών», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες ενώ προσπαθούσαν να προστατευτούν από τα πυρά μέσα στην ενορία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ», κατηγόρησε το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, παρά το γεγονός ότι «κανένας εμπόλεμος δεν βρίσκεται εντός των τειχών της ενορίας».
Η κοινότητα των Καθολικών στον παλαιστινιακό θύλακα — του οποίου οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι — αριθμεί μόλις 135 μέλη σε ένα σύνολο 1000 χριστιανών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ορθόδοξοι.
Ισραηλινό τανκ επιτέθηκε επίσης στο Μοναστήρι των Αδελφών της Μητέρας Τερέζας, καταστρέφοντας τη γεννήτρια του κτιρίου, ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν εντός του συγκροτήματος της εκκλησίας λόγω σφοδρού βομβαρδισμού το προηγούμενο βράδυ, δήλωσε το Πατριαρχείο.
Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε κάθε σχόλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ, ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΛΕΥΡΟ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ…ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ…σΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΦΕΤΟΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ…ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΕΤΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙ…ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ…

  2. Θα το πιούνε όλοι το ποτήρι του θυμού της οργής του Θεού του Ζώντος. Εκτός απ’ αυτούς που θα κάνουν το θέλημά του.

  3. Βλεπω ζηλευτε τους εβραιους που δεν σταματανε πουθενα. Εμεις κοτουλες .Μας κλεβουν ιστορια και γλωσσα οι Σκοπιανοι που σε καμια 10ρια χρονια θα ζητησουν και θα παρουν και την υπολοιπη Μακεδονια,μας πηδανε χρονια τωρα οι Αλβανοι που ηδη κατεχουν τη Β. Ηπειρο διαλυοντας τον εκει Ελληνισμο και ζητανε μεχρι και το Μεσολογγι ( λεγε λεγε θα το παρουν τελικα. πες το και ας πεσει κατω δηλαδη αλλα μπορει και να κατσει στο τελος ) .Οι υπουλοι Τουρκοι πηραν την μιση Κυπρο ( που θα παει θα παρουν και την υπολοιπη στο μελλον) τη Θρακη δε βλεπω να τη χανουν οπως και το μισο Αιγαιο το οποιο ηδη ψηνετε. Και εμεις τι κανουμε ? Γατακια. Αντι να στησουμε κατι αναλογο με τους εβραιους και τη χαμας και να αρχισουμε πρωτα απο την Αλβανια ,να συνεχισουμε στα Σκοπια η και τους δυο μαζι και αν θελει και η Τουρκια το συνεχιζουμε το εργο. Με το που καθομαστε σαν γατακια η μαλλον σαν κοτες γιατι η γατα ειναι το πιο επιθετικο ζωο και ειναι λαθος εκφραση να το λεμε δεν κερδισαμε απολυτως τιποτε. Τουναντιον μονο χασαμε και συνεχιζουμε στη χασουρα γεμιζοντας λαθρο απλυτους που θα σωσουν την οικονομια οσο σωσανε και την Πακιστανικη.

  4. Σειρά της Ελλάδας μετά προς εξαφάνιση αλλά το βλέπουν ως αστείο οι Νεοέλληνες.Ωρα να πάμε μετανάστες να σωθούμε από το μπουρδέλο κρατίδιο των 300ων.

  5. Μόλις τελειώσουν από τη Γάζα θα εκαθαριστεί πολιτικοοικονομικά η Ελλάς.Δεν αποκλείω και στραιτιωτικώς.

    1. Πεστα!!
      Έχουν γεμίσει σιωνιστικά τρολ το διαδίκτυο να πείσουν ότι εμεις πρέπει να είμαστε με τους οβριους -το Ισραήλ !! Θολώνουν τα νερά εξισώνοντας τους Παλαιστινίους με τους τζιχαντιστες και τους Τούρκους ενώ οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι επαναστατησαν εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας !! Οι Παλαιστίνιοι είναι ελληνικής καταγωγής σε αντιεθεση με τους οβριους τα γεννήματα των εχιδνών!!!

Comments are closed.