ΣΤΗ “ΦΑΚΑ” ΟΙ… ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ: Έφοδος της Αστυνομίας σε εκκλησία στην Λάρισα – Συνελήφθη ιερέας, πρόστιμα σε 20 πιστούς

Κοινοποίηση:
εκκλησία

Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι, που βρέθηκαν χθες Κυριακή να παρακολουθούν λειτουργία στην ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής στη Λάρισα τιμωρήθηκαν με χρηματικά πρόστιμα, ενώ συνελήφθη και 37χρονος ιερομόναχος που τελούσε τη λειτουργία.

Ειδικότερα στις 11 χθες το πρωί – σύμφωνα με το eleftheria.gr- περίπου 40 πιστοί, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, βρέθηκαν να παρακολουθούν λειτουργία που τελούσε ιερομόναχος του Ορθόδοξου Ανατολικού Δόγματος στη μονή της Αγίας Παρασκευής στη Λάρισα κατά παράβαση των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Μάλιστα με τη λήξη της λειτουργίας και κατά την επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετοί πιστοί διέφυγαν όπως – όπως από τη Μονή, ενδεχομένως για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου. Σε βάρος του ιερέα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας παραμένει κρατούμενος από χθες, προκειμένου σήμερα να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, καθώς επέτρεψε την είσοδο και την παραμονή των πιστών στην εκκλησία που βρίσκεται λίγο έξω από τη Λάρισα.

Σε βάρος ωστόσο 20 πιστών επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ στον κάθε έναν. Να σημειωθεί επίσης ότι είναι η πρώτη φορά όπου, στο πλαίσιο πάντα των μέτρων για τον κορωνοϊό και μετά από έφοδο της Αστυνομίας σε εκκλησία της περιοχής, συλλαμβάνεται ιερέας και βεβαιώνονται πρόστιμα σε πιστούς επειδή παρευρέθηκαν στον εκκλησιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι οι Εκκλησίες όλης της χώρας θα ανοίξουν κανονικά την ημέρα των Θεοφανείων ενώ η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να παραμείνουν κλειστές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. Ο “ΣΥΡΜΟΣ” ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ (ΑΚΟΜΑ…) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!.

Comments are closed.