“ΣΕΙΣΜΟΣ” από τους NYT: Η Johnson&Johnson σταμάτησε σιωπηλά την παραγωγή του εμβολίου – Την Ελλάδα το απέκρυψαν!

Κοινοποίηση:
εμβολιο Johnson & Johnson

Ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Johnson & Johnson να σταματήσει σιωπηλά την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου στο εργοστάσιό της στο Λέιντεν, προκαλώντας έντονη ανησυχία για τις παραδόσεις των δόσεων.

Το εργοστάσιο έκλεισε αθόρυβα, σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν για την απόφαση.

Η διακοπή φαίνεται να είναι προσωρινή. Το εργοστάσιο στην ολλανδική πόλη Λέιντεν αναμένεται να ξεκινήσει να παράγει εμβόλια μετά από παύση ορισμένων μηνών.

Στα κέντρα λήψης αποφάσεων της επιχείρησης υπάρχουν ανησυχίες ότι η διακοπή της παραγωγής θα βλάψει την ικανότητα της εταιρείας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τα εμβόλια σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην Αφρική, μόλις το 11% των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως και ελάχιστοι έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Πολλές χώρες δεν διαθέτουν υποδομές για να εμβολιάσουν ταυτόχρονα τους πληθυσμούς. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται μεγάλος όγκος εμβολίων ταυτόχρονα, αλλά μια σταθερή και προβλέψιμη προσφορά για πολλούς μήνες.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Johnson & Johnson στις προβλέψεις της είχε κάνει λόγο για παραδόσεις 1 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού το 2021. Ωστόσο έχασε τον στόχο, καθώς έδωσε σχεδόν 400 εκατομμύρια δόσεις, αναφέρει άτομο που γνωρίζει τα θέματα παραγωγής του εμβολίου της εταιρείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σωστο ειναι αυτο …Η Pfizer γνωριζοντας του νομους εκει στο Αμερικα περι ανταγωνισμου και εκτακτης αναγκης, τους εξαγορασε ολους …Ο νομος τους λεει ,σε περιπτωσεις μεγαλης αναγκης φαρμακων, για να δοθει η εργολαβια πρεπει να γινει διαγωνισμος για το ποια θα επικρατησει..Αν ομως υπαρχει μια και μοναδικη, γινεται κατι σαν απευθειας αναθεση!!!Ετσι ειτε δια συνεργασιας σιωπηλης, ειτε δια δωροδοκιας, γινεται η δουλεια!!Και ολοι κερδιζουν, βεβαια εις βαρος των καταναλωτων!!!Τα τρις ειναι πολλα και αν τα βγαζεις και ακοπα ,ακομη καλυτερα!!!!!

Comments are closed.