Αρκούδα επιτίθεται σε φορτηγό και σπάει το παρμπρίζ στην Ιαπωνία

Κοινοποίηση:
arkoyda-iaponia

Δραματικά πλάνα από το Χοκάιντο της Ιαπωνίας, όπου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα από την κάμερα του ταμπλό με μια αρκούδα να επιτίθεται σε φορτηγό που κινούνταν μέσα σε ένα δάσος.

Όπως αναφέρει το Japan News, ότι δύο ντόπιοι βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό στο δρόμο τους για να αναζητήσουν τροφή άγριων χόρτων όταν η αρκούδα επιτέθηκε στο όχημα. Ευτυχώς και οι δύο επιβάτες δεν τραυματίστηκαν, αλλά η αρκούδα κατέστρεψε τους υαλοκαθαριστήρες και έσπασε το παρμπρίζ

Το βίντεο, που καταγράφηκε σε κάμερα ταμπλό, δείχνει ένα φορτηγό να κινείται σε χωματόδρομο σε ένα δάσος στο Χοκάιντο, στη βόρεια Ιαπωνία, όταν μια αρκούδα εμφανίστηκε από ένα άνοιγμα στο δάσος και κατευθύνθηκε προς τον οδηγό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η αρκούδα διένυσε μια απόσταση περίπου δέκα μέτρων και όρμησε στο παρμπρίζ.

Κατά την επίθεση, η αρκούδα λύγισε τον υαλοκαθαριστήρα του παρμπρίζ πριν επιτεθεί ξανά και σπάσει το τζάμι με ένα δυνατό κτύπημα. Βλέποντας ένα άνοιγμα, ο οδηγός με έναν ελγιμό απομακρύνθηκε από την αρκούδα πατώντας το γκάζι.

Ο Τζέφρι Χώλ, ειδικός λέκτορας Ιαπωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών Kanda, ο οποίος έχει ερευνήσει κοινωνικά ζητήματα στη χώρα ανέφερε ότι το οδυνηρό βίντεο της κάμερας είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες επιθέσεις αρκούδας που καταγράφηκαν πρόσφατα στην Ιαπωνία καθώς τα ζώα ανακτούν ερημωμένες περιοχές στη χώρα.

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral στην Ιαπωνία και έχει προβληθεί περίπου 20,4 εκατομμύρια φορές και έλαβε περισσότερα από 154.000 likes στο X.

Ο εμπειρογνώμονας Χωλ πρόσθεσε επίσης: «Κανονικά οι κυνηγοί θα κρατούσαν υπό έλεγχο τους πληθυσμούς των αρκούδων, αλλά οι νεότερες γενιές Ιαπώνων έχουν μετακομίσει σε πόλεις και πολλοί κυνηγοί είναι πλέον ηλικιωμένοι. Οι πολύ αυστηροί νόμοι περί πυροβόλων όπλων της Ιαπωνίας αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για κάθε νέο που μπορεί να δεχτεί ενδιαφέρον για το κυνήγι. Για δεκαετίες οι Ιάπωνες πεζοπόροι που πηγαίνουν στα βουνά έχουν προειδοποιηθεί να κουβαλούν σφυρίχτρες ή σπρέι αρκούδας για να απομακρύνουν τις αρκούδες, αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου οι αρκούδες και άλλα άγρια ζώα περιφέρονται πιο συχνά στις πόλεις. Οι επιθέσεις αρκούδων αντιμετωπίζονται ως σοβαρές. Τα smartphones και οι action κάμερες έχουν καταγράψει επιθέσεις που διαφορετικά θα είχαν αναφερθεί μόνο στα έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Υπήρξε αύξηση των επιθέσεων αρκούδων στην Ιαπωνία
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response