“Ρουκέτα” στους συνταξιούχους – Απίστευτη ανατροπή για τα αναδρομικά

Κοινοποίηση:
syntaxeis_0

Ο Έλληνας νομικός-εργατολόγος και πανεπιστημιακός, Αλέξης Μητρόπουλος, έδωσε τη δική του διάσταση στο θέμα των αναδρομικών των συντάξεων.

«Με ρητές διατάξεις δύο μνημονιακών νόμων, που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το τρίτο μνημόνιο και η ΝΔ, υπάρχει απαγόρευση κάθε αύξησης σε κάθε κατηγορία σύνταξης, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022 κι αυτή έχει συσχετιστεί με την επίτευξη πλεονάσματος. Αν δεν αρθούν αυτές οι νομοθετικές απαγορεύσεις δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να δώσει αυτά τα λίγα αναδρομικά που επιδίκασαν οι αποφάσεις του συμβουλίου επικρατείας», τόνισε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τους Τάκης Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Εμείς ανιχνεύουμε νόμους και ρυθμίσεις. Επειδή μέχρι τώρα θεωρούν και δεσμεύονται ότι θα τα καταβάλουν, εμείς είπαμε ότι αν δεν αρθούν οι απαγορεύσεις, κανένα νομικό συμβούλιο δεν θα επιτρέψουν την καταβολή αναδρομικών, αυτό λέμε ως νομικοί. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν έχει προβλεφθεί κάτι».

Για την κριτική που έκανε ο επιστημονικός κλάδος και τις ευθύνες του, όταν οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να λάβουν μέτρα: «Αναφέρεστε στους Βρυξέλληνες δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς που στήριξαν την αθλιότητα του μνημονίου, τη βαρβαρότητα σε βάρος του λαού και την εξαθλίωση. Εμείς μαχόμαστε για τη στήριξη των αδυνάτων, λέγαμε ότι οι κυβερνήσεις ενέπαιζαν τους λαούς και έβρισκαν δανεικά και έδιναν παροχές κι εμείς στηρίζαμε τον λαό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ενώ εσείς δεν λέτε παπαριές.

    1. Αγαπητέ Φίλε,

      Θα με Συγχωρέσεις, αλλά Παπαριές Ήταν Όλη η Αυτή η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ, και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ που Ακούγαμε σε Όλη την Μνημονιακή Περίοδο, Όπου Έλεγαν Πράγματα Ότι θα Συμβούν, ΠΡΙΝ Ακόμη Ανακοινωθούν τα Μέτρα των Κυβερνήσεων,

      Και Σαφέστατα Αναφέρομαι στους Εργατολόγους, που Μιλούσαν για Θέματα Όπως το Εργασιακό και οι Συντάξεις, Όπου Έβγαιναν στα Κανάλια και Παρουσίαζαν την Καταστροφή, Πολλές Φορές με Εκφράσεις Πεζοδρομίου, Όπως, για παράδειγμα, Έρχεται Λαιμητόμος στις Συντάξεις, Άγριο Τσεκούρι στις Συντάξεις, κ. λ. π., με Μοναδικό Στόχο να Πηγαίνει ο Κόσμος στα Γραφεία τους, και να Αποκτούν Πελατεία.

      Πόσοι Συνταξιούχοι θα Απευθύνθηκαν Σίγουρα στα Γραφεία των Εργατολόγων, το 2015, Όταν Άκουγαν τον Κύριο Μητρόπουλο να Λέει με ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ Ότι οι Συντάξεις θα Περικοπόύν, ΔΕΝ Υπάρχει Περίπτωση να ΜΗΝ Περικοπούν, και να Απευθυνθούν στους ΕΙΔΙΚΟΥΣ Διότι Υπάρχει Λύση;

      Και Ενώ για Τουλάχιστον 1.5 Χρόνο, ο Κύριος Μητρόπουλος, ο Κύριος Ρωμανιάς, ο Κύριος Τσουκαλάς και Αρκετοί Άλλοι Ακόμη, Έβγαιναν στα Κανάλια Αιτιολογώντας την ΚΑΘΟΛΙΚΗ Περικοπή των Συντάξεων, Επίσης και την Περικοπή της Προσωπικής Διαφοράς στους Παλαιούς Συνταξιούχους, Όταν Ψηφίσθηκε ο Νόμος Κατρούγκαλου το 2016 ( που Σαφέστατα και ΔΕΝ Λύνει το Πρόβλημα του Ασφαλιστικού, Είναι Ένας ΚΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ), και Υπήρχε το Όριο για την Περικοπή στις Συντάξεις > 1.300 Ευρώ ( Άθροισμα Κύριας και Επικουρικής ), ΔΕΝ Ζήτησαν Ένα Τουλάχιστον Συγγνώμη.

      Και Αφού ΔΕΝ Βγήκε το Αφήγημα της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ Περικοπής των Συντάξεων, Συνέχιζαν την ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ για την Κατάργηση της Προσωπικής Διαφοράς στους Παλαιούς Συνταξιούχους και την Μείωση του Αφορολόγητού ( Δηλαδή τα Μέτρα για το 2019 και το 2020 τα Οποία Είχε Ζητήσει το ΔΝΤ για το Κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης ), τα Οποία Κακώς Ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, που Είδαμε Όμως Τελικά Ότι το Μέτρο της Κατάργησης της Προσωπικής Διαφοράς ΔΕΝ Εφαρμόσθηκε, και από Ότι Διαβάζουμε και με τη Σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ ΔΕΝ θα Ψηφισθεί η Μείωση του Αφορολόγητου για το 2020. Και σε Αυτήν την Περίπτωση, Ένα Συγγνώμη ΔΕΝ Έχει Ειπωθεί Μέχρι Σήμερα.

      Άγγελος από Μιλάνο

  2. Αγαπητέ Στέφανε,

    Ο Κύριος Μητρόπουλος, Ειδικά από ΤΟΤΕ που Έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ, Έχει Επικεντρωθεί σε Μία Απίστευτη ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, στα Θέματα των Εργαζομένων και Συνταξιουχων.

    Για Θυμηθείτε Λίγο, την Περίοδο της 2ης Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τις Εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, με την Υπογραφή του 3ου Μνημονίου, από την Επομένη Κιόλας των Εκλογών, Ξεκίνησε Μία Προσπάθεια Εκφοβισμού, Ειδικά των Συνταξιούχων, για το Θέμα των Συντάξεων, Ότι Όλες οι Συντάξεις θα Υποστούν Μειώσεις, Παλαιών και Νέων Συνταξιούχων, και δεν Είναι ΜΟΝΟ η Αύξηση των Επικουρικών κατά 6% για την Εισφορά επί της Υγείας, και 3% στις Κύριες Συντάξεις για τον Ίδιο Λόγο.

    Έβγαινε Λοιπόν σε Όλες τις Εκπομπές, στον Παπαδάκη, στην Μαυραγάνη, στον Αυτιά, και Έλεγε, για παράδειγμα, μα Αγαπητέ Γιώργο, δεν Μπορεί να μην Μειωθούν οι Συντάξεις, Είναι Μνημονιακές Υποχρεώσεις το Λέει ο Νόμος Τάδε, Παράγραφος Τάδε, … Ειδικά, Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ Έβαλε το Όριο των 1.300 Ευρώ, ‘Οτι θα Περικόπτονται οι Συντάξεις με Άθροισμα Κύριας και Επικουρικής > του 1.300 Ευρώ, Συνέχισε να ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΕΙ και να ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΕΙ, Ότι Όλες οι Συντάξεις θα Περικοπούν, Μέχρι την Ψήφιση του Νόμου Κατρούγκαλου, το Μαίο του 2016, Όπου Τελικά Υπήρχε το Όριο των 1.300 Ευρώ, και οι Συντάξεις με Άθροισμα Μικρότερο του 1.300 Ευρώ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗΚΑΝ.

    Ο Κύριος Μητρόπουλος Μετά την Ψήφιση του Νόμου Κατρούγκαλου, ΔΕΝ Ζήτησε Ένα Συγγνώμη στους Συνταξιούχους, και Συνέχισε την Αντιπολιτευτική Τακτική του προς το ΣΥΡΙΖΑ, Βρίσκονντας Άλλους Τρόπους για την ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ.

    Ο Κύριος Μητρόπουλος, ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣΕ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣΕ, στο Θέμα των Συντάξεων, Όχι Τόσο για να Αντιπολιτευθεί το ΣΥΡΙΖΑ, Αλλά για την Προσωπική Πελατεία στο Γραφείο του,

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  3. Όλο παπαριές και καταστροφολογίες λέει ο Μητρόπουλος για να τρέχουν τα ζωάδια οι συνταξιούχοι στο γραφείο του…

Comments are closed.