Πυραύλους Patriot και πυρομαχικά στέλνει «εσπευσμένα» το Αμερικανικό Πεντάγωνο στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
240427175252_27077542

Την αποστολή πυραύλων αεράμυνας Patriot και πυρομαχικά πυροβολικού στην Ουκρανία, «επισπεύδει» το Πεντάγωνο, στο πλαίσιο του νέου αμερικανικού πακέτου στρατιωτικής του βοήθειας.  Σύμφωνα με το BBC, το πακέτο αυτό θα κοστίσει 6 δισ. δολάρια.

Τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια είναι μέρος ενός πακέτου συνολικής βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη.

Ωστόσο, νέα συστήματα Patriot για την εκτόξευση των πυραύλων δεν θα σταλούν, ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, διευκρίνισε ότι δεν θα σταλούν συστήματα Patriot για την εκτόξευση των πυραύλων. Σε συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε πως η χώρα του δεσμεύεται για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια και ότι θα κινηθεί άμεσα για να φτάσουν οι προμήθειες στην Ουκρανία.

«Δεν χρειάζονται μόνο Patriot [οι Ουκρανοί], χρειάζονται και άλλα συστήματα αναχαίτισης», είπε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας. «Θα μας προειδοποιούσα όλους στο να μην κάνουμε τους Patriot την ασημένια σφαίρα» πρόσθεσε.

Βοήθεια «επειγόντως» ζητά ο Ζελένσκι

Σε έκκλησή του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Patriot χρειάζονται «επειγόντως» για να αντιμετωπίσουν μια εντεινόμενη ρωσική αεροπορική απειλή και «μπορούν και θα έπρεπε να σώζουν ζωές αυτή τη στιγμή».

Το Σάββατο, η Ουκρανία δήλωσε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε άλλη μια μαζική αεροπορική επίθεση. Οι αρχές στο Χάρκοβο δήλωσαν ότι ένα νοσοκομείο υπέστη ζημιές. Οι ενεργειακές εγκαταστάσεις σε τρεις περιοχές δέχθηκαν επίθεση, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας.

Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους κρουζ, πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 και βαλλιστικούς πυραύλους Iskander, ανακοίνωσε η Ουκρανία, προσθέτοντας ότι 21 καταρρίφθηκαν χρησιμοποιώντας μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας.

Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι έπληξε δύο ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου σε ρωσικό έδαφος. Το πλήγμα, στη ρωσική περιοχή Κρασνοντάρ, φαίνεται πως προκάλεσε μεγάλη έκρηξη, αν και οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν σημαντικές ζημιές.

Από την πλευρά τους, ο ρωσικές αρχές δήλωσαν το Σάββατο ότι κατέρριψαν περίπου 68 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ρωσικό έδαφος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ξεχασατε να στειλετε γοβες τη φρεντοτσινια μου μεσα γι αυτο κεκαηδαει ο Ζελες!

Leave a Response