Ο Ντι Μάιο παραιτήθηκε από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων

Κοινοποίηση:
nti-maio-630x360

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης, την παραίτησή του από την ηγεσία των Πέντε Αστέρων.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο Ντι Μάιο τόνισε πως «για τα Πέντε Αστέρια έφτασε η στιγμή της επανίδρυσης. Τα τελευταία δέκα χρόνια αλλάξαμε πολλά, αλλά τώρα πρέπει να ζήσουμε την περίοδο αυτή, με ελπίδα και αυτοπεποίθηση».

«Δεν μπορούν να μας κρίνουν μετά από μόλις είκοσι μήνες διακυβέρνησης. Πρέπει να κριθούμε ύστερα από την ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Ντι Μάιο αναγνώρισε ότι μέρος των ψηφοφόρων των πεντάστερων μπορεί να απογοητεύθηκε, αλλά πρόσθεσε ότι «οι ουσιαστικές αλλαγές δεν γίνονται μέσα σε λίγους μήνες». Κατηγόρησε, δε, μέρος των στελεχών του κινήματός του ότι «πολλές φορές εργάσθηκαν με κύριο στόχο την προβολή τους».

«Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε ο εφιάλτης των πολιτικών και οικονομικών αναλυτών», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών. Δήλωσε, επίσης, ότι «το κίνημά του θα συνεχίσει να αποτελεί μια βασική πυξίδα για τους πολίτες» και ότι «η πορεία των Πέντε Αστέρων είναι μακρά, και προβλέπει την διαρκή ανάπτυξή του».

Οι αναλυτές, όμως, υπογραμμίζουν ότι η παραίτηση του Ντι Μάιο οφείλεται στην συνεχή μείωση των ποσοστών των Πέντε Αστέρων και στην πιθανή κατακόρυφη πτώση των ποσοστών τους, στις τοπικές εκλογές στις περιφέρειες της Καλαβρίας και της Εμίλια Ρομάνια, την ερχόμενη Κυριακή.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί, τώρα, αν το κίνημα που ίδρυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο θα καταφέρει πράγματι να ανανεωθεί και να ανακόψει την φθίνουσα πορεία, στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αγαπητέ Στέφανε,

    Η Αλήθεια Είναι ότι το Κίνημα των 5 Αστέρων Έχει Καθοδική Πορεία και αν Λάβουμε Υπόψιν και τη Διάλυση της Προηγούμενης Κυβέρνησης, 5 Stelle – Lega Nord, Δηλαδή τη Συγκυβέρνηση με το Σαλβίνι, Πτώση της Κυβέρνησης που Προκάλεσε ο Ίδιος ο Σαλβίνι, Είναι Πολύ Δύσκολα τα Πράγματα για το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Και η Κυβέρνηση που Υπάρχει Σήμερα στην Ιταλία, ΔΕΝ Είναι Εκλεγμένη, Αλλά Προήλθε Έπειτα από Συμφωνία Μεταξύ του Κινήματος των 5 Αστέρων και του PDS ( Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς ).

    Και ΔΕΝ Είναι Υπερβολή Ότι τα Ποσοτά του Κόμματος στις Περιφερειακές Εκλογές την Ερχόμενη Κυριακή θα Έχουν Κατακόρυφη Πτώση.

    Να Σημειώσουμε, Επίσης, Ότι ο Κόσμος Έδωσε Εμπιστοσύνη στις Τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές στη Συγκυβέρνηση Κίνηση 5 Αστέρων με τη Lega Nord, για να Αλλάξει τα Πράγματα και να Οδηγήσει την Ιταλία ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ή Ακόμη και ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, αν Κρινόταν Αναγκαίο. Ως Ένα Σημείο τα Πράγματα Κυλούσαν Ομαλά, Ακόμη και με την Πολιτική στο Μεταναστευτικό Συμφωνούσαν και για Αυτό Πέρασε ο Μεταναστευτικός Νόμος Σαλβίνι και το Διάταγμα Σαλβίνι-bis, που Είναι ΔΥΟ Πολύ Σκληροί Νόμοι για τη Μετανάστευση Πολιτών ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ( ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ), και Αναφέρονται Σαφέστατα στη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, για να Λέμε και τα Πράγματα Όπως Είναι. Ο Di Maio, Όμως, Έπειτα από Κάποιες Αντιδράσεις στις Βρυξέλλες για το Μεταναστευτικό, Άρχισε να Κρατά Αποστάσεις από το Σαλβίνι, με Αποτέλεσμα ο Ίδιος ο Σαλβίνι να Προκαλέσει την Πτώση της Κυβέρνησης.

    Και η Κυβέρνηση Άλλαξε, Όμως οι ΔΥΟ Μεταναστευτικοί Νόμοι Σαλβίνι Παραμένουν σε Ισχύ, και ΔΕΝ Τολμούν να τους Αλλάξουν, Διότι σε Αυτή την Περίπτωση η Ιταλία θα Οδηγηθεί σε Εκλογές, Έπειτα από τις Αντιδράσεις Όλων των Τοπικών Κοινωνιών που θα Προκληθούν, και η Νίκη του Σαλβίνι και με ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Είναι Βέβαιη. ΔΕΝ Είναι Τυχαίο Ότι Αυτή τη Στιγμή το Κόμμα του Σαλβίνι, η Lega Nord, Εκτός από το Ότι Είναι ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ στην Ιταλία Αυτή τη Στιγμή, Πλησιάζει το Ποσοστό του 50% ως Απήχηση στην Ιταλική Κοινωνία.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

Comments are closed.