19/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ απειλεί τους καταληψίες φοιτητές με αποβολή

Κοινοποίηση:
harbarnt

Απειλές

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ με μήνυμά του τη Δευτέρα (6/5) προς τους σπουδαστές έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην αυλή του πανεπιστημίου και απείλησε με «ακούσια άδεια» τους διαδηλωτές.

«Γράφω σήμερα με αυτό το απλό μήνυμα: Η συνέχιση του καταυλισμού αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για το εκπαιδευτικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου» έγραψε στο e-mail ο Γκάρμπερ. «Όσοι συμμετέχουν ή τον διατηρούν θα παραπεμφθούν για “ακούσια άδεια” από τις σχολές τους».

Παράλληλα τόνισε ότι «τα άτομα που συμμετείχαν στις δραστηριότητες αυτές έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα ότι οι παραβιάσεις των πολιτικών του πανεπιστημίου και της σχολής θα έχουν πειθαρχικές συνέπειες και ότι περαιτέρω παραβιάσεις και συνεχής κλιμάκωση θα έχουν ως αποτέλεσμα όλο και αυστηρότερες κυρώσεις. Την περασμένη εβδομάδα, οι σχολές όλου του πανεπιστημίου άρχισαν να επιδίδουν πειθαρχικές ειδοποιήσεις σε φοιτητές που συνέχισαν να συμμετέχουν σε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα στην αυλή παρά τις ειδοποιήσεις αυτές».

«Ο καταυλισμός ευνοεί τις φωνές λίγων έναντι των δικαιωμάτων πολλών που έχουν βιώσει διαταραχή στον τρόπο που σπουδάζουν και εργάζονται σε μια κρίσιμη περίοδο του εξαμήνου» υπογράμμισε ο Γκάρμπερ. «Καλώ όσους συμμετέχουν στον καταυλισμό να τερματίσουν την κατάληψη της αυλής του Χάρβαρντ».

Η κλιμάκωση έρχεται καθώς πλησιάζει το τέλος των εξετάσεων, με αποτέλεσμα να απομένουν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι τις τελετές αποφοίτησης του πανεπιστημίου, οι οποίες αναμένεται να φιλοξενήσουν χιλιάδες μέλη και οικογένειες του Χάρβαρντ, καθώς και δεκάδες προσκεκλημένους.

«Το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, συμπεριλαμβανομένης της διαμαρτυρίας και της διαφωνίας, είναι ζωτικής σημασίας για το έργο του ερευνητικού πανεπιστημίου. Αλλά δεν είναι απεριόριστο» πρόσθεσε ο Γκάρμπερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response