05/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ο Κ.Τασούλας δηλώνει πως αυτός θα αποφασίσει για το πως θα τηρηθούν οι περιοριστικοί όροι στην Βουλή για τον Κ.Φλώρο

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών σε τέτοια περιστατικά.

Ο τρόπος που θα τηρηθεί ο περιοριστικός όρος του Κ.Φλώρου συζητά ο Κ.Τασούλας.

Το ερώτημα πώς θα τηρηθεί ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Κωνσταντίνο Φλώρο, να κρατά απόσταση 50 μέτρων από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εντός της Βουλής, φαίνεται ότι θα είναι σπαζοκεφαλιά για τον ίδιο εφόσον επιστρέψει στις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το πως θα το τηρήσει αυτόν τον περιορισμό ο ανεξάρτητος βουλευτής είναι δική του υπόθεση.

Όπως εξήγησε ο κ. Τασούλας, ο ίδιος ο βουλευτής θα πρέπει να φροντίσει να τηρήσει τον όρο αυτόν ενώ διερωτήθηκε αν ενδεχομένως αυτή η απόφαση θα παρατείνει την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Φλώρου από την Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχει αποκλειστεί για 15 μέρες από τη Βουλή ενώ έχει μειωθεί κατά το ήμισυ η βουλευτική αποζημίωση.

Τονίζεται ότι οι 15 ημέρες δεν αφορούν ημερολογιακό χρόνο αλλά ημέρες κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αυριανή ψηφοφορία που αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν θα έχει την δυνατότητα να ψηφίσει.

Ταυτόχρονα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, εξήγησε ότι ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών σε τέτοια περιστατικά.

Όπως είπε οι αποφάσεις αυτές, δεν γίνονται εν θερμώ αλλά χρειάζεται τον απαιτούμενο χρόνο, και όχι να τις υπαγορεύουν οι εξελίξεις. Για παράδειγμα, όπως είπε, θα μπορούσε ενδεχομένως η ποινή του αποκλεισμού 15 ημερών να γίνει δύο μήνες και η περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης να αγγίξει ακόμα και τους 5 μήνες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προς ώρας δεν προβλέπεται στον Κανονισμό της Βουλής ποινή για ενδεχόμενο ξυλοδαρμού βουλευτή από συνάδελφό του. Όμως, σύμφωνα με τα άρθρα 77-81 προβλέπονται πειθαρχικά μέτρα αλλά και προσωρινός αποκλεισμός των βουλευτών όταν παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Περιμένω να δω αντιδράσεις και κινήσεις, αν κάποιος του ”τόξου” ρίξει τίποτα μπουνιές….

Leave a Response