Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ

Κοινοποίηση:
KYSEA

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση του κυβερνητικου επιτελείου είναι ότι προς ώρας αποκλιμακωνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι ίδιες εκτιμήσεις, λένε, πως η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε κάποια εκκίνηση περαιτέρω κλιμάκωσης, αλλά κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει με ασφάλεια τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν και είναι πολλές. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Αθήνας και του Τελ Αβίβ.

«Η πιο ισχυρή παραίνεση στους Ισραηλινούς είναι αυτή του Αμερικανού προέδρου, η οποία αυτή τη στιγμή φαίνεται να πιάνει τόπο. Μένει να δούμε για πόσο και τι θα διαμειφθεί στο παρασκήνιο για να είναι παρατεταμένη. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάποιος άμεσος οικονομικός αντίκτυπος, αλλά είμαστε σε αναμονή», αναφέρουν πηγές.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τονίζει σε δήλωση του πως «η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη

Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΤΑΙ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΠΑΡΤΑΛΑ…..ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΝΑΖΙ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΥΤΕ ΣΥ ΑΛΛΟΣ ΕΞΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΑΠΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…………….

  2. Ρε δενδια αφου καταδικαζεις την επιθεση των Ιρανων στο ισραηλ, γιατι δεν καταδικασες και την επιθεση των ισραηλιτων στην Παλαιστηνη?
    Αλλα ας δεχτουμε πως γουσταρεις τους ισραηλιτες και δεν θεωρεισαι αντικειμενικος κριτης,, δεν θα επρεπε να διαταξεις να φυγουν αμεσως ολοι οι Ιρανοι και Παλαιστινιοι μεταναστες που εχουν ερθει εδω και ζητησαν ασυλο? Πώς αποδεικνυεις αυτη σου την αποψη, πώς την στηριζεις ως υπουργαρας “εθνικης” αμυνας?
    Υποτιθεται πως δινεις άσυλο σε μεταναστες που η χωρα σου ειναι ουδετερη στον πολεμο που γινεται στην δικη τους, γιατι αν εχεις παρει το μερος καποιου, και ειδικα τής χωρας που τούς πολεμαει, τότε πώς τούς δινεις ασυλο ρε κερατα? Αφου εχεις πολιτες της χωρας αυτης και μπορεις να την εκβιασεις
    ή να τους σκοτωσεις ως αντιποινα
    ή μπορει να ειναι πρακτορες αυτης τής χωρας και σου τούς εστειλε επιτηδες για να μαθαινουν πληροφοριες ή να σου κανουν τρομοκρατικη επιθεση ως συμμαχος τού αντιπάλου τους.
    .
    ?

  3. Γιατι ρε ξενοδουλοι δεν καταδικασατε απεριφραστα και την επιθεση του Ισραηλ στο Προξενειο του Ιραν στην Συρια , που πρωτο εκανε την αρχη;;;;;; Ε ανδρεικελα;;;;; Αντε να χαθητε καραγκιοζηδες μαζι με τους υπολοιπους καραγκιοζηδες της Ευρωπης!!

  4. δεν ειδα να καταδικασει κανενα κρατος την επιθεση των οβραιων στο προξενειο του Ιραν στην Δαμασκο

Leave a Response