Οι 2 ελληνικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου για το 2024 – Παράδεισος η Ελλάδα

Κοινοποίηση:
1165971967

Οι ελληνικές παραλίες Βουτούμι και Φτέρη βρίσκονται μεταξύ των 50 κορυφαίων παραλιών στον κόσμο, σύμφωνα με την Banana Boat, μια παγκοσμίως γνωστή εταιρεία που παράγει αντηλιακά και διαθέτει 40 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της.

Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε μια λίστα με τις κορυφαίες 50 παραλίες στον κόσμο, η οποία διαμορφώθηκε με την ψήφο των Beach Ambassadors, καθώς και τη συμβολή αρκετών από τους πιο έμπειρους ταξιδιωτικούς εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφους παγκοσμίως.

«Ο κατάλογός μας θα βοηθήσει τους ταξιδιώτες να εμπνεύσουν να αφήσουν πίσω τους την πεπατημένη και να απολαύσουν τις πιο εντυπωσιακές και χαλαρωτικές παραλίες του κόσμου», δήλωσε η Tine Holst, συνιδρύτρια της The World’s 50 Best Beaches.

Οι παραλίες ταξινομήθηκαν βάσει οκτώ βασικών παραγόντων: της μοναδικής τους χαρακτηριστικής γοητείας, της άγριας φύσης που διατηρούν, της απαραίτητης αφύπνισης τους, των φυσικών μελωδιών που προσφέρουν, της εύκολης πρόσβασης στο νερό, της συχνής γαλήνης των κυμάτων, της απουσίας υπερβολικής συνωστισμένης παρουσίας, καθώς και της συχνότητας εκδήλωσης ειδυλλιακών στιγμών.

Παραλία Βουτούμι

Κρυμμένη σε απέραντους πράσινους λόφους, η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους αναγνωρίστηκε ως η 5η κορυφαία παραλία στον κόσμο, χάρη στα κρυστάλλινα της νερά και τη μοναδική συνδυασμένη παρουσία βότσαλων και χιλιάδων λεπτών, λευκών αμμουδιών.

«Αυτή η θεαματική, απομονωμένη παραλία στο νησί των Αντιπάξων είναι προσβάσιμη κυρίως με σκάφος, διατηρώντας την ήσυχη και παρθένα σε σύγκριση με τις πιο προσβάσιμες ελληνικές παραλίες», αναφέρει η Beach Ambassadors.

Παραλία Φτέρη

Η παραλία Φτέρη στην Κεφαλονιά κατέχει την 29η θέση στη λίστα. Προσβάσιμη κυρίως μέσω σκαφών ή μέσω μιας απότομης διαδρομής με πεζοπορία σε μονοπάτι, οι Beach Ambassadors της Banana Boat ανέδειξαν την απομόνωση της Φτέρης για την «παρθένα και γαλήνια ατμόσφαιρά της», διακρίνοντάς την από τους πιο μη τουριστικούς προορισμούς.

Στον κατάλογο με τις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης, η παραλία Βουτούμι βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ η παραλία Φτέρη κατέλαβε την έβδομη θέση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response