Σκότωσε δύο άτομα με την Porsche του και η ποινή του ήταν να γράψει έκθεση

Κοινοποίηση:
india

Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία η απόφαση δικαστηρίου να επιβάλλει ως ποινή σε 17χρονο που σκότωσε 2 άτομα με την Porsche του πατέρα του, να γράψει μία έκθεση. Ο 17χρονος φέρεται να οδηγούσε μία Porsche στην πόλη Pune την Κυριακή όταν χτύπησε μία μηχανή με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τοπικό υπουργό της περιοχής Maharashtra, Devendra Fadnavis.

Ο ανήλικος τέθηκε υπό κράτηση και εμφανίστηκε αργότερα στο Δικαστήριο ανηλίκων, όπου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και 15 μέρες κοινωνική εργασία. Ως ποινή του επιβλήθηκε να γράψει και μία έκθεση για την ασφάλεια στους δρόμους, είπε ο Fadnavis.

«Μετά από αυτό, ξέσπασε οργή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός ήταν 17 ετών και 8 μηνών. Αυτό είναι ένα στυγερό έγκλημα» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν στον νόμο για τα εγκλήματα ανηλίκων το 2015, επιτρέπουν σε άτομα πάνω από τα 16 να δικάζονται ως ενήλικοι αν το έγκλημα που έχουν διαπράξει χαρακτηριστεί αποτρόπαιο. Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου προκάλεσε έκπληξη σημείωσε.

Σε πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης φαίνονται οι στιγμές πριν από το δυστύχημα, και δείχνει μία λευκή Porsche να επιταχύνει σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.
Ο πατέρας του δράστη συνελήφθη επειδή φέρεται να επέτρεψε στον γιο του να οδηγήσει παρά το γεγονός ότι ήταν ανήλικος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Pune, Amitesh Kumar. Η νόμιμη ηλικία για οδήγηση στην Ινδία είναι τα 18 χρόνια.

Το δυστύχημα έγινε πρωτοσέλιδο στην Ινδία και πυροδότησε κύμα οργής για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος ο 17χρονος.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα με οικονομική επιφάνεια φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερη επιείκεια όταν διαπράττουν κάποιο έγκλημα.

Το 2015, ο σταρ του Bollywood, Salman Khan, ήταν αντιμέτωπος με πολυετή ποινή κάθειρξης μετά από δυστύχημα με εγκατάλειψη θύματος αλλά η ποινή της εκτέλεσης της ποινής του αναβλήθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. To δυστύχημα είχε συμβεί το 2002 έξω από έναν φούρνο στο Μουμπάι με τους εισαγγελείς να ισχυρίζονται ότι πέρασε με το αυτοκίνητό του πάνω από 5 άτομα που κοιμόταν, όταν έχασε τον έλεγχο. Επέστρεφε από ένα μπαρ και αφού είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγούσε καν. Ένα από τα θύματά του πέθανε ενώ οι άλλοι ήταν τραυματίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: