Οι Έλληνες πληρώνουν την 7η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Κοινοποίηση:
αρχείο λήψης (1)

Τιμές της βενζίνης, 22-Απρίλιος-2024: Η κατά μέσο όρο τιμής της βενζίνης στον κόσμο ανέρχεται σε 1.34 (U.S. Dollar) για λίτρο, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών.

Τα πλουσιότερα κράτη διατηρούν υψηλότερες τιμές και τα φτωχότερα, όπως και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο, διατηρούν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Εξαίρεση αποτελούν οι ΗΠΑ που είναι οικονομικά προηγμένο κράτος, αλλά διατηρούν χαμηλές τις τιμές της βενζίνης.

Οι διαφορές στις τιμές της βενζίνης στις επιμέρους χώρες οφείλονται στους διαφορετικούς φόρους και στις διαφορετικές επιχορηγήσεις όσον αφορά τη βενζίνη. Όλες οι χώρες αγοράζουν πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές στις ίδιες τιμές, αλλά επιβάλλουν διαφορετικούς φόρους. Γι’ αυτό η λιανική τιμή της βενζίνης είναι διαφορετική.

Σε κάποιες χώρες, π.χ. Στο γράφημα, οι τιμές για τις χώρες που αναφέρονται με το * ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Οι τιμές για τις άλλες χώρες ενημερώνονται σε μηνιαία βάση, διότι αυτές οι χώρες έχουν ρυθμίσει τις αγορές καυσίμων και οι τιμές δεν αλλάζουν συχνά.

Screenshot 2024-04-24 103245

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Βάζεις βενζίνη και μέχρι να παρκάρεις έχει πέσει η βελόνα 1/4. Μιλάμε για διογκωτικά φουλ. Να ήταν τουλάχιστον ποιοτική και να είχε τα οκτάνια που έπρεπε θα έλεγες πάει στα κομμάτια. Ακριβή νοθευμένη και κλέψιμο στην αντλία. Σηκώνει πολύ φάπα ο ελληνέζος δούλος

  2. Νεοέλληνας,τον γαμανε και λέει και μπράβο, με διαφορά ότι ποιο άχρηστο και αποτυχημένο κυκλοφορεί στον πλανήτη

  3. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΒΕΝΤΖΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΟΘΕΥΕΜΕΝΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΑΙ

  4. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΜΠΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΨΟΛΕΝΣΚΥ”

  5. Μπράβο στον Κούλη, μπράβο στην κυβερνησάρα μας!!! Κλείστε τους παππούδες μέσα στις 9 Ιουνίου!!!

Leave a Response