ΟΥΤΕ ΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ; Απλώς…. «χάθηκαν» για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Έλληνες του Πόντου!

Κοινοποίηση:
1

Γιώργος Χρ. Αναγνωστάκος
Ποια γενοκτονία;
Απλά χάθηκαν….
Αν “χάθηκαν” κ. ΠτΔ θα τους αναζητούσε η Νικολούλη.
Σφαγιάσθηκαν, δολοφονήθηκαν, εξοντώθηκαν από τους νεότουρκους.
Δεν χάθηκαν…
———————
«Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα» αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που συμπληρώνονται σήμερα.
«Η Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία αυτή, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού. Παράλληλα, οφείλουμε να αναλογιστούμε την τεράστια συμβολή και ενεργό συμμετοχή των διασωθέντων Ελλήνων του Πόντου στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην οικονομική ανάταση, καθώς και στην άνθηση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού κατά τον 20ο αιώνα.
Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να φέρνει στο φως και να καταδικάζει ενέργειες αποτρόπαιης βαρβαρότητας, όπως η συστηματική εξολόθρευση αθώων πολιτών, προκειμένου όχι μόνο να διαφυλαχθεί η μνήμη των θυμάτων αλλά και να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάληψη της ευθύνης για ειδεχθείς πράξεις του παρελθόντος και η ειλικρινής μεταμέλεια αποτελούν δείγμα γενναιότητας και ευθύνης ηγετών, που προσβλέπουν σε ένα μέλλον ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών» καταλήγει η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

32 Σχόλια

  1. Ολοι εσεις που σχολιαζετε νομιζω οτι δεν εχετε καταλαβει τι εχει πει η κ ΠτΔ

    Οταν υποστηριζει οτι χαθηκαν δεν εννοει οτι δε σφαγιαστηκαν δεν δολοφονηθηκαν απλα οτι χαθηκαν ψυχες

    Ειστε αδιαβαστα προβατα ολοι σας ανεξαρτητως πολιτικων ιδεολογιων

  2. Απο Αριστερη απλυτη μη περιμενει κανενας να ακουσει για Πατριδα,Σημαια,Θρησκεια,Απο αυτη την κυρατσα …”ευχαριστα” θα μπορουσε να πει οτι δεν υπαρχει Γενοκτονια των Ποντιων αλλα οτι υπαρχει …….”Γενοκτονια των Τουρκων,απο τους Ποντιους” απ αυτους τους αθεους μπολσεβικους,ολα να τα περιμενει κανεις.Να την χαιρεσαι Κυριε Μητσοτακη την εκλογη που πηρες για την ως ανω κυρια ως προεδρου της Δημοκρατιας,εκει ψιλα στο βουνο οπως ελεγες οτι παιρνεις τις σοβαρες αποφασεις αυτα ειπες οταν σε ρωτησε δημοσιογραφος ,και ειχες απολυτο δικιο γιατι οπως λεει και ο λαος η τρελα δεν παει μονο στα βουνα,αλλα και στους ανθρωπους !!!!!!!!!!!!!!!!

  3. ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ Κα ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ??
    ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ???

  4. Όταν για χρόνια ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ και επειδή όλα αυτά είναι αμφίδρομα, οπότε όταν το σύστημα σε ανταμείψει, μετά για να μην σε ξεράσει και χάσεις αυτά, που ούτε στα καλύτερα σου όνειρα δεν είχες δει, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΛΑ.
    Άρα υπηρετώντας ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ (που εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας από πρόταση του Μητσοτακέϊκου) σωστά ανέφερε στην ανακοίνωσή της με αφορμή τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πως: «Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα» (ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΘΟΣΩΤΗΡΕΣ) ! ! !
    ΔΗΛΑΔΗ… ΟΥΤΕ ΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ «ΧΑΘΗΚΑΝ»…..
    Και έζησαν αυτοί καλά και ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ! ! !
    β. τεζαρης
    ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

  5. Ο κωλος ως σημείο αποθήκευσης συμβουλών.
    1.Για τις ειδεχθείς πράξεις “του παρόντος”και
    τη συστηματική εξολόθρευση αθώων πολιτών
    οι “δειλοί” κι “ανεύθυνοι” ηγέτες δε θα έπρεπε
    να δείξουν μεταμέλεια ?
    2.Ποιος έχασε την αξιοπρέπεια για να την
    βρείτε εσείς?

  6. η συριζαία μίλησε για γενοκτονία, πάντως. Δεν κινήθηκε στη γραμμή καιρίδη

  7. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΟ.
    ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΑΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ….
    ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΡΑΓΕ;
    ΣΙΧΑΜΑ ΚΑΤΙΝΑ,
    ΠΛΕΝΕΣΑΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΔΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ Ο,ΤΙ ΦΟΡΑΓΕ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ; ΘΑ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ…ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ;
    ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ;

  8. Αν ο μακαριτης ο πατερας σου δεν αθωωνε τον αντρικο παπαντρικο , θα ησουνα στα αζητητα!..Μια συνηθης μετριοτητα ανελιχθηκε σε προεδρο του ΣτΕ και μας εκατσε και πτδ!…Δεν εμαθες κυρια μου οτι ,με την βοηθειαν παντοτε των γερμανων, προηγηθηκαν των δολοφονικων πειραματων του αουσβιτς, οι εν ψυχρω εκτελεσεις των Χριστιανων του ΠΟΝΤΟΥ, δηλ. Ελληνων, Αρμενιων , Συρων,.. απο τους νεοτουρκους του κεμαλ(υπαρχει και φωτογραφια του ,παροντος του χιτλερ).Δηλ. ενα πραγματικο ξεκληρισμα!..ΑΛΛΑ ,μανταμ οι ευαισθησιες σου εξαντλουνται στα “οντα”, που ονομαζονται λοατκι.!..Τελος, πρεπει οι πτδ να εκλεγονται απευθειας απο τον Λαο, αφου περασουν απο σκληρες εξετασεις ,π.χ. Ελληνικη ιστορια ,γλωσσα, διπλωματια, διεθνες δικαιο,..Σ’ αυτα η μανταμ υστερει καταφωρα.Ειναι ολιγιστη!..
    Σημειωση:Προηγηθηκε της μανταμ η αλλη κυρια ,που εγραψε οτι οι Ελληνες της Μ.Ασιας στην Σμυρνη στριμωχθηκαν στην παραλια!…Η μανταμ ειπε οτι χαθηκαν!..Εδω εφαρμοζεται η αρχη των συγκοινωνουντων δοχειων.Ολα αυτα συμβαινουν σε κυβερνησεις της ΝΔ.

  9. ΚΑΛΑ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΣ..ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΟΥ !! -ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ…ΟΧΙ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ- ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΗΝ…. ΤΟ ΟΝΟΜΑ…ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΟΥ…ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ.. ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠ’ ΕΞΩ…ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ !!!. ΕΣΥ ΚΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ..ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ.. ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ.. ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ..ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ..ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ..ΕΦΙΑΛΤΗΣ – ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ – ΔΟΥΚΑΣ – ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ – ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ ΤΟ ΓΕΡΟ – ΑΑΡΟΝ ΑΒΟΥΡΗ -Κ.Λ.Π. ΔΗΛΑΔΗ.. ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ !! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  10. Τι έχει να μας πει ο Κουλης για την επιλογή του;;;;;; Χάθηκε μια ελληνίδα, αυτή την κατουρημένη και αγ@@@τη βρήκες ρε κακομοίρη…..αλλά, τα ξένα αφεντικά έχουν τον πρώτο λόγο. Τους Έλληνες πατριώτες τους γράφουμε στ’ αρχιδια μας. Κουλα ε κουλα.

  11. ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΤΟΥΒΛΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ.ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΗΣ.Ο ΚΑΣΜΑΣ ΠΑΚΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΗΣ.

  12. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΕΗ ΠΡΟΔΟΤΡΑ ΣΥΡΙΖ@Ι@ Κ@ΡΙΟΛ@ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠτΔ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Ν’ ΑΚΟΥΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΙΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΕΙΑ. ΑΙ ΣΙΚΤΗΡ ΜΟΥΝΟΠ@ΝΟ.

  13. Για τα πουστρακια και τις λεσβιες πριν δυο μερες λαληστατη η κυρα κατινα….Για τους Ποντιους , ανθελληνικες νεοταξιτικες αρλουμπες….. Τετοιους ”ηγετες” εχουμε γι’αυτο και γιναμε αποικια των ξενων…..Την ψηφησε κανεις Ελληνας αυτη την μουτσουνα??? Για ποια Δημοκρατια μιλαμε?????

  14. Ακομη και ο πακης σε τετοια εθνικα θεματα,τα εχωνε στους τουρκαλαδες.Ρε τι μπολσεβικικο βουρ@ο εκαναν προεδρο.

    1. Ακριβως φιλέ μου !!!! Απο τους βασικούς λόγους που δεν τον ήθελε ο ψευτοδεξιος φιλελεύθερος λάτρης της πολυτισμικοτητας Κούλης!!! Μέχρι και ο Τσίπρας τον άφηνε να τα χωνει στους τούρκους όπως τα εχωνε και ο Καμμένος άλλο που τα έκανε μπουρδέλο ο Καμμένος σε πολλά θέματα θυμάστε όλοι πως στοχοποιουσαν τον καμμένο τα μπουρδελοκαναλα επειδή τους απαντούσε στο ίδιο ύφος και τόνο και οτι θα έπρεπε να ηταν λιγοτερο ορμητικός στις δηλώσεις του!!!
      Αυτό θελουν μέχρι και στις δηλώσεις που κάνουμε να έχουν το ύφος υποταγής μέχρι και στις δηλώσεις να κάνουμε τις κότες!!!
      Αναρωτιέμαι ποσο στοκοι είναι όλοι όσοι ψηφισαν Κούλη πιστεύοντας οτι επρόκειτο για γνήσιο δεξιό πατριώτη ουυυστττ ζωαδια!!!!!

  15. Η τριχοπόδαρη γεροντοκόρη υποτιμά επίτηδες τούς 350.000 χιλιάδες θύματα τού σφαγέα Κεμάλ.Είναι Συριζαια καί
    μισεί τήν Ελλάδα καί τούς έλληνες.Λαχταρούν τήν αλλαγή πληθυσμού.
    Γιάννης Λάκων

  16. Απλό είναι!! Aπο την επαρχια ηταν τα παιδιά και μόλις ήρθαν στην πόλη χάθηκαν γιατί δεν ηταν ανα ομάδες και έπαιρναν λάθος γραμμές λεωφορείων τρένων τρολευ!!!! Ουστ απο εδώ μωρή βρώμα!!!

  17. Τοση ψυχικη αναλγησια
    μην πω αναισθησια
    για το μαρτυριο
    το σφαγιασμο ενος λαου
    που και οι πετρες ραγιζουν και κλαιει ο ουρανος
    απο τη σημερινη πολιτικη ηγεσια.
    Ευγε ,ειναι σπουδαιοι ανθρωποι
    σαν δεν ντρεποντε.
    Μα αν δεν τους εδερνε τοση αναλγησια
    δεν θα σφαγιαζαν τον Ελληνικο λαο
    με την οικονομικη εξαθλιωση
    και την υπουδουλωση του υπουλα και νυχτα στους λαθροεισβολεις
    δια των οποιων θα εχουμε καινουρια γενοκτονια των Ελληνων
    αρκει να θυσαυριζουν οι της πολιτικης ηγεσιας.

  18. Ντροπή σου που πατάς τα χώματα τούτα κυρά μου.
    Ούτε μια αναφορά στην λέξη γ@μ@τουρκος , Τούρκος , πες το. Μόνοι τους οι σφαγιασθέντες κόψαν τις φλέβες τους;

  19. Αντε να έρθει η ώρα να σε χάσουμε και σένα..

  20. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε δουλάκια του σιωνισμού να ομιλούν περί Ελλήνων;

  21. Φαινεται πως οι συναψεις ορισμενων μπλοκαρουν
    και το μονο που κανουν ειναι να βγαζουν αναρθες κραβιες
    που κανεις δεν κατανοει και δεν καταλαβαινει
    Απο ανθρωπακια με μπλοκαρισμενες συναψεις
    δεν περιμενουμε να ακουσουμε τη γνωμη τους για σπουδαια ζητηματα .
    Ας την ερμηνεψουν και να την κρατησουν για τον εαυτο τους
    παρα να κραζουν ασκοπα.
    Μια παρημια λεει
    οποιος τσιμπαει τον γαιδαρο ακουει την πο@δη του

  22. Χάθηκαν όλα σε αυτή την χώρα.Ενας πατριώτης δεν θα ανέβει στην εξουσία νά δοξάσει όλους αυτούς τους νεκρούς μας.Θα έρθει η ώρα σας παίξτε με το λαό καί θα δείτε την οργή του.

  23. MYΓΟΧΕΣΜΑ
    αντε να την αποκαλουμε ολοι ετσι,διαδωστε το

  24. κώλοτουρκάλα θα δεις τη θα πάθεις όταν θα έρθει η ώρα

  25. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ Η ΜΠΑΜΠΟΓΡΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΜΟΥΣΙΤΣΑ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΒΗ ΜΑΊΜΟΥ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙΟ Κ@Λ@Σ ΤΗΣ… .

  26. Μη περιμενουμε να θρηνησουν τους νεκρους μας προσκυνημενοι,εμεις τους ειμαστε αρκετοι.
    Δεν ξεχνω Ποντο,Κυπρο,Β.Ηπειρο,Μακεδονια.

  27. …ναι….χάθηκαν μέσα στ’απόβραδο, μέσα στη μπόρα, στον καπνό και στη νυχτιά….

    1. Αν χάθηκαν, μήπως να ψάξουμε τα τους βρούμε τότε;

Comments are closed.