Νάρκωσαν και βίασαν την αναπληρώτρια υπoυργό Υγείας της Αυστραλίας Μπρίτανι Λάουγκα!

Κοινοποίηση:
mpritani-laougka

Η βουλευτής του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μπρίτανι Λάουγκα, κατήγγειλε ότι την νάρκωσαν και την βίασαν!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Αυστραλή αναπληρώτρια υπουργός, δέχθηκε επίθεση σε νυχτερινή έξοδο που έχει στην εκλογική περιφέρεια της Yeppoon.

«Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα και, τραγικά, συμβαίνει σε πολλούς από εμάς», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην πρόσφατη βία κατά των γυναικών.

Η 37χρονη βουλευτής, μετέβη σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στις 28 Απριλίου, όπως γράφει το BBC.

«Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν την παρουσία ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό μου, τις οποίες δεν είχα πάρει», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός σε ανάρτηση που έκανε στα social media, προσθέτοντας ότι η ουσία την είχε επηρεάσει «σημαντικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λάουγκα ήρθε σε επαφή με άλλες γυναίκες που δήλωσαν ότι είχαν ναρκωθεί το ίδιο βράδυ.

«Δεν είναι εντάξει. Θα έπρεπε να μπορούμε να απολαμβάνουμε την κοινωνικοποίηση στην πόλη μας χωρίς τον κίνδυνο ναρκωτικών ή επίθεσης», τόνισε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να «θεραπευτεί σωματικά και συναισθηματικά».

Στο μεταξύ, η αστυνομία που πραγματοποιεί έρευνες για την υπόθεση δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει επιπλέον αναφορές στην ίδια περιοχή, ωστόσο ζήτησε από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες ή έχει βιώσει κάτι παρόμοιο να επικοινωνήσει μαζί της.

Η Λάουγκα εξελέγη για πρώτη φορά στην έδρα του Keppel το 2015.

Από την πλευρά της η υπουργός Στέγασης του Κουίνσλαντ Μέγκαν Σκάνλον χαρακτήρισε τις κατηγορίες «σοκαριστικές και τρομακτικές», όπως μετέδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

«Η Μπρίτανι είναι συνάδελφος, είναι φίλη, είναι μια νεαρή γυναίκα στο κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ και αυτά είναι πραγματικά σοκαριστικά πράγματα που διαβάζει κανείς», συμπλήρωσε η Σκάνλον τονίζοντας στη συνέχεια:

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι δυσανάλογα τα θύματα ενδοοικογενειακής, οικογενειακής και σεξουαλικής βίας. Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τις γυναίκες και να σταματήσει τη βία».

Τέλος σημειώνεται ότι η Αυστραλία έχει γίνει μάρτυρας μιας πληθώρας περιστατικών βίας λόγω φύλου τις τελευταίες εβδομάδες. Τον Απρίλιο, ο Joel Cuachi μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έξι ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ.

Πέντε από τα θύματα ήταν γυναίκες και ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο αυστραλιανό ABC News ότι ήταν «προφανές» ότι επικεντρώθηκε στο να βλάψει τις γυναίκες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το λεει κατευθειαν .Οχι μετα απο 20 η 25 χρονια οπως κανουν πολλες που μπορει να το ειδαν και ονειρο.

  2. Ακόμα δεν έχουν δει τίποτα εκεί στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Νομίζουν ότι είναι ασφαλείς επειδή είναι μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο αλλά δεν είναι…

Leave a Response