Ξεκινάει η μείωση ενοικίων κατά 40% λόγω κορωνοϊού! Δείτε ποιούς αφορά και όλες τις λεπτομέρειες…

Κοινοποίηση:
1

Στον μηχανισμό με τον οποίο θα εφαρμοστεί το “ψαλίδι” 40% στα ενοίκια αναφέρεται η νέα ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ.

Τις λεπτομέρειες για το πως και σε ποιους θα μειωθούν τα ενοίκια των επαγγελματικών χώρων και της πρώτης κατοικίας περιλαμβάνει η νέα ΠΝΠ. Αναλυτικά προβλέπεται πως το “ψαλίδι” στο ενοίκιο κατά 40% αφορά τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή.
Συγκεκριμένα :
Για επαγγελματικά ακίνητα
Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.

Τέλος χαρτοσήμου και ΦΠΑ κατά περίπτωση υπολογίζονται εκ νέου και επιβάλλονται επί του μισθώματος που προκύπτει από την ανωτέρω μερική καταβολή. Η μερική μη καταβολή του μισθώματος του πρώτου εδαφίου δεν γεννά δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εις βάρος του μισθωτή ούτε οποιαδήποτε άλλη αστική αξίωση.

Τα οριζόμενα στα προηγούμενα εδάφια ισχύουν και για την περίπτωση μισθωτών στους οποίους έχει παραχωρηθεί έναντι μισθώματος η χρήση πράγματος, κινητού ή ακινήτου, ή και των δύο μαζί, που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης, και αφορά σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19.

Για πρώτη Κατοικία

Το μέτρο ισχύει και για τις συμβάσεις μίσθωσης κύριας κατοικίας, στις οποίες μισθωτής είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση της ίδιας παραγράφου, του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Προσοχή, απαιτείται ο εργαζόμενος να συνδεόταν με σχέση εργασίας με την επιχείρηση κατά τον χρόνο έναρξης εφαρμογής των ειδικών και έκτακτων μέτρων περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. @ εσυ είσαι μαλακας και με ταμπέλα. Ούτε τι λες δεν ξέρεις τσολι

  2. ΕΛΛΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ! ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!! ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΊ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΑΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΥΣΑΡΧΙΔΕΣ ΦΘΟΝΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΡΠΟΘΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ. ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΘΑ ΧΑΊΡΟΝΤΑΙ!!! ΔΥΣΤΥΧΏΣ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΚΩΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ , ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΡΏΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ “ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ”

  3. ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ???? ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΣΕΙΣ ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΤΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ !!!ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΜΙΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑ 40% ???? ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΜΕ 40 ΜΑΣΣΕΛΕΣ !!!! Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ !!!! ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΥΡΙΖΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!!!

  4. Ναι ρε βολεψακια τζάμπα τα ήθελες όλα ε;.. σου λέει ευκαιρία! Κάθε μήνα θα τσεπωνεις την 800 και δώρο Πάσχα..πρέπει απαραιτήτως ο ιδιοκτήτης σπιτιού να είναι πλούσιος;; Κακός που γίνεται έστω και αυτή η μείωση

    1. Ναι ρε μαλάκα, μηνιάτικο 800 τού ‘κοψε και τού ‘δωσε και κάθε μήνα δώρο Πάσχα! Ντιπ βλαμμένος, έτσι;

  5. Και όμως όποιος θέλει ας το δεχτεί οποίος έχει αποθυμενα ας βρίζει ποσως νοιάζει καποιουε. Δίχως να μιλώ απαραίτητως προσωπικά μη τα θέλει ο Έλληνας όλα δικά του να βολευτει εις βάρος άλλων με κάθε αφορμή ..γνωρίζω άτομα που δούλεψαν σα σκυλιά στη ζωή τους στερούμενα πολλά για να μαζέψουν τον οβελο τους να πάρουν μια γκαρσονιέρα ώστε όταν δε θα μπορέσουν να δουλέψουν ξανά να καταφέρουν να ζουν από αυτό το ενοίκιο το οποίο αν τους στερηθεί έχουν κ οι ίδιοι στερήσεις κ απωλειες. Τα παράπονα σας σε τράπεζες και ζαμπλουτους που μπορούν να κάνουν πολλά τώρα για να βοηθήσουν. Γιατί φθονειτε έτσι τον κόπο άλλων που ίσως κατόρθωσαν το ακατόρθωτο για εσας ; Σας χρωστά το σπίτι του ο καθένας; Κάποιοι που έχουν πολύ περιουσία ίσως να φανούν πλεονέκτες (που και πάλι δικαίωμα τους μιας και ίσως να κόπιασαν για την περιουσισ τους και τους ανήκει)..άλλα φτωχοί που δούλεψαν να έχουν μια γκαρσονιέρα κ να ζουν από το νοίκι της γκαρσονιέρας βρε τι σας φταινε;; μήπως να τα χαρησουν κ σε αλλοδαπούς;; Χαλαρώστε λίγο η Κάκια κ ο φθόνος δε βοηθά. Φορολογουνται κανονικοτα δίχως να τα έχουν κλέψει μα κοπιάσει.

  6. Και πως θα πληρώσω το 60% του ενοικίου του μαγαζιού μου, που μου το έκλεισες με νόμο κ. Μητσοτάκη, με μηδέν εισπράξεις;
    Και έχω να ταίσω και 5 παιδιά, κ. Μητσοτάκη…

  7. Ααα.., θα πάρει και 60ο/ο από κλειστό μαγαζί δηλαδή ο κληρονόμος που ζει από ενοίκια, μάλιστα… Ωραίος…

    1. Ναι ρε βολεψακια τζάμπα τα ήθελες όλα ε;.. σου λέει ευκαιρία! Κάθε μήνα θα τσεπωνεις την 800 και δώρο Πάσχα..πρέπει απαραιτήτως ο ιδιοκτήτης σπιτιού να είναι πλούσιος;; Κακός που γίνεται έστω και αυτή η μείωση

Comments are closed.