Μολύνθηκαν με κορονοϊό σε γηροκομείο στην Γερμανία – Είχαν κάνει όλοι τους το εμβόλιο της Pfizer

Κοινοποίηση:
ΕΜΒΟΛΙΟ

Τρόφιμοι γηροκομείου στη Γερμανία, που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μολύνθηκαν από τον κορονοϊό.
«Έκρηξη» κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης σε γηροκομείο στη Γερμανία, όπου τρόφιμοι και προσωπικό είχαν ήδη λάβει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.

Όπως αναφέρει η γερμανική DW, όλοι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, με τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις 25 Ιανουαρίου.
Γίνεται λόγος για ένα γηροκομείο στην περιοχή Μπελμ, όπου – σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η τοπική κυβέρνηση – 14 τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό την περασμένη εβδομάδα.

Κανένας δεν εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα και παραμένει άγνωστο το πώς ακριβώς μολύνθηκαν από την Covid-19.

Προειδοποιήσεις για την άρση του lockdown
Παράλληλα, υπάρχουν προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της άρσης του lockdown. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ, ανέφερε πως εάν η άρση γίνει νωρίς, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και οι επικεφαλής των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων της χώρας αναμένεται να έχουν τηλεδιάσκεψη για τη σταδιακή άρση των μέτρων από την 15 Φεβρουαρίου ή την επέκταση του lockdown.

Ο Σόντερ εξέφρασε την εκτίμησή του πως οι περιορισμοί θα συνεχιστούν, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει λόγος να αρθούν τώρα. Φανταστείτε: ανοίγουμε τα πάντα με μία μόνη κίνηση, τότε, σε δύο – τρεις εβδομάδες θα είμαστε σε μία κατάσταση χειρότερη από πριν».

«Εάν κάνουμε λάθος τώρα, θα έχουμε τρίτο κύμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    Οι μεγάλοι επιστήμονες σπάνε το κεφάλι τους να βρουνε πως μολύνθηκαν από κοβιντ οι εμβολιασμενοι τελικά μας κάνουν πλάκα η αυτό θα πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε με τους επιστήμονες που έχουμε

Comments are closed.