Μια φωτογραφία από ένα άγημα που δημιουργεί ερωτηματικά

Κοινοποίηση:
sxolh pz

Στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ army.gr δημοσιεύτηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού (ΓΕΠΣ) στην Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Μια φωτογραφία μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση .Η φώτο απο τη φρουρά της Σημαίας .Προσέξαμε ότι πλέον του σημαιοφόρου και οι παραστάτες φορούσαν μπερέ Αξιωματικού και ζουμάροντας περισσότερο προσέξαμε ότι εκτός του σημαιοφόρου ,ήταν Ανθυπολοχαγοί και οι παραστάτες ,γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τον Διακλαδικό Παρατάξεων-Παρελάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων που σαφώς ορίζει οτι η φρουρά της σημαίας αποτελείτε από

α. Ένα Λοχία ή Κελευστή ή Σμηνία. β. Ένα Δεκανέα ή Δίοπο ή Υποσμηνία. γ. Τρεις Στρατιώτες ή Ναύτες ή Σμηνίτες. Ως Σημαιοφόρος ορίζεται Αξκός βαθμού Υπολοχαγού ή Ανθυπολοχαγού, Ανθυποπλοιάρχου ή Σημαιοφόρου ΠΝ, Υποσμηναγού ή Ανθυποσμηναγού.

Οπότε οι νεαροί Ανθυπολοχαγοί οριστήκαν σε καθήκοντα Λοχία ,Δεκανέα και Στρατιωτών. Να τονίσουμε εδώ ότι προφανώς οι Ανθλγοί αυτοί ανήκουν στην Τάξη 2023 της ΣΣΕ που εκπαιδεύεται στην Σχολή ΠΖ και προφανώς η συμμετοχή τους σε παρατάξεις και μάλιστα σε καθήκοντα που δεν προβλέπονται απο τον βαθμό τους δεν θα είναι στο πρόγραμμα εκπαιδεύσεώς τους .

Τέλος σαν ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ αναμένουμε στην εφαρμογή των πρόσφατων δηλώσεων του ΥΕΘΑ για αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις να υπάρχει και ένας περιορισμός στον μεγάλο αριθμό αγημάτων σε διάφορες εκδηλώσεις που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καθημερινότητα για πολλές Μονάδες και να ενισχυθεί η εκπαίδευση που πρέπει να είναι η κύρια αποστολή του Στρατού μας ….

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Οι στρατιωτικοι και αναφέρομαι στους ταξιαρχους και πανω ειναι κοτες ληρατες. Η χώρα ξεπουληθηκε, ελληνοπουλα μεταναστευουν και εκεινοι ξεχνουν τον ορκο τους. Δημοκρατια δεν εχουμε, ο λαος ειναι φοβισμενος, εξαθλιωμενος και ο εχθρος εντος.

  2. Τη δουλειά έχει το Διακλαδικό άγημα στη Σχολή Πεζικού…Διακλαδικό έχει μόνον το ΓΕΕΘΑ γι’αυτό λέγεται διακλαδικό (Στρατός-Αεροπορία-Ναυτικό)…Η ΣΧΠΖ στη Χαλκίδα ανήκει στο ΓΕΣ…Στη σχολή ολα τα αγήματα τα κάνουν οι εκπαιδευόμενοι Ανθλγοι-Λγοι-Ανθ/στες-Μόνιμοι Υπαξιωματικοί.

  3. Αυτό που εγώ κατάλαβα είναι πως οι ψαράδες οι Ανθυπολοχαγοί συνήθισαν να είναι εξουσία ως τεταρτοετείς στην Σχολή και την έχουν δει Στρατηγοί και έστειλαν την φωτογραφία στις εφημερίδες. Χέστηκε η φοράδα μας στο αλώνι αν οι νέοι έφαγαν ένα άγημα. Υγεία να έχουν, στα επόμενα 35 χρόνια θα φάνε και άλλα τέτοια απρόβλεπτα.

  4. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
    για μένα σημαίνει ισοπέδωση
    και οι αρλούμπες δεν υπάρχουν άτομα
    είναι ποινικα κολάσιμο. ( με το Στρατιωτικό δίκαιο)
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΘΗΤΕΙΕΣ
    ΓΙΑ ¨ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ¨ πολιτικούς σκοπούς ( το μόνο
    ρουσφέτι που απέμεινε για το πόπολο) και να εφαρμόζουν
    ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τα προβλεπόμενα.
    ΥΓ. βάλτε παράλληλα το γεγονός αυτό, με τα γεγονότα
    α. που τοποθέτησαν Ελληνικές σημαίες χωρίς σταυρό στον ιστό
    β. σε ανάκρουση Εθνικού ύμνου να βηματίζουν η προεδρίνα με τον υποτακτικό της
    γ. ενοχλούσαν τα βήματα της προεδρικής φρουράς με το χτύπημα και θυμάστε τι πρόταση έγινε
    και πολλά πολλά ακόμα………………..

  5. μην φαινεται παραξενο για το (αλλοκοτο) του αγηματοs,,πιθανον δεν θα υπηρχαν ατομα και για αυτο μπηκαν αυτοι που μπηκαν…. εγω ειμαι σε μια μεγαλη υπηρεσια του ναυτικου στον πειραια,,διπλα απο την σχολη δοκιμων.. επειδη σαν υπηρεσια εχει αρκετα καθηκοντα με αγηματα ολο τον χρονο και αντιπροσωπειεs,,,,,, δυστυχωs υπαρχει παρομοιο φαινομενο,,,να βλεπειs π.χ. σε θεση αγηματαρχη (εκει που κανονικα θα ηταν εννοω εναs νεαροs αξιωματικοs) να πηγαινει ατομο με 30 χρονια στην πλατη του……..η σε θεσειs που αλλοτε ηταν μονο ναυτεs,,να μπαινουν πλεον π.χ. επικελευστεs και αρχικελευστεs ………

Comments are closed.