Μειώνονται στα τουριστικά λεωφορεία τα τέλη κυκλοφορίας

Κοινοποίηση:
τουριστικά λεωφορεία

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, σε μια προσπάθεια της  κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό, προχωρά σε γενναία  μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μειώνονται τα τέλη:
α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ , ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ , ΟΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ & ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ , ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΟΥΝΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΦΗΠΝΙΣΤΗ & ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ , ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ,
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΛΑΜΨΗ ΣΤΑ ΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!

Comments are closed.