Μαθήτρια ΕΠΑΛ σε Τσίπρα: «Δεν έχουμε θέρμανση και τουαλέτες σε ένα σχολείο με 500 παιδιά» (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο νομό Θεσσαλονίκης, Τρίτη 6 Ιουνίου 2023.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Συνομιλία με μια μαθήτρια τρίτης Λυκείου σε ΕΠΑΛ για το υψηλό ποσοστό αποχής μαθητών Επαγγελματικών Λυκείων από τις πανελλαδικές είχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στις σχολικές υποδομές του Λαγκαδά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τη ρώτησε πόσα παιδιά από το τμήμα της έδωσαν πανελλαδικές, με την ίδια να απαντά πως «είμαστε 27 άτομα και μόνο τα 11 έδωσαν εξετάσεις», υποστηρίζοντας πως πολλοί συμμαθητές της δεν βρίσκουν νόημα στις σπουδές, καθώς με πτυχίο ή χωρίς, πολλοί νέοι καταλήγουν να εργάζονται ως σερβιτόροι.

Από την πλευρά του ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως «για τα παιδιά των ΕΠΑΛ είχαμε προγράμματα στα πανεπιστήμια, τα ποια τα κατάργησαν αμέσως, είχαμε δώσει τη δυνατότητα σε πανεπιστήμια που το επιθυμούσαν μαζί με τους φορείς της αγοράς να φτιάξουν τμήματα υψηλού επιπέδου σπουδών με ελεύθερη πρόσβαση και χωρίς εξετάσεις για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ και μετά να έχουνε πρόσβαση στην αγορά εργασίας».

Η μαθήτρια αναφέρθηκε στα προβλήματα του σχολείου της, λέγοντας πως «πηγαίνω σε ένα σχολείο χωρίς τουαλέτες, θέρμανση, και είμαστε 500 συνολικά παιδιά. Τα βιβλία μας ήρθαν δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όταν πήγαινα γυμνάσιο και ήσασταν εσείς πρωθυπουργός, είχαμε βιβλία από την πρώτη μέρα», με τον κ. Τσίπρα να απαντά πως «αυτά είναι τα αυτονόητα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Η λύσις: Κατουράτε ο ένας το άλλον και ζεσταίνεστε.

  2. Η μικρη κυρια, ας τον ρωτουσε καπως διαφορετικα τον Τσιπρα, ωστε να μην κανει μπαμ οτι ειναι κατευθυνομενη απο καποιο Συριζαιο.
    Γιατι εμεις δεν εχουμε aircondition, ενω οι παρανομοι που εισβαλλουν στην Ελλαδα, εχουν aircondition?

  3. κοπελια χανεις τα λογια σου . αποδεδειγμενα . ειναι ολοι τους για ισοβια τουλαχιστον .

  4. Χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ; Πας καλά ρε; Τι άλλο θ’ ακούσουμε από τον Τσίπρα; Δεν αντέχει η αγορά να ξεσκαρτάρει απόφοιτους πανεπιστημίων που μπήκαν κατα λάθος σε αυτά!

  5. Άλλη μία κομμουνίστρια πάει να ξεπλύνει τα παρτάλια της αριστεράς

  6. XESTHKE δεσποινις μου.ΑΥτος τα παιδια του τα εστειλε στη σχολη HILL. Ας ειχες κι εσυ λεφτα ΝΑ ΠΑς ΕΚΕΙ. Τι φταιει αυτος τωρΑ?

    1. Βαλτή ήταν, τι περίμενες να πει; Γενικά αν δεις πολιτικούς αρχηγούς να μιλάνε σε κόσμο, να ξέρεις πως είναι δικοί τους

Comments are closed.