Μίλησε… και η Σακελλαροπούλου: «Το φετινό Πάσχα θα …”

Κοινοποίηση:
sakellaropoulou1

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο Facebookτονίζει πως, «Το φετινό Πάσχα θα διαφέρει ως προς τους τρόπους που θα το γιορτάσουμε, όχι όμως και ως προς το περιεχόμενό του».

«Ας είναι και φέτος η Λαμπρή, η διαιώνιση και ο ανακαινισμός του θαύματος της ζωής» προσθέτει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή «να σημάνει την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας και την ανάστασή της μέσα στο φως».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Οι μέρες της πανδημίας, στη χώρα μας και στον κόσμο, μοιάζουν με μια μακρά Μεγάλη Εβδομάδα. Η ατμόσφαιρά της είναι διάχυτη παντού, στους άδειους δρόμους και στα περίκλειστα σπίτια μας, στο μυαλό και στις καρδιές μας. 

Όμως το πένθος αυτών των ημερών, όπως διδάσκει η ορθόδοξη παράδοσή μας, δεν συνοδεύεται από την απόγνωση και την απαισιοδοξία. Είναι ένα πένθος γλυκύ, γιατί εμπεριέχει το σπέρμα της ελπίδας. Ακόμα και στο μοιρολόι της Παναγιάς, στο «Γλυκύ μου Έαρ», που τόσο μας συγκινεί, στο βάθος του θρήνου για το ανθρώπινο πεπρωμένο αχνολάμπει η κατάφαση της ζωής. Ξέρουμε πως η ζωή θα υπερνικήσει τον θάνατο, το νιώθουμε στη φύση που σκιρτά και ξαναγεννιέται. Μέσα σε ένα κλίμα δέους και κατάνυξης, περισυλλογής και ενδοσκόπησης, μέσα στην ευεργετική χαρμολύπη της μεγάλης εβδομάδας, περιμένουμε την θαυματουργή κάθαρση της Ανάστασης.

Το Πάσχα είναι ένα πέρασμα προς την αναγέννηση μέσα από το θείο δράμα· μια πνευματική διαδρομή προς το φως. Συνυφασμένο με την ιστορία του Ελληνισμού, δεν συμβολίζει μόνο την ανάσταση του έθνους, αλλά και την ουσία του ελληνικού πνεύματος, που ανέκαθεν πίστευε στον τελικό θρίαμβό του καλού. Είναι η γιορτή της ευφρόσυνης αγάπης. Ο θάνατος χάνει το κεντρί του, ο ‘Αδης νικιέται από την αγάπη προς τον ‘Αλλον. Και η νίκη αυτή είναι το ανυπέρβλητο θαύμα των ημερών, το θαύμα στο οποίο μετέχουμε όλοι, προσφέροντας την ψυχική μας ενέργεια και την πρακτική αλληλεγγύη μας στον συνάνθρωπό μας, συνειδητοποιώντας ότι η μοίρα του είναι και δική μας μοίρα.

Το φετινό Πάσχα θα διαφέρει ως προς τους τρόπους που θα το γιορτάσουμε, όχι όμως και ως προς το περιεχόμενό του. Ας είναι και φέτος η Λαμπρή, η διαιώνιση και ο ανακαινισμός του θαύματος της ζωής. Ευχόμαστε να σημάνει την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας και την ανάστασή της μέσα στο φως».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μοιάζει με την Λατση αυτη λίγο, μηπως έχουν κάποια συγγένεια ;

  2. ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΙ………..ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ…ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΑΘΕΗ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ ΝΕΟΤΑΞΗΤΡΙΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΑ………………ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΣΥΚΟΝΤΑΡΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΝΟΙΜΟΝΙΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΧΕΤΑΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟ ΣΤΙΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ………

  3. Μωρη σιχαμερη αθεη αριστερη πατσαβουρα……Εχει ο Θεος για ολους σας…. Τα καταφερατε φετος να μαντρωσετε τις εκκλησιες….αλλα εννοια σας…..εσενα της λουλας που συγκατοικει μαζι σου και ολων σας……παλιοσαυρα

  4. καλο λαμογιο αυτη η μασονολαγνα και λαθρολαγνα ψάξτε το βιογραφικό της να δείτε τι άσχημα εχει κάνει εις βαρος κοσμου !! το μονον που πασχίζει ειναι για τα δικαιωματα των λαθρο

  5. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ…
    Εάν στη ζωή σου κάποτε εξυπηρετήσεις έστω και λίγο-λίγο το σύστημα, (πιστεύω να καταλαβαινόμαστε όλοι το τι εννοώ) το ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ και κάποτε στο ανταποδίδει ! ! !
    Έτσι τώρα διαβάζουμε και σχολιάζουμε το μήνυμα της ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ γιατί αν έγραφε το ίδιο ο κυρ Κώστας ο τσαγκάρης της γωνίας, ο μόνος που θα το διάβαζε θα ήταν μόνο ο κυρ Κώστας ! ! !
    β. τεζαρης
    ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος του καθεστώτος των Αθηνών ! ! !

Comments are closed.