Καταδικάστηκε 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου

Κοινοποίηση:
xeiropedes-1

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 50χρονο άντρα που τραυμάτισε, με σπασμένο μπουκάλι μπύρας, στο κεφάλι έναν 14χρονο και αμέσως μετά δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από τους γονείς του ανήλικου.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για εξύβριση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσαν και οι γονείς του ανήλικου που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ τους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και ότι η πράξη τους προκλήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά του 50χρονου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Μαΐου του 2020 όταν ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν γνωστός στη γειτονιά της Χαριλάου για τα επεισόδια που προκαλούσε στους γείτονές του, σταμάτησε έξω από το σπίτι του (τότε) 14χρονου με το αυτοκίνητο και μόλις τον είδε να φτάνει με τη μοτοσυκλέτα του, του επιτέθηκε με ένα μπουκάλι μπύρας, χτυπώντας τον στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια του το κάρφωσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Οι γονείς του αγοριού, οι οποίοι είχαν βγει νωρίτερα από το σπίτι τους, καθώς ο 50χρονος τους έβριζε χυδαία πριν φτάσει ο γιος τους στο σημείο, είδαν τον 14χρονο να πέφτει αιμόφυρτος στην άσφαλτο και τον κατηγορούμενο να πέφτει από πάνω του. Άμεσα ο πατέρας του ανηλίκου έτρεξε για να απομακρύνει τον 50χρονο και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε άγρια με γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρότατα τραύματα και σήμερα να έχει αναπηρία 25%.

Στο επεισόδιο ενεπλάκη και η μητέρα του 14χρονου η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χτύπησε τον κατηγορούμενο με το κράνος της μηχανής που είχε ο γιος τους όταν έφτασε στο σπίτι.

Γείτονες της οικογένειας κατέθεσαν στο δικαστήριο πως ο 50χρονος δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην οικογένεια του ανηλίκου, οι οποίοι ποτέ δεν είχαν δώσει δικαιώματα ούτε προκαλούσαν φασαρίες, εν αντιθέσει με τον κατηγορούμενο που κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και “ψαχνόταν” συνέχεια για καβγάδες.

«Η γυναίκα μου ούρλιαζε ότι σκοτώνει το παιδί μας»

Στην απολογία του ο πατέρας του ανηλίκου παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στον 50χρονο όταν τον είδε να χτυπά με το σπασμένο μπουκάλι τον γιο του και στη συνέχεια να πέφτει από πάνω του, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά με θύμα την οικογένειά του από τον κατηγορούμενο.

«Από τη μέρα που ήρθαν στη γειτονιά άρχισε να μας βλέπει με «κακό μάτι» και από το 2014 έχουμε προβλήματα. Ξεκίνησε να κυνηγάει τη γυναίκα μου όπου πήγαινε, στη λαϊκή αγορά, στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο, κλπ. Προσπάθησα με το καλό να του μιλήσω, δεν είχα διάθεση να κάνω αυτό που έκανα. Του μίλησα πολλές φορές και του είπα να μείνει μακριά από την οικογένεια και τα παιδιά μου και να κοιτάξει τη δουλειά μου. Βρήκε το τηλέφωνο της γυναίκας μου, της μιλούσε με πολύ πρόστυχα και άσχημα λόγια, τα οποία ντρέπομαι μέχρι και να τα πω», ανέφερε.

Στη συνέχεια εξήγησε στους δικαστές ότι είχε απευθυνθεί αρκετές φορές στην αστυνομία, όμως ο 50χρονος δεν σταματούσε να ενοχλεί την οικογένειά του.

Σχετικά με την επίμαχη ημέρα ανέφερε ότι ο 50χρονος πέρασε έξω από το σπίτι τους και συνάντησε τη σύζυγό του που εκείνη την ώρα γυρνούσε με τα ψώνια στο χέρι.

«Της φώναζε ‘που…να θα σε γα…σω εσένα και τον άντρα σου, βγείτε έξω να σας σκοτώσω’. Κατέβηκα από το σπίτι για να προστατεύσω τη γυναίκα μου και να την υποστηρίξω. Ο κατηγορούμενος αρχικά έφυγε με αυτοκίνητο, όμως έκανε τον κύκλο της γειτονιάς και επέστρεψε. Από τις φωνές του και όσα ντροπιαστικά έλεγε για εμάς βγήκαν όλοι στα μπαλκόνια. Ο γιος μου έφτασε με το μηχανάκι και σταμάτησε κοντά στο αυτοκίνητό του. Ο κατηγορούμενος βγήκε κρατώντας ένα μπουκάλι μπύρας στο χέρι και χτύπησε στο κεφάλι τον γιο μου. Μετά το έσπασε κάτω και του το κάρφωσε στον σβέρκο. Το παιδί μου έπεσε κάτω στην άσφαλτο, ήταν στα γόνατα. Η γυναίκα μου ούρλιαζε και έλεγε “σκότωσε το παιδί, τρέξε να το σώσεις”. Πήγα και τον τράβηξα πάνω από τον γιο μου και άρχισα να τον χτυπάω με μπουνιές και κλωτσιές. Μόνο εγώ τον χτύπησα, είχα θολώσει. Ήταν 14 χρονών παιδάκι και έβλεπα να τον σκοτώνει, τι θα μπορούσα να κάνω; Ο μικρότερος γιος μου κάλεσε την αστυνομία και ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο», ανέφερε ο πατέρας του ανηλίκου.

Με τη σειρά της η μητέρα του 14χρονου είπε, απολογούμενη στους δικαστές, ότι επιβεβαιώνει όσα ανέφερε ο σύζυγός της και πρόσθεσε ότι δε θυμάται αν και η ίδια χτύπησε τον 50χρονο. «Έβλεπα έναν άνθρωπο να χτυπάει το παιδί μου και να είναι από πάνω του, δε θυμάμαι αν του όρμησα και εγώ», είπε.

«Δέχθηκα δύο χτυπήματα και σκοτείνιασαν όλα»

Ο γιος της οικογένειας που βρέθηκε και εκείνος κατηγορούμενος αλλά το δικαστήριο τον απάλλαξε από τη κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξήγησε στο δικαστήριο ότι «ένιωσα απλά δύο χτυπήματα στο κεφάλι, σκοτείνιασαν όλα και έπεσα κάτω. Η πρόθεσή του ήταν ξεκάθαρη, ήθελε να μου κάνει κακό, κατέβηκε αποκλειστικά για εμένα. Όταν άνοιξα ξανά τα μάτια μου ήμουν στο νοσοκομείο», ανέφερε.

«Πήρα το μπουκάλι για άμυνα, δεν είχα άλλη επιλογή»

Στην δική του απολογία ο 50χρονος, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της δίκης γελούσε, κάτι το οποίο του επισήμανε και η πρόεδρος της έδρας, ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν το θύμα καθώς οι γονείς και ο ανήλικος του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν. «Γελάω γιατί όλα αυτά είναι αηδίες. Λένε ψέματα. Αυτοί μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν. Είχα πιει τέσσερις, πέντε μπύρες, δεν θυμάμαι καλά. Έπεφταν ρόπαλα στο κεφάλι μου. Πήρα το μπουκάλι για άμυνα, δεν είχα άλλη επιλογή ήμουν μόνος μου», είπε.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αποδείχθηκε πως ο 50χρονος ήταν εκείνος που προκάλεσε τη συμπλοκή όταν άρχισε να βρίζει και δημιούργησε το επεισόδιο. Διαφορετικά, όπως επισήμανε, δεν υπήρχε κάποιος λόγος οι γονείς του ανηλίκου να του επιτεθούν και να του προκαλέσουν σοβαρά τραύματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. 14χρονος κι οδηγούσε μηχανάκι; Και βγαίνουν τα κουμάσια οι γονείς του να μιλήσουν κιόλας και να πουν πως ήταν καλό παιδί;

  2. Τι να πω ;;; Εχουμε δικαιοσυνη ;Θα σκοτωναν το παιδι τους ,Του αφησαν αναπηρια 25% και εφαγαν φυλακιση 5 χρονια ;;;; Και με το τραινο που χαθηκαν τοσα νεα παιδια οι δραστες ειναι μια χαρα και ζουν την ζωη τους ;;;; Αφου αυτοι δικαζουν ετσι ,ας περιμενουν την σωστη Δικαιοσυνη του Θεου που θα την ζησουν στο πετσι τους .

Comments are closed.